Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dediğiniz ürünler geçiriyor mu yoksa yeni oluşmasını önlemek için mi hocam?
Colourlock mild deri temizleyici, derinin temizliğini yapar, parlamayı giderir ve mat bir yüzey sağlar,

Colourlock Leather Shield (deri kalkanı) ise deriyi mühürleyerek yeni parlamaların oluşmasını geciktirir, koyu renkli kot pantolanrın deriye bıraktığı boyamayı engeller, yazın sıcak havalarda insan teri gibi asidik olan deriye zarar vermesini engeller ve derinin çok daha kolay temizlenmesini sağlar,

Colourlock Mild Leather Cleaner https://www.yamaclardetailing.com/urun/colourlock-mild-leather-cleaner-deri-temizleme-yumusak-250ml

Colourlock Leather Shield (deri kalkanı); https://www.yamaclardetailing.com/urun/colourlock-leather-shield-deri-koruma-150ml

Alternatif olarak (bütçe odaklı) aşşağıdaki ürünleri de tercih edebilirsiniz;
TLS hafif deri temizleyici (hasas - nazik temizleyici); https://www.shopderiklinik.com/tls-hafif-deri-temizleyici-200ml-390

TLS deri kalkanı ekstra mat https://www.shopderiklinik.com/tls-deri-kalkani-ekstra-mat-150ml

Colourlock mild deri temizleyici, derinin temizliğini yapar, parlamayı giderir ve mat bir yüzey sağlar,

Colourlock Leather Shield (deri kalkanı) ise deriyi mühürleyerek yeni parlamaların oluşmasını geciktirir, koyu renkli kot pantolanrın deriye bıraktığı boyamayı engeller, yazın sıcak havalarda insan teri gibi asidik olan deriye zarar vermesini engeller ve derinin çok daha kolay temizlenmesini sağlar,

Colourlock Mild Leather Cleaner https://www.yamaclardetailing.com/urun/colourlock-mild-leather-cleaner-deri-temizleme-yumusak-250ml

Colourlock Leather Shield (deri kalkanı); https://www.yamaclardetailing.com/urun/colourlock-leather-shield-deri-koruma-150ml

Alternatif olarak (bütçe odaklı) aşşağıdaki ürünleri de tercih edebilirsiniz;
TLS hafif deri temizleyici (hasas - nazik temizleyici); https://www.shopderiklinik.com/tls-hafif-deri-temizleyici-200ml-390

TLS deri kalkanı ekstra mat https://www.shopderiklinik.com/tls-deri-kalkani-ekstra-mat-150ml
Benim muhtemelen inerken binerken kot yaptı o zaman muhtemelen, teşekkürler hocam

Hocam teşekkürler cevap için.
Düz cila olan 12€
Hybride olan 21€
Seramik katkılı olan 31€

Benim ilk önceliğim su iticiliği, yılın büyük kısmı yağmurlu geçen bir bölgedeyim. Bu kırmızı sonax işini iyi yapıyor. Yağmurdan sonra aracın tavan harici pek su kalmıyor akıp gidiyor. Dayanım olarak da sert şampuan kullanılmadan normal yıkama/duruluma vs. yapılırsa 3-4 yıkama falan tam olarak kalıcılığını koruyor. Fakat tek bir kez arabayı komple cilalamam 2 saat rahat sürüyor. Bu yüzden acaba bu sentetik katkılı ürünler daha uzun kalıcılık sağlarmı diye düşünüyorum.

Parlaklık son beklentim, zira zaten haftalık olarak hızlı parlatıcı türü şeyler kullanıyorum. Gayet yeterli oluyor.

Fiyat olarak ortalama 20€ diyelim. Çok özel bir ürün olursa 30€ ya çıkarım ancak marka takıntım yok benim için işlev önemli. Bir de Amazon da bulunabilir olması +1 çünkü kargo falan ödemiyorum bir de pazar günü bile olsa getiriyorlar 2gün içinde. Diğer firmalarda genelde 50€ altı olunca 5-6€ kargo yansıtıyorlar.
Selam, 2 saat uğraş sonucu ve sert-agresif şampuanlar kullanılmamasına rağmen 3-4 yıkama bir koruma sağlaması kabul edilemez bir durumdur,

Şunu net olarak söyleyeyim bu tür fiyatı ne olursa olsun (likit cilalar) para ve zaman kaybından başka birşey değildir,

Peki neden..?
Çünkü satın aldığınız bu cilaların ilk başta fiyatı uygun-ekonomik gelse de (fiyat-fayda-performans-dayanım süresi) olarak baktığımızda aslında ucuz değil tam aksine pahalı olduklarını söyleyebilirim,

Buna ilaveten cilayı uygulamak ve parlatmak için harcanan 2 saatlik uğraşı da hesaba kattığımızda buna karşın yalnızca 3-4 yıkama süren bir dayanım süresi ödenen rakam ve ürünün verdiği - vaad ettiği (fiyat-fayda-performans-dayanım süresi) çok düşük bir süredir,

Uygulama için harcanan süreyi kısaltmak, aynı zamanda da (fiyat - fayda - performans - koruma süresini) uzatmak adına benim size tavsiyem geneleksel wax’lar olacaktır, Geleneksel wax’lar (fiyat - fayda - performans - koruma süresi) olarak “doğru ürünü” seçerseniz sizin kullandığınız likit cilalara göre çok daha yüksektir,

Ayrıca geleneksel wax’ların ürün sarfiyatı çok daha az olduğunu için satın alacağınız bir kavanoz wax sizi uzun yıllar idare edecektir, İşte tam da burada size ilk söylediğim şey yani ilk etapta likit cilalara verdiğiniz 10-30€ gibi rakamların ucuz-ekonomik zannedilmesi aslında hiçte ucuz olmadıkları tam tersi pahalı oldukları sonucunu kabak gibi ortaya çıkmaktadır,

Tavsiye edeceğim ürünler (sırasıyla):

Angelwax Guardian Wax (30ml. / 33ml. / 200ml. / 250 ml. kavanozlarda satılır)

Infinity Wax Diablo PTFE Wax (50ml. ve 200ml. kavanozlarda satılır)

Bilt Hamber Double Speed Wax (250 ml. kavanozda satılır)

Dodo Juice Supernatural Hybrid Wax (30 ml. ve 100 ml. kavanozlarda satılır, “standart supernatural versiyonu” ile karıştırılmamalıdır)

50 ml. bir wax kavanozu size ortalama 7-10 uygulama yapma imkanı verir,

200 ml. bir wax kavanozu size ortalama 25-40 uygulama yapma imkanı verir, doğru uygulama bile bu süre 50 uygulamaya çıkarılabilir,

Bu önerdiğim wax’lar aracınızda ortalama (2-5 ay arası) koruma sağlayacaktır, hatta (isteğe bağlı) olarak 8-10 saat sonra veya ertesi gün uygulayacağınız (2.ci bir kat) atılırsa bu koruma süresi daha da yukarıya çekilebilir,

Bu koruma süresi aracın maruz kaldığı iklim koşullarına, park esnasında açık alanda veya kapalı garajda durması, kullandığınız ön yıkama köpüklerine ve şampuanların ağır kimyasallar içerip-içermemesine ve agresif olup-olmamasına göre değişkenlik gösterir, Yağmurlu bir iklim bölgesinde yaşıyor olmanız yani demek istediğim yağmurlu havalar wax’ların ömrünü etkiliyen en önemli kriter değildir :)

Geleneksel wax’ları çok üstün su itici özellikleri vardır, ve aracın kirlenmesini geciktirir ve en önemlisi yıkama alanında geçirdiğiniz süreyi ciddi oranda kısaltır çünkü kirler eskisine göre atık daha kolay temizlenirler,

Yani önerdiğim ürünlerden bütçenizden ayıracağınız 20€ ile 70€ arasında bir ücret ile (fiyat-fayda-performans ve dayanım süresi) olarak bir kavanoz wax size yıllarca yetecektir, ödediğiniz rakamı —>ürün sarfiyatı ve dayanım süresini oran-orantı yaptığımız zaman oldukça ekonomik olduklarını göreceksiniz,

Geleneksel wax’ların bir diğer avantajı (ince bir tabaka) uygulamak yeterlidir, yani sarifiyatı düşük olduğu için çok ekonomiklerdir, daha kalın bir tabaka uygulamaya gerek yoktur, çünkü daha kalın bir tabaka yalnızca ürün sarfiyatını artırır, bu karşın kalın bir tabaka uygulamak düşünülenin aksine size daha fazla parlaklık sunmaz ve dayanım süresini artırmaz, genellikle insanlar daha tam aksini düşünür ancak pratikte tam tersidir,

Ayrıca (bence en önemli husus) bir arabayı cilalamak için sizin harcadığınız 2 saat çok uzun ve yorucu bir süreçtir, geleneksel bir wax’ı uygulamak en fazla 30 dk. ile 1 saatinizi alacaktır, tecrübe edindikçe bu süre daha da azalacaktır,

Detay hobisinde bence en önemli şey eğer bir temizlik veya koruma işlemi ne kadar az yorucu olursa alacağınız keyifte bununla doğru orantılı olarak artış gösterir, yorucu olan bir uygulama ise isteği azaltır ve bir süre sonra sıkılırsınız,

Yurtdışında yaşadığınız için bu tavsiye ettiğim ürünlere daha kolay erişme şansınız olduğu için, size tavsiyem bundan sonra geleneksel wax’lar ile yola devam etmeniz olacaktır,

Geleneksel wax’ların bir diğer avantajı raf ömrürleri çok uzundur, saklama koşullarına göre 7-10 yıl bozulmadan kullanma imkanı sunar, hatta nemli olmayan ve direkt güneşe maruz kalmayan serin bir yerde saklandığında 15+ veya ömürlük raf ömürleri vardır.

Elimde ki Fireball ın kova için kullandığım şampuanı azaldı. 4-5 yıkama kadar gider.

Yeni başka bir ürün bakıyorum, farklı markaları deneyimlemeyi seviyorum.

Gyeon Bathe+ mı Carpro Reset mi alsam?

Elimde ki Fireball ın kova için kullandığım şampuanı azaldı. 4-5 yıkama kadar gider.

bathe+ almayınız. hem cila hem yıkama aynı anda olmaz. carpro reset şiddetle tavsiye ederim. bende ikisi de var. eğer wax kullanıyorsanız bathe öneririm.

Bahte+ plus olanı değil, normal bahte (plus olmayan versiyon) daha iyidir,

Carpro reset temizlik gücü iyidir, arabada wax-sealant varsa biraz önrünü azaltabilir, seramiğe dokunmaz.

Geri