Golf 8,5 style ses sistemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan audis8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
mehmet
golf 7 highline kullanıcısıyım.
üzerinde 8 hoparlörlü bir ses sistemi var orjinal.

benimkine göre bu yeni golf 8,5 style pakette ses sistemi nasıldır acaba?
neden opisyonel harman kardon gibi bir paket sunmuyorlar golfte bilginiz var mı?
ses sistemi çok mu iyi?

2012 Golf 7 den 2025 Golf 8.5 Life a geçtim.

- Golf 7 deki arka kapılardaki tweeter lar Golf 8.5 Life da yok kaldırmışlar.
+ Torpido üzerinde ortada bir bass hoparlörü var (sanırım telefon sesini de oraya veriyor). Buna rağmen aman aman bir bas duymuyorsunuz (EQ ayarları 0 nötr)

Golf 7 Midline Plus idi ancak sonradan @zulalyol - MIB STD2 Medya Ekranı (orijinal VW) 3Q0 035 824 C PREH Media Unit sistemini takmış idi.

Golf 7 deki sesin kalitesi ve şiddeti bence daha iyiydi. Ama bu 3Q0 035 824 C PREH Media Unit ten de kaynaklanıyor olabilir.

8.5 Life sistemi kötü değil (Uzakdoğu, Stellantis, BYD vb. araçlara göre). Ancak çok güzel diyebileceğiniz kadar da iyi değil. İş görür kıvamında.

Harman mutlaka bir fark yaratıyordur. Ancak söktürmem aracımı böyle memnunum :)

+ Torpido üzerinde ortada bir bass hoparlörü var (sanırım telefon sesini de oraya veriyor). Buna rağmen aman aman bir bas duymuyorsunuz (EQ ayarları 0 nötr)

Golf 7 Midline Plus idi ancak sonradan @zulalyol - MIB STD2 Medya Ekranı (orijinal VW) 3Q0 035 824 C PREH Media Unit sistemini takmış idi.

Golf 7 deki sesin kalitesi ve şiddeti bence daha iyiydi. Ama bu 3Q0 035 824 C PREH Media Unit ten de kaynaklanıyor olabilir.

8.5 Life sistemi kötü değil (Uzakdoğu, Stellantis, BYD vb. araçlara göre). Ancak çok güzel diyebileceğiniz kadar da iyi değil. İş görür kıvamında.

torpido ortasındaki hoparlörü daha iyisi ile değiştirsek oradan gelen ses değişse daha güzel olmaz mı acaba…

Bass tiz ayarlarını yapabiliyorsun multimedyada

Bas Tiz ayarı yaptığın bir sistem zaten ... :)

Eskisinde de yapmıyordum yenisinde de yapmıyorum öyle bir şey.

Golf 8 style aracta ses sistemini denedim bana cok tadsiz gelmisti

Sahibi olsam ilk isim iyilestirmek olurdu

Ben değiştirircem kapıları karar veremedim
yine focal mi alsam…

🫣 2.100₺ civarı zam gelmiş 11 ayda…

şubat 25

IMG_3585.jpeg

ocak 26

IMG_3586.jpeg

Son düzenleme:
Mevcut medya ünitesinin amfisi bu hoparlörü layıkıyla sürebilecek mi? Daha önce bunları takıp da sonuç almış referans lazım.

Normalde VAG hoparlörleri de iyidir. Life da neden bir tık düştü anlamadım.

Mesela Harman da kapılara ve tizlere nasıl bir hoparlör koyuyorlar acaba?

Arka kapılarda tizler var mı Harman sistemde merak ettim?

7 nin ses sistemi 8 den iyi diye biliyorum, center hoparlör sesi karmaşıklaştırmaktan başka bir işe yaramıyor.

Mevcut medya ünitesinin amfisi bu hoparlörü layıkıyla sürebilecek mi? Daha önce bunları takıp da sonuç almış referans lazım.

Normalde VAG hoparlörleri de iyidir. Life da neden bir tık düştü anlamadım.

Mesela Harman da kapılara ve tizlere nasıl bir hoparlör koyuyorlar acaba?

Arka kapılarda tizler var mı Harman sistemde merak ettim?
Artık her harman yazana da güvenemiyorum, bir söküyorlar dümdüz noname bişey çıkıyor, artık etiketten öte bişey değil bence, gerçek ses sistemi iyi olan arabalar etiketi en az olan arabalar :D

Gerçekten öyle bir şey oldu mu? Harman yazıp da noname çıkabiliyor ise aklım almadı şimdi 😯

Gerçekten öyle bir şey oldu mu? Harman yazıp da noname çıkabiliyor ise aklım almadı şimdi 😯
VW de görmedim ama bazı X markalarda var bu durum, adam sadece amfiyi harman yapıyor örnek veriyorum, hoparlörler generic oluyor ama yinede her yere yazıyor harman kardon diye, genelde çinli markalarda var bu durum, geçen ford da da görmüştüm.

Ben değiştirircem kapıları karar veremedim
yine focal mi alsam…

🫣 2.100₺ civarı zam gelmiş 11 ayda…

şubat 25

IMG_3585.jpeg

ocak 26

IMG_3586.jpeg
direkt bunları taksak anfi vs uğraşmasak sonuç tatmin eder mi acaba

VW de görmedim ama bazı X markalarda var bu durum, adam sadece amfiyi harman yapıyor örnek veriyorum, hoparlörler generic oluyor ama yinede her yere yazıyor harman kardon diye, genelde çinli markalarda var bu durum, geçen ford da da görmüştüm.
Klasik çinli arabaları. Başka kim yapar bunu

Geri