Golf Akü Önerisi

İsim
Derviş
Araç
Golf 7 1.2 TSI Comfortline
Merhabalar 2015 Golf 7 aracıma yeni akü alacağım.
Geçtiğimiz bir kaç gün aracı kullanmadım sabah çalıştırdığımda start stop hatası verdi. Serviste 13.500TL fiyat verdiler. Biraz fazla geldi açıkçası.

Önerileriniz nelerdir? Ben şu an Varta akü bakıyorum.

Geçtiğimiz bir kaç gün aracı kullanmadım sabah çalıştırdığımda start stop hatası verdi. Serviste 13.500TL fiyat verdiler. Biraz fazla geldi açıkçası.

Akü ölçümü yaptırdınızmı farklı sebeplerdende start stop hatası verebiliyor

Akü ölçümü yaptırdınızmı farklı sebeplerdende start stop hatası verebiliyor
Evet buji ve sente kaynaklıda yaşanabiliyormuş, kontrol ettirdim. Bujiler 25k km önce değişmiş zaten.

Servis aküden dolayı olabilir dedi. Aslında uzun süre çalıştırmayıp tekrar çalıştırdığımda biraz tekleyerek ve titreşimli çalışmıştı ama serviste aküden kaynaklı olabileceğini söyledi.

13 bin tl cok fazla ben Varta 60 amper Efb 4 bin tl ye taktirdim.Ayrica akuyu sokerken yedek aku ile enerji tamamen kesilmeden…Tabi baska ariza varsa onu bilemem…

Soğukta ve birkaç gün yatan aracın aküsünün marşta nazlanması kadar normal bir şey yok. Voltaj düşük olunca start-stop hatası da verir. Bu tür zamanlarda start-stop kapatılmalı. Güya emisyona katkısı var. Motor sürekli marş yapacak, akünün boğazını sıkacak, adamların emisyon değerleri düşük görünsün diye servislerin, akücülerin, elleri cebimizde olacak.!:(
En azından 8-10 saat şarjda bırakmadan aküyü değiştirmek isteyenlere inanmayın!
Sonuçta onlar sizi/bizi değil, çoğu alacakları parayı düşünüyorlar maalesef!:(

Aracınız 2015 model olduğu için serviste (yedek parça ve işçilikte) %30 Zubizu indiriminiz mevcuttur, 13.500 tl. üzerinden %30 indirim uygulanır,

Serviste (orjinal akü ve eko seri orjinal akü) olmak üzere 2 tip akü bulunur,

Eko seri olanın fiyatı biraz uygundur ama ömrü kısadır, kalitesi ve gücü kısılmıştır,

Aracınız dizel mi benzinli mi..?

Aküyü ölçtürüp ona göre değişim yaptırabilirsiniz,

Dışarda taktıracaksanız Varta öneririm,

Alacağınız akünün üretim tarihine dikkat ediniz, 4-5 aydan daha eski tarihli almayınız, bazı uyanık satıcılar fiyatı uygun tutar ama eski tarihli satar, akünün üretim tarihi önemlidir, Aksini söyleyen, 1 yıl bişey olmaz diyen söylemlere itibar etmeyiniz.

Servise akü için para vermek mantıklı değil. Ya varta ya bosch öneriyorum. Şu anki aracımda bosch var. Yıllardır varta kullanıcısıydım ancak en son aldığım varta efb akü 1 yıl dolmadan bittiği için marka değişimine gittim memnunum boschtan.

Tabii akülerin 2 yıl garantisi var benim aküyü değiştirmek için çağırdılar ben bir türlü gidemedim. Bu 2 marka harici almayın.

Servise akü için para vermek mantıklı değil. Ya varta ya bosch öneriyorum. Şu anki aracımda bosch var. Yıllardır varta kullanıcısıydım ancak en son aldığım varta efb akü 1 yıl dolmadan bittiği için marka değişimine gittim memnunum boschtan.

Tabii akülerin 2 yıl garantisi var benim aküyü değiştirmek için çağırdılar ben bir türlü gidemedim. Bu 2 marka harici almayın.
Sizin araçta ekstra bir elektrik işlemi mi yapıldı mı? Bu far olabilir veya aydınlatma? Çünkü vartanın aküsü değil 2 yıl 5 yıl rahat gidiyor. Eğer sürekli start stop çalıştırmıyorsanız tabi.

13 ocak 2018 de bayiden çıkarttığım tdi golfün üzerinde fabrikasyon
Sebang marka efb+ akü vardı (69 amper)

2020 kasımda bu efb+ akü mefta oldu

2 yıl 10 ay da çöp oldu yani.

2020 kasımdan 2026 ocak ayına geldik 5 yıl 2 aydır aracta varta n70 efb (70amp) akü var. Tık demedi

Yanlız bu varta aküyü sanayi ortamında taktırırken üretim tarihini sorgulamıstık ,, sadece 18 gün önce üretilen fresh taptaze akü idi

Bir efb akünün optimal ömrünü 5,5-6 yıl dersek ? Seneye kışı da atlatırız gibi

Agm akü optimal ömrü 7-8 yıl civarı idi sanırım.

Aractaki Varta Efb 7 yılı devirsin full hak helali olur.

Sizin araçta ekstra bir elektrik işlemi mi yapıldı mı? Bu far olabilir veya aydınlatma? Çünkü vartanın aküsü değil 2 yıl 5 yıl rahat gidiyor. Eğer sürekli start stop çalıştırmıyorsanız tabi.
Hayır herhangi bir tesisat yoktu araçta. O anlık o aküyle alakalı sorun yaşadım, aynı markayı bir daha almak istemedim çünkü bolu highway dinlenme tesisinde yolda bıraktı, sinirlendim bosch almıştım. Start stop her daim kapalıdır.

Golf 7 ye EFB değil 70Ah AGM akü takin, sifir alirken AGM pahali ama cok uzun ömürlü akü. Ben bu hafta golf7 me 70Ah AGM VARTA akü aldım. Üzerinde de AGM vardi, vw 2015 e kadar hep AGM kullanmış, 2015 ten sonra EFB ye dönmüş.

Golf 7 ye EFB değil 70Ah AGM akü takin, sifir alirken AGM pahali ama cok uzun ömürlü akü. Ben bu hafta golf7 me 70Ah AGM VARTA akü aldım. Üzerinde de AGM vardi, vw 2015 e kadar hep AGM kullanmış, 2015 ten sonra EFB ye dönmüş.
Start Stop özelliği AGM dediğiniz aküde mevcut mu? EFB’nin özelliği start/stop için yanılmıyorsam

Agm akü efb akülerden daha performanslıdır (efb akü klasik sulu akülerin geliştirilmiş şeklidir, Agm aküde su cam elyafa emdirilmiş şekilde bulunur ) ama gerekli midir? Araç benzinli ise efb olarak devam edin dizel ise agm almanız gerekir. Agm de alabilirsiniz ama bu gereksiz olur. Benzinli araçta hemen hemen aynı ömrü sunabilir, belki bir yıl daha fazla gider ama arada bir akü fiyatı kadar fark var. Agm aküler her ne kadar performanslı ve uzun ömürlü diye bilinse de yüksek sıcaklıklar ömrünü kısaltır.

Start Stop özelliği AGM dediğiniz aküde mevcut mu? EFB’nin özelliği start/stop için yanılmıyorsam
Agm aküde de start stop desteği var.
Var ancak bir üst mesajda @Bozkir40 hocamın da dediği gibi gerek yok.
Attığın taş ürküttüğün kuşa değmez demiş atalarımız.

Geri