@EmirB
bu arada mutlaka bir şekilde aracın boyasını güneşten, kuş pisliklerinden, ağaç reçinelerinden vb. etmenlerden korumalısınız,
Hızlı cila, sprey cila tarzı ürünler düzenli kullanıldıklarında bile en fazla max. 7-14 gün arası koruma sağlar,
Wax tarzı ürünler ise 1-4 ay arası koruma sağlar,
Bu tür ürünlerin size sağladığı avantajlardan birisi de boya yüzeyi daha az kir tutar, araç yoğun kirli veya uzun süre yıkamamış olsa bile yıkama aşamasında kirler daha kolay temizlenir, çünkü cilanın etkisiyle kirler yüzeye yeteri kadar tutunma sağlayamaz,
Tavsiye edebileceğim ürünler (aklımızda bulunsun) diye yazıyorum;
Hızlı cila / sprey cila olarak Sonax Xtreme Ceramic Spray Coating (şişede bazen almanca’sı Xtreme Ceramic Spray Versiegelung yazar),
Bir de bu ürünün şişeleri çok benzer ama tamamen farklı ve kısa süreki koruma sağlayan ürünler olan, yine turuncu renk şişelerde satılan Xtreme Ceramic Quick Detailer, Xtreme Ultra Slick Detailer, Xtreme Spray+Seal gibi şişe görseli olarak çok benzerlik taşıyan ürünler var, bunlar farklı ürünlerdir, benim tavsiye ettiğim ile karıştırmayınız
Wax olarak;
Bilt Hamber Double Speed Wax (benim çok başarılı bulduğum, tam bir F/P ürünüdür),
wax tarzı ürünler her zaman daha uzun süreli koruma sağlarlar,
Edit: wax ‘ların diğer avantajı 1 kavanoz wax sizi 7-8 sene idare eder. Hatta daha bile fazla yeter.