Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun,
Benzer bir durumu nisan ayında yaşadık, park halindeki aracımıza çarpıldı ve sonucunda şoför kapısı, çamurluk, süspansiyon vb alt takım parçaları yenilenmesi sonucu
yetkili servis 120bin tl civarında fatura çıkarttı,
değer kaybından ilk aşamada
50bin tl alabildik ve bu tutarı karşı tarafın trafik sigortası ödüyor.
50bin tl’ye itiraz ettik sonrasında arabuluculuk süreci başladı, karşı taraf katılmadı ve sigorta şirketi de biz ödememizi yaptık diyip konudan çekildi

Şuanda avukatımız aracılığıyla dava ile
süreci devam ettiriyoruz ancak 50bin tlden daha fazla bir şey alsak bile bu para ödendiğinde belki bugünün 10bin TL’si etmeyecek. - süreç davaya kaldığı için -
Söz konusu araç evin 2.aracı olduğu için kaskonun sunduğu ikame araç süresi dolduğunda aracın tamiratı halen tamamlanmamıştı (kasko şirketinin süreç yönetimi ve eksper atanma süreçleri sebebiyle uzun sürdü) ve biz bu sürede kendimiz araç kiralamadık bu sebeple de böyle bir kiralama bedelini temin etmek için uğraşmadık ancak araç kiralamasanız bile aracınızdan mahrum kaldığınız için
sanırım ayrı bir tazminatta alabiliyorsunuz, biz karşı tarafa çok yüklenmek istemedik ancak değer kaybı olarak verilen tutarın çok da zararımızı karşıladığını düşünmüyorum keşke insan olmak için çabalamasaydık diye düşündük maalesef geldiğimiz noktada.
Size tavsiyem, kasko şirketinizi darlamayı ihmal etmeyin, alabildiğiniz her türlü tazmini almak için iyi bir avukat edinin, onarımı yapacak servisle görüşürün ve fotoğraflar isteyin onarım süreçlerinden. Örnek olarak bizim araç darbe aldıktan sonra kaldırıma dayandığı için sağ jantta yamulma vardı, kasko şirketi bunu dışarda jant düzeltmeyle halletmek istedi ancak buna itiraz ettim ve jant değişti aynı zamanda servisteki ustayla alt takım parçalarının da detaylı kontrolü için birkaç kez konuştum sadece darbe aldığı taraftaki süspansiyonu değil sağ tarafı da değiştirmelerini zor da olsa sağladım. Sizin durumunuzda belki bu tarz ekstra hasarlar varsa hasar miktarını arttırıp %60 düzeyini yakalamanızı sağlayabilir.