Ate Ceramic & Ate Orjinal Hangisi tercih edilmeli

Hangisi Tercih Edilmeli

• Ate Ceramic

Kullanılan: 2 20.0%
  • Ate Orjinal

Kullanılan: 8 80.0%

• Kullanılan toplam oy
    10
Hocam aracınızın ön ve arka balataları için
Servisin orjinal serisi olarak sattığı balataları almanızı tavsiye ederim. economik serili olanlara göre orjinal serisi daha uzun ömürlü oluyor.

Ben servise ayar oldum bir ₺ para verip bir şey almam bundan sonra…

Bu arada ate fren balatalarımı teslim aldım ay sonu taktıracağım…

servisin orijinal balataları çok balata tozu üretiyor. 50 bin km önce 4 disk 4 balata serviste değişti. bi 10 bin km daha ömrü var. seramik balataların çok daha az demir tozu ürettiği söyleniyor. Ate seramic balatalara bi şans vereceğim. Yoksa demir tozu temizleyici kullanmaktan ciğerlerim iflas edecek az kaldı :D

Başlığın açılmasına bile gerek yoktu

Ate seramik balatalar "performans sürüş" balatalarıdır

Wrc, Drag , off road, enduro, formula stilde sürüş yapan alsın tabi.

Seramik olayının tekniğide şudur

Full devamlı ultra fren kullanımı sonrası Normal balatalar aşırı ısınmaya maruz kalır

Seramik balataların (özgül) ısınma ısısı normal balataya göre daha düşüktür.

Daha az ısınır kendi fiziksel yapısındaki mukavemet korunur.

Normal "insani "sürüşlerde bu extrem sıcaklıklara zaten çıkamaz balatalar.

Seramiğede gerek kalmaz.

Ate karadüzen balata yeterlidir.....

Seramik balatanın tek avantajı, daha geç ısınma ve daha az balata tozu üretmesidir.

Yüksek hızlarda sürekli yokuş aşağı dağ yolları kullandığınız bir rota varsa ve hızlanıp frene basmayı sık yapmak istiyorsanız daha geç ısınması sebebiyle bir miktar daha geç “fade” denen duruma gelmesini sağlar.

Tek başına seramik balata; pist vs gibi ekstrem durumlar için yeterli olur demek doğru olmaz.

Not: Aracınızın frenleri tekerlekleri kilitleyecek kadar fren kuvveti uyguluyabiliyorsa, daha büyük kaliper, disk, fren balatası kullanmak fren mesafesini kısaltmaz. Ancak fren hissiyatına etki edebilir.

6 sene 60 bin km de yetkili servisin taktiği .Ben degistirdim . Sanziman yagi, klima gazi gibi ömürlük yaptırmış benim kullanımınma göre vw degistirdim:)

Ekli dosyalar

• 1000164401.jpg
    1000164401.jpg
    120.4 KB · Görüntüleme: 23
  • 1000164400.jpg
    1000164400.jpg
    112.8 KB · Görüntüleme: 23
  • 1000164397.jpg
    1000164397.jpg
    191.2 KB · Görüntüleme: 23
6 sene 60 bin km de yetkili servisin taktiği .Ben degistirdim . Sanziman yagi, klima gazi gibi ömürlük yaptırmış benim kullanımınma göre vw degistirdim:)

Sıfır üründe böyle:)

Son düzenleme:
Senin ki hiç aşınmamış 60k kullanımında, yiğit 120k da değiştirmişti dümdüz olmuştu seninkide gidermiş bayağı…

https://www.golftutkusu.com/topic/20520-ses-yapmayan-fren-balatasi-tavsiyeleriniz-golf-7-2013/page/7
IMG_3412.jpeg
2018 de ilk kez fabrika cikis ön balatasini 99 bin km civarinda degismistim. 6 yıl olunca yine 2024 te degistim gorsel attiklarim onlar. 2018 de ki bu gorselden daha iyi durumdaydı. Onlarda ikaz için olan seviyeye gelmemişti.

Geri