Bagaj halısına rötuş boyası aktı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline Dsg 1.6 TDİ
Herkese merhaba keyifli forumlar diliyorum.

bizim araçlarda bagajı açınca sağ iç göze rötuş boyası koymuştum. yeri sabit kapağı güzelce kapalıydı. neler oldu ne yaşandı bilmiyorum ama bu gün bi baktım arabanın içinde boya kokusu var. birde ne göreyim boya dökülmüş bi avuç kadar boya olmuş halı.

bunu nasıl çıkartabilirim? selülozik tiner ile daha önceden rötuş boyalarını çıkarmıştım aracımda. halıda da kullanılabilir mi?

halı dediğim ana bagaj halısı değil stepnenin altındaki halı kaplama. daha önceden bagaja su döküldüğünde komple çıkarmıştım güneşli bir günde komple bagajı sökücem ve boya dökülen yere girişicem tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden cevaplar için teşekkürler. (yarın resim ekliycem)

bizim araçlarda bagajı açınca sağ iç göze rötuş boyası koymuştum. yeri sabit kapağı güzelce kapalıydı. neler oldu ne yaşandı bilmiyorum ama bu gün bi baktım arabanın içinde boya kokusu var. birde ne göreyim boya dökülmüş bi avuç kadar boya olmuş halı.

bunu nasıl çıkartabilirim? selülozik tiner ile daha önceden rötuş boyalarını çıkarmıştım aracımda. halıda da kullanılabilir mi?

halı dediğim ana bagaj halısı değil stepnenin altındaki halı kaplama. daha önceden bagaja su döküldüğünde komple çıkarmıştım güneşli bir günde komple bagajı sökücem ve boya dökülen yere girişicem tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden cevaplar için teşekkürler. (yarın resim ekliycem)
selülozik tiner

Geçmiş olsun hocam lokal olarak temizlemeye başlayın halıya zarar vermeden ilerlemeye bakın akla ilk gelen şey selülozik tiner

Bende beyaz ispirto yada terebentin tavsiye edeyim. İkisi de kumaş yüzeylerde kullanılabilir ürünler.

İzopropil alkol ile de deneyebilirsiniz, tiner/terebentin ve türevleri daha agresif ürünlerdir ve bagaj halısının yanılmıyorsam keçe türevi malzeme oluşu çok hızlı etkileşime sokabilir.

Hocam sakın tiner kullanma eritir
İzopropil alkol (en iyisi)
Kolonya (yüksek alkollü)

İbizam varken banada olmuştu kırmızı boya döküldü elma büyükküğünde

Beze dök, halıya direkt dökme
BASTIR – SİLME, OVMADAN
Boya beze geçtikçe bezin temiz kısmına geç

%70–80 ihtimalle iz ciddi şekilde açılır.

Son düzenleme:
Hocam sakın tiner kullanma eritir
İzopropil alkol (en iyisi)
Kolonya (yüksek alkollü)

İbizam varken banada olmuştu kırmızı boya döküldü elma büyükküğünde

Beze dök, halıya direkt dökme
BASTIR – SİLME, OVMADAN
Boya beze geçtikçe bezin temiz kısmına geç

%70–80 ihtimalle iz ciddi şekilde açılır.

• İzopropil alkol (en iyisi)
  • Kolonya (yüksek alkollü)

• İzopropil alkol (en iyisi)
  • Kolonya (yüksek alkollü)
valla hocam göl şeklinde kurumuş boya fazlasını tinerle alıp halı kısmına gelince ince ince ipa ile uğraşıcam artık. gözükmeyen bir yerde olduğu için %90 ı da gitse benim için yeterli.

Hocam ilk etapta en basit ve en ucuz yol Eyüp Sabri Tuncer 80 dereceli limon kolonyası. Boyaları öyle çıkartıyoruz. Zarar vereceğini pek sanmasam da tiner de ikinci alternatif yol olarak kullanılabilir.

Tavsiyeler için teşekkür ediyorum ispirto hariç hepsi elimde mevcut güneşli bir günde bagajı komple söküp girişicem.

Bu gün havanın biraz düzgün olması sebebi ile kolları sıvayıp işe giriştim selülozik tiner olmasına rağmen yarım saat uğraştım halende tam olarak çıkmadı. 3 tane bez çöp oldu. size tavsiyem rötuş boyası taşıyorsanız kutuyu beze sarıp 2 kat poşetle saklayın. ben kapağına güvendim güvenmez olaydım :D

öncesi sonrası resimleri ekliyorum;

IMG_0107.JPEGIMG_0108.JPEG

Kardeşim eline sağlık, her bir hata, bir tecrübedir.
Fena da olmamış. Çok da herşeyi kafaya takmaya değmez.;)

Kardeşim eline sağlık, her bir hata, bir tecrübedir.
Fena da olmamış. Çok da herşeyi kafaya takmaya değmez.;)
Eyvallah abi görünmeyen bir yerde ama yine de boya kokusu rahatsız ediyordu gerçi şimdide tiner kokuyor ama geçer herhalde bi kaç güne :D

Eyvallah abi görünmeyen bir yerde ama yine de boya kokusu rahatsız ediyordu gerçi şimdide tiner kokuyor ama geçer herhalde bi kaç güne :D
Alkol testi denk gelirse arabanın içinde üflemeyin 🤣 cihazı yanıltır belki

Geri