Rötüş işlemi

İsim
Mehmet
Araç
Golf 7 1.2 tsi comfortline
Öncelikle herkese selam arkadaşlar aracımın arka tampondaki darbe izine rötüş yapmayı düşünüyorum
Başta eşimin beyaz ojesini sürüp geçeyim diye niyetlendim ancak chatgpt pasta eşliğinde rötüş kalemi daha mantıklı olur dedi
Ne dersiniz sizce ne yapmalı veya yapmamalıyım 🤠
IMG_3723.jpeg

Öncelikle herkese selam arkadaşlar aracımın arka tampondaki darbe izine rötüş yapmayı düşünüyorum
Başta eşimin beyaz ojesini sürüp geçeyim diye niyetlendim ancak chatgpt pasta eşliğinde rötüş kalemi daha mantıklı olur dedi
IMG_3723.jpeg
Fotoğrafın konumu Ovacık petrol ofisine benziyor abi :)

Rötuş burada çok belli olur hocam lokal boya harici burada başka bir boya iş yapmaz. Plastik parça ve beyaz renkli olduğu için boyatıp temiz temiz binmek daha iyi olur bence. Bazı ustalar lokal tampon boyuyor kimisi de tamamen komple tamponu boyatıyor. Eğer tamponda diğer çizikler de varsa komple boya iyidir hocam. Astar+tampon sökme takma+boya 5000 lira istemişlerdi benden.

Zamanında benim araca arkadan çarptıklarında RS Antalya’da işleme götürmüştüm. Lokal olarak boyamak kalıcı bir çözüm değil, dolayısıyla komple sök tak tampon boya daha iyi olur diye önermişlerdi.

çamurluk bitiminde de kusur var gibi bence söktürüp onarımdan sonra boyatmak en güzeli olur hocam. Sebring jantlı arabaya rötuş olmamalı :)

Son düzenleme:
Fotoğrafın konumu Ovacık petrol ofisine benziyor abi :)

Rötuş burada çok belli olur hocam lokal boya harici burada başka bir boya iş yapmaz. Plastik parça ve beyaz renkli olduğu için boyatıp temiz temiz binmek daha iyi olur bence. Bazı ustalar lokal tampon boyuyor kimisi de tamamen komple tamponu boyatıyor. Eğer tamponda diğer çizikler de varsa komple boya iyidir hocam. Astar+tampon sökme takma+boya 5000 lira istemişlerdi benden.
Evet tamda orası 🤠 bravo valla gps gibisiniz 😅

Arkadaşlar öncelikle çok değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum
Ancak ya araca dönüşüm yaparım (ki normalde de plan buydu hatta sebringi de rline proje düşüncem için almıştım)
Ya da temiz bi a3 sedan denk getirirsem aracı satarım
o yüzden iki türlü de boyatmakla vs uğraşmak istemiyorum
Ben biraz rötüş işlemlerini araştırdım (rötüş kalemi var çelik rötüş işlemi için minik fırça ve jilet vs)
Dolayısıyla rötüş konusunda bilgi deneyim ve tavsiyelerinize açığım

Ancak ya araca dönüşüm yaparım (ki normalde de plan buydu hatta sebringi de rline proje düşüncem için almıştım)
Ben biraz rötüş işlemlerini araştırdım (rötüş kalemi var çelik rötüş işlemi için minik fırça ve jilet vs)
Hocam konudan bağımsız sorum olacak, jantları nerden temin ettiniz ?

benim aracın rengi değişik olduğundan (limon sarı) buradan sipariş verip almıştım rötuş boyasını. bire bir renk geldi. pasta cila fırça eldiven dahil komple set olarak geldi. ince zımpara ile üstünden geçip kat kat sürdüğümde sonuc baya iyi oldu. öncesinde kağıt bant ile maskeleme yapmanızı tavsiye ederim. elinizden biraz bu işler geliyorsa kolayca kendiniz halledebilirsiniz bence. iki yıl tazyikli suya dayandı bu arada. havalar iyileşince yenileyeceğim. o lokasyonları. metal yüzeylerden atmadı ama plastik tampon sıcak soğuk cok çalıştığından ondan iki yılda attı açıkcası.
https://colorndrive.com/tr?gad_sour...YXnrbVeUjvCLv75B3PGmyROw-blXzW7xoCIh0QAvD_BwE

IMG_3723.jpeg

Hocam sanayiye gideceksiniz aracınızın boya kodunu verip biraz boya biraz da 2k hardener alacaksınız.

Bunları plastik bir bardakta 1/3 oranında karıştıracaksınız. 3 birim boya 1 birim sertleştirici.

Sertleştirici kullanmazsanız rötuş boyası hiçbir zaman sertleşmez, hep yumuşak kalır, tiner değdiği gibi akar gider.

Sertleştirci ile yapılan rötuşlar hem sağlam hem de çok uzun ömürlüdür.

Bu karışımı isterseniz fırça ile nokta nokta isterseniz zemin de uygunsa çelik ile uygulayabilirsiniz.

Zımparalı rötuş yapmayacaksanız boyayı taşırmamanız lazım.

İlk katı attıktan sonra 15-20 dakika bekleyin boya çöksün. Çöktükten sonraki seviye yeterli gelmezse ikinci katı, üçüncü katı atabilirsiniz.

Şimdiden kolay gelsin.

Geri