Yeni 0 arabama PPF/Seramik Yaptırmalı mıyım?

Seramik kesinlikle yaptırmazdım,

Aracın boyası ile kimyasal etkileşime girip vernik ile bağ kuran seramik yaptırmak bana göre çılgınlıktan başka bir şey değil,

Onun yerine en kralından en kalitelisinden bizim halk dilinde cila diye tabir ettiğimiz, Esasen doğru adı —>Wax olan kaliteli bir markanın Wax ‘ını alırım keyfime bakarım, Bu sayede aracım ile de ara ara vakit geçirmiş ilgilenmiş olur stresimi atarım,

Sıfır km Audi A3 alsaydım (manuel vites ve sunroof-suz) olmak şartıyla, veya ıslak kavramalı bir premium bir araç örneğin Audi A5 alsaydım, PPF 100-150 bin lira verecek param varsa yaptırsam mı yaptırmasam mı düşünürdüm, Günün sonunda araba “kapalı garajda” durduğu için ve genelde evin ortak kullanım aracı olan Opel’i kullandığım için benim yaptırmak gibi bir mecburiyetim yok,

Ancaaak farz edelim ki kapalı garaj imkanım yok, Evin ortam kullanım aracı da olmamış olsun, Bu olumsuzluklara rağmen 2-3 sene sonra zaten arabayı satacaksam, PPF falan yaptırmam, Benden sonraki sahibi düşünsün banane der geçerim.

Yeni sahibine boyasına parmak izi dahi değmemiş çiziksiz / kusursuz araç vermiş olacam ama cebime girecek para bununla doğru orantılı olmayacak.

Kaput, farlar ve yan kapılarda ki piano black kısımları PPF yaptırılabilir.

Merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun ben de geçen hafta teslim aldım aracımı. Seramik kaplama aracın rengini ve parlaklığını korumasını sağlıyor kuş pisliği vs. Bunu ileride yaptırmayı düşünüyorum.

Ppf kaplama konusu bana çok mantıklı gelmiyor takarken para alıyorlar sökerken para alıyorlar değişik bir durum :) bir de takılırken aracın stoplarına, kapı kollarına yazılarına kadar sökülüyor ve çok içime sinen bir durum değil. Önceki aracımda kaputta sararmaya başlayınca söktürdüm birkaç yerinde taş izi oldu. Satarken eksperde kaputun boya mikron değeri farklı çıktı. Ekspertiz yapan firma kaplama sonrası normal olduğunu söyledi ama durum bu şekilde. İlla yapılacaksa ön parçalar yeterli olur diye düşünüyorum

@forzaGilles Kesinlikle katılıyorum üstadım. Yorumlarınız, tespitleriniz o kadar yerinde ki bizzat deneyimleyerek yaşadım bu tespitlerinizi. Özellikle seramik konusu gerçekten tam bir para tuzağı. İnsanların hâlâ bu para tuzağına düşmeleri gerçekten üzücü.

Daha önce de belirttiğim gibi son 15-16 yıldır bütün araçlarıma yaptırdım ve sadece aralarında bir tanesini yaptırmadım. Motor kaputuna öyle bir taş geldi ki ne yazık ki lokal boyatmak zorunda kaldık o bölgeyi. Ama eğer PPF olsaydı kesinlikle koruyucu olacaktı. Yani PPF'nin faydalarını saymakla bitmez ama dediğim gibi kaliteli ve iyi montaj işçiliği olan bir yerde yaptırmak kaydıyla.

Geri