Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

@EmirB
Kuş pisliğini fark ettiğinizde üzerine peçete koyup, peçetenin üzerine su döküp ıslatınız, 4-5 dk. bu şekilde üzerinde bekletiniz, kuş pisliği yumuşar kabasını peçete ile alıp, yeni bir peçeteyi ıslatıp kalanını temizleyiniz, 2.ci peçete sizin gözle görmediğiniz kalan pislikleri almanız için, veya tekrardan peçete ile hiç uğraşmadan üzerine su dökerek uzaklaştırabilirsiniz,

Ardından o bölgeye hızlı cila sıkıp 1-2 dk. bekledikten sonra bezle cilayı silersiniz, Hızlı cila kuş pisliğinin yüzeye bıraktığı gözle görünmeyen (yağlı tabaka) kalıntılarını alır.

Kuş pisliği çok asidik olduğu için illet bir şeydir, yüzeyde üzün süre kalması maleaef vernik tabakasının zarar görmesine yol açıyor, hatta uzun süre kaldığında camlara bile zarar verdiğine şait oldum,

Hızlı cila / sprey cila tarzı ürünler uygulanırken 2 tane bez ile uygulama yapılır, bezlerden biri “çok az nemli” olmalı, diğeri kuru olmalı, tavan ve kaput gibi büyük yerlerde direkt yüzeye 1-2 fıs veya 2-3 fıs sıkılır, 1 fıs da nemli beze sıkılır, ardından yüzeyi bezin yardımıyla iyice yedirilerek güzelce silinir, yüzey gözlemlenir silinmeyen bölge kaldıysa tekrar üzerinden geçilir,

Ardından kuru bez ile yüzey tekrar silinip olası iyi silinmemiş cila kalıntısı vs.. kalmasının önüne geçilir, kuru bezle 2.ci kez silmenin mantığı hem cila kalıntısının önüne geçmek, daha da önemlisi 2.ci kez silmek parlaklığı ciddi oranda artırır,

Ardından diğer bölgeye geçilir, yani tüm araca sprey cila sıkayım sonra tek seferde sileyim mantığı doğru bir yöntem değildir, Mesela ben kaputu yapacaksam hem kaputa hemde çamurluğa sıkıyorum, yani en fazla 2 yüzeye sıkıp o bölgeyi bitirmeden diğer bölgelere başlamıyorum,

Aracın yarısına geldiğinizde hafif nemli olan bez artık daha da ıslanarak neredeyse cilaya doymuş olacak bu aşamada boya yüzeyine daha az cila sıkma ihtiyacınız olacak,

En son aracın etrafını dolaşıp aceleden veya gözden kaçan iz-leke kalmış mı kontrol edilir, Bu söylediklerimi yapmak okurken yahu sanki biraz zormuş gibi gelebilir ama kesinlikle zor değildir, Cila yapmanız en fazla 15dk.ınızı alır.
Bezlerin mikrofiber olması yeterlidir diye düşünüyorum değil mi? Yoksa kadifemsi gibi olanlarla mı yapmak doğrudur hocam?

Bezlerin mikrofiber olması yeterlidir diye düşünüyorum değil mi? Yoksa kadifemsi gibi olanlarla mı yapmak doğrudur hocam?
Bildiğimiz mikrofiber bez,

Kadifemsi bezlerin iplikleri çok kısa olur, gözle görülemeyecek kadar kısa olur bu dezavantaj, mikrofiber bezlerin ise iplikleri uzun olur bu avantaj sağlar.

Bildiğimiz mikrofiber bez,

Kadifemsi bezlerin iplikleri çok kısa olur, gözle görülemeyecek kadar kısa olur bu dezavantaj, mikrofiber bezlerin ise iplikleri uzun olur bu avantaj sağlar.
Verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Şampuanı bahsettiğiniz gibi değiştirip sipariş geçeceğim gibi görünüyor.

Verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Şampuanı bahsettiğiniz gibi değiştirip sipariş geçeceğim gibi görünüyor.
Rica ederim,
yalnız aklınızda bulunsun Carpro Reset yüzeyde kayganlığı, ultra komsantre olması temizlemesi olarak harika şampuandır ancak koruma ürünü olan hızlı cila / sprey cila / wax gibi koruma ürünlerini biraz gıdıklar diyebilirim, yani koruma ürününü birazcık ömrünü azaltabilir,

Aslında dünyanın en iyi en pahalı şampuanını da kullansanız her yıkama işlemi buna sebeb olur orası ayrı konu,

Cila / Hızlı Cila / Wax vs.. olan araçta 10 litre kovaya 20ml. yerine —> 15 ml. kullanınız, bu şekilde önüne geçebilirsiniz.

Yıkama sonrası Kundura cilası ucuzluğunda öylesine bi sıvı cila kullanıyorum yıllardır.

Yıkamayada insan için üretilmiş dalan sıvı el sabunu !! (3 litresi 84 lira)

9 yıl / 116 bin km sonunda yine ışıldıyor araç

17662.jpg20831.jpg
İnanılır gibi değil, muhteşem bi parlaklık var görselde

İnanılır gibi değil, muhteşem bi parlaklık var görselde

Biraz daha abartalım.

Jantlarda uzun süre kalan balata tozları biliyorsunuz , kalıcı +çıkmayan + sabitlenmiş siyah/kapkara tabaka olusturuyor. (Basınçlı su vurmaklada cıkmıyor

Bunada bir gün yıkama öncesi

Aldım elime bir diş fırçası 4 lastik tüm jant oluklarını yüzeylerini Mutfak tipi bildigin krem CİF ile fırcaladım.

Sonuç fabrikasyon oem jant temizliği

20832.jpg

Biraz daha abartalım.

Jantlarda uzun süre kalan balata tozları biliyorsunuz , kalıcı +çıkmayan + sabitlenmiş siyah/kapkara tabaka olusturuyor. (Basınçlı su vurmaklada cıkmıyor

Bunada bir gün yıkama öncesi

Aldım elime bir diş fırçası 4 lastik tüm jant oluklarını yüzeylerini Mutfak tipi bildigin krem CİF ile fırcaladım.

Sonuç fabrikasyon oem jant temizliği

20832.jpg
akıllı insan

Kurulama bezi olarak sadece tavsiye verebilirim Gyeon silk dryer
9 küsür yıldır kullanıyorum eski halinden eser kalmasada iş görüyor.
Doğal parlaklık kazandıran bir bez.
Deterjanlar hakkında bilgim yok petrolde su ve köpükle devam

@forzaGilles selamlar tekrardan, K2 Pro Bela'yı bulamadım hiçbir yerde :D Nereye baktıysam stok yok.. Cilakutusu gelecek yakında diyor ama tabi ne zaman belli değil, önceki önerdiğiniz alternatif uygun olur mu hocam?

Geri