Hayalet ekran hata servis sorunu

İsim
Anıl
Araç
Golf 7.5 Hıghline
Herkese merhaba 2019 golf hıghlıne aracımın bugün itibariyle “Hata’ gösterge paneli servis”uyarısı almaya başladım.

Aracın sinyal sesleri emniyet kemer sesleri uyarı sesleri gitti. Hız sabitleme gitti.
Daha önceden de kronik arıza olarak bildiğim için direkt buzzerdan kaynaklandığını farkettim ve kadranı söküp buzzerda ölçüm yaptıktan sonra arızalı olduğuna kanaat getirdim.
İçinden çıkan buzzeri oem parça olarak hiçbir yerde bulamadım bunu onarım değişim yapan yerler var ancak 5 bin ila 6 bin gibi bir rakam çıkartıyorlar.

İçinden çıkan buzzer 4 ohm 2.5w lık bir hoparlör internet üzerinden bu değerlere sahip bir hoparlör alıp uygulama yapsam arıza giderilir mi ?

Bilgisi olan abilerim kardeşlerim yardımcı olursa sevinirim…

Fotoğraftaki aracın üstünde orijinal olan hoparlör
İkinci fotoğraftaki de takmayı düşündüğüm hoparlör

Ekli dosyalar

• IMG_0132.png
    IMG_0132.png
    614 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_BCA091E0-7701-4DD5-A966-70BC21968F57.jpeg
    IMG_BCA091E0-7701-4DD5-A966-70BC21968F57.jpeg
    345.6 KB · Görüntüleme: 14

Yaparsanız bol fotoğraf çekmeyi unutmayın hocam.
Forumda ilk olacak çünkü.

Ekleme: Varmış, alttaki mesajda görmüş oldum

Son düzenleme:
Upvote 0
Herkese merhaba 2019 golf hıghlıne aracımın bugün itibariyle “Hata’ gösterge paneli servis”uyarısı almaya başladım.

Aracın sinyal sesleri emniyet kemer sesleri uyarı sesleri gitti. Hız sabitleme gitti.
Daha önceden de kronik arıza olarak bildiğim için direkt buzzerdan kaynaklandığını farkettim ve kadranı söküp buzzerda ölçüm yaptıktan sonra arızalı olduğuna kanaat getirdim.
İçinden çıkan buzzeri oem parça olarak hiçbir yerde bulamadım bunu onarım değişim yapan yerler var ancak 5 bin ila 6 bin gibi bir rakam çıkartıyorlar.

İçinden çıkan buzzer 4 ohm 2.5w lık bir hoparlör internet üzerinden bu değerlere sahip bir hoparlör alıp uygulama yapsam arıza giderilir mi ?

selamlar,

Kadran trimini sökün, kadranı sökün, arkasında 3 adet civata var onları sökünce buzzer karşınıza cıkıyor.

Motorobit Hoparlör 2515 4ohm 4ω 1.5W
https://app.hb.biz/TuSZJVblj1rj

Ben linkini attığım ürünü aldım taktım. Soketi de aynı çıkan buzzer ile, direkt çözülüyor.

IMG_1083.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_0647.jpeg
    IMG_0647.jpeg
    197.4 KB · Görüntüleme: 13
Upvote 0
Eğer yapamazsam derseniz sarı sitede bunların tamiri ile uğraşanlar var oradan bulabilirsiniz.

3 bin-7 bin TL arası değişken fiyat çekiyorlar. Tavsiyem kendiniz yapmanızdır.

Yukarıda hocamın dediği gibi yaparsanız sorunu %90 ihtimalle çözersiniz.

Upvote 0
Yok hocam zaten söktüm buzzeri sadece farklı bir cihaz taksam olur mu diye kafamda soru işareti vardı kaldı ki o da kalkmış oldu bende internetten sipariş verdim ürünü uyum sağlayacaktır muhtemelen değerler aynı zaten
selamlar,

Kadran trimini sökün, kadranı sökün, arkasında 3 adet civata var onları sökünce buzzer karşınıza cıkıyor.

Ben linkini attığım ürünü aldım taktım. Soketi de aynı çıkan buzzer ile, direkt çözülüyor.

IMG_1083.jpeg

Upvote 0
selamlar,

IMG_1083.jpeg
Birde şunu sorayım buzzer takıldıktan sonra kodlama hata silme falan gerkiyor mu yoksa direk olarak arıza kalkıyor mu

Upvote 0
Birde şunu sorayım buzzer takıldıktan sonra kodlama hata silme falan gerkiyor mu yoksa direk olarak arıza kalkıyor mu
Hata kaynağı buzzer ise yani şu an kadrandan gelen dan dun uyarı sesleri gelmiyorsa ve hata yazıyorsa

Evet buzzer ı değiştirdiğiniz zaman hata gidiyor. Kodlama ve yazılım ihtiyacı olmuyor.

Upvote 0

Yetkili servisten hoparlör için parça kodu ile fiyat aldınız mı hocam, farklı birkaç hoparlör için fiyat araştırması yaptığımda yetkili servis çok uygun fiyat vermişti, ikinciel satılan ilanlardan %30-40 daha uyguna servisten sıfır olarak almıştım.

Upvote 0
Yetkili servisten hoparlör için parça kodu ile fiyat aldınız mı hocam, farklı birkaç hoparlör için fiyat araştırması yaptığımda yetkili servis çok uygun fiyat vermişti, ikinciel satılan ilanlardan %30-40 daha uyguna servisten sıfır olarak almıştım.
Yok hocam servise sormadım hiç direkt ekran değişimi yapacaklarını düşündüğüm için

Upvote 0
Yok hocam servise sormadım hiç direkt ekran değişimi yapacaklarını düşündüğüm için
Tamir için değilde hocam ekranı söküp parçayı gördükten sonra arayıp bulamadım dediğiniz safha için söyledim, parçayı yetkiliden sorarsanız belki ikinci el satan sitelerden daha uyguna alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Upvote 0
Ayrı parça koduyla satılmıyor diye biliyorum bu parça.

Hayalet ekran kendi başına bir bütün olarak bir parça noya sahip

Upvote 0

Geri