Selamlar arkadaşlar,
Golf 7 1.4 TSI 122 HP manuel aracımda bu sabah ilginç bir problem yaşadım. Araç 105 binde.
Aracı çalıştırdığım anda motor arıza lambası yandı, motor aşırı sarsıntılı çalıştı. Yaklaşık 8–10 saniye sonra motor düzeldi, titreme geçti ve arıza lambası kendiliğinden söndü.
Gün içinde ustaya götürdüm, aracı OBD cihazına bağladı.
Bujilerim yeni, bu yüzden ustam bobin arızası olabileceğini söyledi ve bobin değişimi önerdi.
Sorunun direk bobine yüklenmesi doğru mu acaba
Ek olarak şunları da belirteyim:
Bu sorunu yaşayan ya da
OEM / performans bobini kullanıp tecrübesi olan varsa yorumlarını paylaşırsanız çok sevinirim.
Golf 7 1.4 TSI 122 HP manuel aracımda bu sabah ilginç bir problem yaşadım. Araç 105 binde.
Aracı çalıştırdığım anda motor arıza lambası yandı, motor aşırı sarsıntılı çalıştı. Yaklaşık 8–10 saniye sonra motor düzeldi, titreme geçti ve arıza lambası kendiliğinden söndü.
Gün içinde ustaya götürdüm, aracı OBD cihazına bağladı.
Bujilerim yeni, bu yüzden ustam bobin arızası olabileceğini söyledi ve bobin değişimi önerdi.
Sorunun direk bobine yüklenmesi doğru mu acaba
Ek olarak şunları da belirteyim:
- Rölanti düşüklüğü yok, motor devri stabil
- Aracın çekişi / gidişi gayet iyi
- Ancak son zamanlarda yakıt tüketimi biraz arttı gibi
- Özellikle dururken veya trafikte beklerken ara ara hafif sarsıntı hissediyorum
- OEM bobin (orijinal VAG / Bosch / Beru) mi almalıyım?
- Yoksa kırmızı kafa NGK, HG, RacingLine gibi bobinlere mi yönelmek daha mantıklı olur?
Bu sorunu yaşayan ya da
OEM / performans bobini kullanıp tecrübesi olan varsa yorumlarını paylaşırsanız çok sevinirim.