Öncelikle beklentinizi netleştirirseniz uygulayacağınız sisteme karar vermek çok daha kolay olacaktır. Müzik kişiden kişiye çok fark eder, dinlediğiniz müzik tarzı kuracağınız bileşenleri belirlemekte önemli etken. Bas sesleri seviyorsanız ve derin frekansları duymak istiyorsanız sub eklemek zorundasınız, kapı hop leri ne kadar iyi olursa olsun bu frekansları belli bir seviyeye kadar üretebilir.focal ile amacım şuydu (öyle sandım) ; aracımın standart ses karakteristiği zaten fena değil ama "sesi rengi" bozulmadan biraz daha (%20-25) fazla volume almak..
standart ses (Highline golf7) zaten stüdyo kalitesinde değil. ama arabada "sokak soundunu" daha fazla seviyorum. biraz kafa şişiriyor ama daha heyecan verici oluyor. stüdyo kalitesini evimde müzik dinlerken daha mantıklı buluyorum. zaten bi dac'ın ve kulaklık amfim var pc'den dinlemek için.. arabada daha heyecan verici (daha renkli ama bas tiz açık değil, nötr) ses rengi daha hoşuma gidiyor. tüm enstrümanları birbirini kapatmayacak şekilde nört dinlemek daha iyi bana göre.. eko ayarlarındaki "V" şeklini gençken daha severdim ama artık dinlediğim parçaya eko uygulamıyorum.
match olayını da bir araştırayım.
dynaudio 'yu golf 7 demi denediniz? şaşırdım doğrusu beğenmemenize.. buralarda bir arkadaştan 70000 civarına teklif aldım. para ayarlayıp birazda belki pazarlıkla almayı düşünüyordum açıkcası.. lakin çakma olmasından da şüpheleniyorum. bizzat seti görmeye çalışıcam..
bilgiler için teşekkürler.
Kişisel tercihim yüksek ses değil enstrumanları detaylı berrak ve sahnelemesi iyi olan sistem beni mutlu ediyor mesela. Burda Crassover ve DSP devreye giriyor DSP nin görevi doğru frekansı doğru şekilde uygun hoparlöre göndermek, söylemeye çalıştığım şey, sadece amfi; evet daha yüksek ses, çoğu insanın beklentilerini karşılayabilir ama gerçek hi-fi dinleyicisi için gürültüden başka bir şey değildir.
Evimde nerdeyse bir araç fiyatına kurduğum üst düzey ses sitemi var benim için olmazsa olmaz bir zevk ama evde ki diğer kişiler için ses mi ses müzik mi müzik hepsi aynı sesi veriyor
Dynadio sistemini, aracımı sipariş ederken opsiyon olarak ekletmiştim benim için tatmin edici olmadı ama memnun olan arkadaşlar vardır yanlış yönlendirmek istemem. Ama şundan eminim hangi araç olursa olsun hangi sistemle gelirse gelsin buna Harman dahil sonradan yapılacak profesyonel bir sistemle mukayese bile edilmez. Önemli olan doğru bileşenler ve işçilik. Harman - Dynadio - Sonus.. veya diğerleri ödediğiniz ücreti kesinlikle karşılamıyor, havalı logoları var o ayrı
Arkadaşın dediği gibi 70k ile çok daha iyi bir sistem kurabilirsiniz. Nacizane düşüncelerim bunlar.