Araç değer kaybı

İsim
Uğur
Arkadaşlar merhaba. Karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bi kaza yaşadım. Aracımın Kaporta aksamında sadece tampon zarar gördü ve kaput hafif eğildi( kuru çekiç ve lokal boya yapılacak) . Kaporta harici 4 tane hava yastığı açtı. Yetkili Servis 500 bin tl masraf çıkardı.( hava yastıkları, emniyet kemerleri vs) Karşı taraftan ne kadar değer kaybı alabilirim sizce, hesap nasıl oluyor ?

Araç marka model yılı kmsi ve hasar tutarının arabanın değerine oranına bakıyorlar. 1.100 kasko bedeli olan 2017 golf 110 bin kmdeki aracım için 95.000 tl hasar kaydı işlendi, tampon arka çamurluk boyandı kapı değişti. 48 bin tl değer kaybı aldım. Emsal olmaz ama aşağı yukarı bir hesap yapabilirsiniz.

Geçmiş olsun…
500b hasar kaydı airbaglar açılmış neden perte çıkartmıyor yetkili servis…
Teşekkür ederim. Temmuz ayında çıkan yeni yönetmeliğe göre araç rayiç bedelinin minimum %60 u kadar hasar olması gerekiyormuş. % 60 a yakın hasar olmayınca olmuyormuş, Kasko şirketime ve ekspertize itiraz ettim ama red cevabı aldım

Aslında özel servisler katakulli ile işi hallediyormuş ama bilmiyordum ben

Teşekkür ederim. Temmuz ayında çıkan yeni yönetmeliğe göre araç rayiç bedelinin minimum %60 u kadar hasar olması gerekiyormuş. % 60 a yakın hasar olmayınca olmuyormuş, Kasko şirketime ve ekspertize itiraz ettim ama red cevabı aldım

Kötü bir yönetmenlik olmuş…
Aracı satmak istediğiniz zaman 500k hasar kayıtlı aracı kim alacak 50-100k arası okuyunca duraksıyoruz…
Kötü olan hava yastıkları açılmış…
Yani ne diyeyim zor süreç senin ki…
Kaskonun bu şekilde işlem yapması çok kötü araç sahiplerinin parasını hiç ediyorlar…

Son düzenleme:
geçmiş olsun, %60 işi hiç iyi olmadı, o araç satılırken pert muamelesi görecek, 300bin değer kaybı almanız lazım ki zararınızı karşılasın, değer kaybı hesaplama siteleri var onları inceleyebilirsiniz

Aslında özel servisler katakulli ile işi hallediyormuş ama bilmiyordum ben
Hocam o iş herkes için geçerli değil sizin içi yine olmazdı merak etmeyin :)

Aracın pert olmasını istiyorsanız sanayiye değil yetkili servise çekmelisiniz çünkü şişirme masraflar sayesinde perte çıkması daha kolay oluyor. Yoksa sanayiye çektiğiniz zaman sigorta şirketleri eksperleri kırk takla atıyor aracı perte çıkarmamak için. Öyle araçlar gördüm ki sanayide aracın 2 ön şaseleri ve direkleri yamulmuş, airbagler açılmış araçlara sırf sanayide diye pert değil tamir çıktı. Kimisinin de şansı yaver gidiyor perte çıkmayacak araçlar perte çıkıyor. Tamamen sigorta/kasko şirketinin vicdanına kalmış durumlar bunlar. Yani yetkili servis çekildiğinde perte ayrılmıyorsa sanayide hiç ayrılmaz.

Tanıdık olsa işin rengi değişiyor tabii.

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun,
Benzer bir durumu nisan ayında yaşadık, park halindeki aracımıza çarpıldı ve sonucunda şoför kapısı, çamurluk, süspansiyon vb alt takım parçaları yenilenmesi sonucu yetkili servis 120bin tl civarında fatura çıkarttı, değer kaybından ilk aşamada 50bin tl alabildik ve bu tutarı karşı tarafın trafik sigortası ödüyor.
50bin tl’ye itiraz ettik sonrasında arabuluculuk süreci başladı, karşı taraf katılmadı ve sigorta şirketi de biz ödememizi yaptık diyip konudan çekildi :) Şuanda avukatımız aracılığıyla dava ile süreci devam ettiriyoruz ancak 50bin tlden daha fazla bir şey alsak bile bu para ödendiğinde belki bugünün 10bin TL’si etmeyecek. - süreç davaya kaldığı için -

Söz konusu araç evin 2.aracı olduğu için kaskonun sunduğu ikame araç süresi dolduğunda aracın tamiratı halen tamamlanmamıştı (kasko şirketinin süreç yönetimi ve eksper atanma süreçleri sebebiyle uzun sürdü) ve biz bu sürede kendimiz araç kiralamadık bu sebeple de böyle bir kiralama bedelini temin etmek için uğraşmadık ancak araç kiralamasanız bile aracınızdan mahrum kaldığınız için sanırım ayrı bir tazminatta alabiliyorsunuz, biz karşı tarafa çok yüklenmek istemedik ancak değer kaybı olarak verilen tutarın çok da zararımızı karşıladığını düşünmüyorum keşke insan olmak için çabalamasaydık diye düşündük maalesef geldiğimiz noktada.

Size tavsiyem, kasko şirketinizi darlamayı ihmal etmeyin, alabildiğiniz her türlü tazmini almak için iyi bir avukat edinin, onarımı yapacak servisle görüşürün ve fotoğraflar isteyin onarım süreçlerinden. Örnek olarak bizim araç darbe aldıktan sonra kaldırıma dayandığı için sağ jantta yamulma vardı, kasko şirketi bunu dışarda jant düzeltmeyle halletmek istedi ancak buna itiraz ettim ve jant değişti aynı zamanda servisteki ustayla alt takım parçalarının da detaylı kontrolü için birkaç kez konuştum sadece darbe aldığı taraftaki süspansiyonu değil sağ tarafı da değiştirmelerini zor da olsa sağladım. Sizin durumunuzda belki bu tarz ekstra hasarlar varsa hasar miktarını arttırıp %60 düzeyini yakalamanızı sağlayabilir.

Ekli dosyalar

• IMG_5931.jpeg
    IMG_5931.jpeg
    116.2 KB · Görüntüleme: 36
4 airbag açmış aracı perte çıkarmamak sadece hatası olmayan sizi mağdur ediyor. Cidden inanilmaz cok geçmiş olsun tekrardan.

Sigorta şirketi kar zarar durumunu gözeterek pert kararı verir. Aracı ihaleye çıkartır senin haberin olmaz, tekliflere göre onarımına yada perte çıkmasına karar verir, kazadaki hasarın hiç bir önemi yoktur yani.

Sigorta şirketi kar zarar durumunu gözeterek pert kararı verir. Aracı ihaleye çıkartır senin haberin olmaz, tekliflere göre onarımına yada perte çıkmasına karar verir, kazadaki hasarın hiç bir önemi yoktur yani.
Hocam sigorta şirketimle görüştüğümde Perte çıkarmayacaklarını kesin dille ilettiler. Aslında ilk başta çok zorladım itiraz dilekçesi vs bile yazdım ama nafile. Bu saatten sonra zararımı en aza indirgemeye çalışıyorum çünkü aracı 1 ay önce almıştım çok üzüldüm açıkçası :( değer kaybı ve yatar ücretini araştırıyorum bu süreçte

Astra L 2023 aracımla kaza yapmıştım. Karşı taraf suçluydu. Hukuk bürosuna başvurdum. Değer kaybı sürecini onlar yürüttü. 116bin tl hasar kaydı vardı. Değer kaybı olarak 110bin tl civarı bir ödeme almıştım. 5 ay araç bekledim yetkili serviste yedek parça olmadığı için. Bu bekleme süresi de yani araçsız kaldığım süre için ek bir ödeme mi yapıldı bunu tam bilmiyorum.
Hukuk bürosu seçerken de dikkatli olunmalı. Bazılarında hukuktan eser yok.
Geçmiş olsun.

Hocam sigorta şirketimle görüştüğümde Perte çıkarmayacaklarını kesin dille ilettiler. Aslında ilk başta çok zorladım itiraz dilekçesi vs bile yazdım ama nafile. Bu saatten sonra zararımı en aza indirgemeye çalışıyorum çünkü aracı 1 ay önce almıştım çok üzüldüm açıkçası :( değer kaybı ve yatar ücretini araştırıyorum bu süreçte

Geri