Yeni 0 arabama PPF/Seramik Yaptırmalı mıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thahazar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Seramik kesinlikle yaptırmazdım,

Aracın boyası ile kimyasal etkileşime girip vernik ile bağ kuran seramik yaptırmak bana göre çılgınlıktan başka bir şey değil,

Onun yerine en kralından en kalitelisinden bizim halk dilinde cila diye tabir ettiğimiz, Esasen doğru adı —>Wax olan kaliteli bir markanın Wax ‘ını alırım keyfime bakarım, Bu sayede aracım ile de ara ara vakit geçirmiş ilgilenmiş olur stresimi atarım,

Sıfır km Audi A3 alsaydım (manuel vites ve sunroof-suz) olmak şartıyla, veya ıslak kavramalı bir premium bir araç örneğin Audi A5 alsaydım, PPF 100-150 bin lira verecek param varsa yaptırsam mı yaptırmasam mı düşünürdüm, Günün sonunda araba “kapalı garajda” durduğu için ve genelde evin ortak kullanım aracı olan Opel’i kullandığım için benim yaptırmak gibi bir mecburiyetim yok,

Ancaaak farz edelim ki kapalı garaj imkanım yok, Evin ortam kullanım aracı da olmamış olsun, Bu olumsuzluklara rağmen 2-3 sene sonra zaten arabayı satacaksam, PPF falan yaptırmam, Benden sonraki sahibi düşünsün banane der geçerim.

Yeni sahibine boyasına parmak izi dahi değmemiş çiziksiz / kusursuz araç vermiş olacam ama cebime girecek para bununla doğru orantılı olmayacak.

Kaput, farlar ve yan kapılarda ki piano black kısımları PPF yaptırılabilir.

Merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun ben de geçen hafta teslim aldım aracımı. Seramik kaplama aracın rengini ve parlaklığını korumasını sağlıyor kuş pisliği vs. Bunu ileride yaptırmayı düşünüyorum.

Ppf kaplama konusu bana çok mantıklı gelmiyor takarken para alıyorlar sökerken para alıyorlar değişik bir durum :) bir de takılırken aracın stoplarına, kapı kollarına yazılarına kadar sökülüyor ve çok içime sinen bir durum değil. Önceki aracımda kaputta sararmaya başlayınca söktürdüm birkaç yerinde taş izi oldu. Satarken eksperde kaputun boya mikron değeri farklı çıktı. Ekspertiz yapan firma kaplama sonrası normal olduğunu söyledi ama durum bu şekilde. İlla yapılacaksa ön parçalar yeterli olur diye düşünüyorum

@forzaGilles Kesinlikle katılıyorum üstadım. Yorumlarınız, tespitleriniz o kadar yerinde ki bizzat deneyimleyerek yaşadım bu tespitlerinizi. Özellikle seramik konusu gerçekten tam bir para tuzağı. İnsanların hâlâ bu para tuzağına düşmeleri gerçekten üzücü.

Daha önce de belirttiğim gibi son 15-16 yıldır bütün araçlarıma yaptırdım ve sadece aralarında bir tanesini yaptırmadım. Motor kaputuna öyle bir taş geldi ki ne yazık ki lokal boyatmak zorunda kaldık o bölgeyi. Ama eğer PPF olsaydı kesinlikle koruyucu olacaktı. Yani PPF'nin faydalarını saymakla bitmez ama dediğim gibi kaliteli ve iyi montaj işçiliği olan bir yerde yaptırmak kaydıyla.

Konuyla ilgili mi bilemedim ama Mersin ECA garajda Stek Dynoshield ppf komple kaplama 120bin fiyat verdiler

Yüce Allah iyiki kuş denen mahlukatları yaratmış.

Yoksa bu poşet işi yapanlar nerden ekmek yiyecekti ???

Arabaya kuş sıçacak korkusuna 120 bin bedel ödemek

Yüce Allah iyiki kuş denen mahlukatları yaratmış.

Yoksa bu poşet işi yapanlar nerden ekmek yiyecekti ???
Bir de zamanı gelince söktürmesi var bunu.

Diyelim yaptırdın, 3-5 sene bindin aracı satacaksın. Söktüreyim de yaldır yaldır parlasın ilanda dedin.
Alıcının umrunda olan tek şey "abi, en son ne olur"

120 bine 12 çeyrek altın alıp atsan kenara 3-5 sene sonra neler alınır ona.

Arabaya Poşet giydirme işleri bedava olsa yine yaptırmam

2. Elde poşet giydirilmis araba da almam

İsterse araç başında 200 bin daha düşsün ? Yine olmaz

Experde Adam gibi boyasını ölçtüreyecegim?

2 yıl sonra kavlamayacagını ? Sararmayacagını bilmedigim poşetli 2. el araca Hiç girmem.

YouTube da aldığı her araca ppf çektirenlerin cebinden para çıktığını düşünmüyorum. Hepsi reklam işbirliği.. bizlerde onlara güvenerek onların gittiği yerlere fiyat soruyoruz sonra 130 luk oluyoruz. 😂
Canımızın güvencesi olmayan bu devirde ppf e güvenemem . Nasipte ne varsa artık; ne eksik, ne fazla

YouTube da aldığı her araca ppf çektirenlerin cebinden para çıktığını düşünmüyorum. Hepsi reklam işbirliği.. bizlerde onlara güvenerek onların gittiği yerlere fiyat soruyoruz sonra 130 luk oluyoruz. 😂
Canımızın güvencesi olmayan bu devirde ppf e güvenemem . Nasipte ne varsa artık; ne eksik, ne fazla

Trafikte hergün araba kullanmayı bilmeyen bi dünya adamdan biri birgün durup dururken gelir kaputuna gümmmmm diye dalar araç pert olur ?

Sonra dersinki kaputa keşke taş geleydi
Yada kuş sıçaydıda bu kaza olmasaydı dersin.

Trafikte hergün kazasız belasız eve dönülen sürüşlerin hepsi şükür sebebidir.

Mevzu kuş pisliği ise seramik de yetersiz kalıyor. Hasar darbe korumasıysa yine yetersiz kalıyor. Seramik evet boyayı parlak gösteriyor, su itiyor vs. Ama amaç korumaysa bana hitap etmiyor...

Araç sıfırsa ppf yapılması taraftarıyım. Evet yaklaşık 100 bin tl az para değil, ama para verip en az 1 2 milyona aldığımız araçlar da ucuz değil. Telefona bile ekran filmi çekiyoruz 50 100 bin tl verdik camı kırılmasın diyoruz.

Hasar olmadıkça ppf mantıksız ama nerede ne zaman hasar olur bilemeyiz. Ufacık bi kapı sürtmesi, ufacık bi çamurluğu yan arabaya takması falan derken aldığı 5 cm çizik yüzünden lokal mi yapsam, boya tutar mı, cepten mi yaptırsak dertlerindense 100 lira verip folyo çektirirdim sıfır araca. Ama aracı umursamayan veya detaya takılmayan biriyseniz yine ppf saçma.

İkinci el 3 5 yaşından büyük araç alıyorsam max yapacağım işlem kaput, çamurluklar, far ve piano black direkler olurdu.

Bu işler tamamen beklentiyle alakalı :) sanayide 10 bine sıfır tampon boyuyorlar(en az uğraşılacak işçilik). O sebeple bi kapı çamurluk sürttüm diye gidince kaportacı boyacı nazıyla sanayide tek parça için 10 15 binlik olacağıma o paraya yeniden parçayı ppf kaplatırım :)

Bildiğin Kasko 120 bin olsa ?????

Burdaki 100 kisiden 50 si artık kasko yaptırmıyorum der (net kesin)

120 bine Ne poşetmiş beeee kardesimmm????

Bildiğin Kasko 120 bin olsa ?????

Burdaki 100 kisiden 50 si artık kasko yaptırmıyorum der (net kesin)

120 bine Ne poşetmiş beeee kardesimmm????
2 3 sene sonra bu mesajı alıntılayıp konuşmak gerek. Zira o zamana kadar kasko sigorta bu fiyatlara çıkacaktır bu gidişle :)

Poşet, naylon, torba her neyse artık baya girdi hayatımıza :D kaput kaplamayla masumane şekilde giriş yaptı, şu anda komple kaplamaya ek iç trim kaplama falan da diyerek aldı başını gitti.

Geri