Golf 8.5 soğutma sıvısı bilgisi

İsim
köksal
Araç
golf 1.5 etsi 2024
Sevgili forum üyeleri,

Soğutma sıvısı ile ilgili girdileri okudum.

Bagaja soğutma sıvısından yedeklemek için bir paket alasım var.

Şu an depodaki pembemsi sıvı tam olarak hangisi, yani ben ne alacağım. Kullanma klavuzunda g12 yazıyor. Yuzde 40 g12 ve saf su karışımı olur diyor. Sizce servis g12 mi g13 mü doldurmuştur.

Yoksa gidip servisten mi alayım bir kutu ne verirlerse.

Bir önceki bakım faturasında göremedim.

2024 1.5 etsı 116 ps life.

Ekli dosyalar

• 20251230_200946.jpg
    20251230_200946.jpg
    93.7 KB · Görüntüleme: 14

Sevgili forum üyeleri,

Şu an depodaki pembemsi sıvı tam olarak hangisi, yani ben ne alacağım. Kullanma klavuzunda g12 yazıyor. Yuzde 40 g12 ve saf su karışımı olur diyor. Sizce servis g12 mi g13 mü doldurmuştur.

Hocam geçen gün diğer arkadaşlarda söylemişti ancak bilmiyorum neden soğutma sıvısı taşımak istiyorsunuz.

Bu sıvının eksilmemesi gerekiyor, eksilirse zaten ekleme yapmak değil aracı servise yada tamirciye götürmeniz gerek. Bir arızası olmayan araç eksiltme yapmaz.

Ayrıca G13 eski araçlar ve eski tip ürün. Günümüzde G12evo kullanılmaktadır.

Servisten satın almanız daha sağlıklı olur. Kalite kaygısı olmaz. Ayrıca şasi numarası ile size doğru ürünü verirler.

Doğrudur. Haklısınız. O zaman da hak vermiştim okuduğumda.

Sadece araç yeni ve ben uzun yola gideceğim. Arabayi da çok tanımıyorum. İssız yolda bir durum olursa, yakın bir noktaya kadar gidebilecek durumda olayım diye demistim. Zaten zaman geçince gerek kalmaz taşımaya.

Kronik bir eksiltme yok ama araçla da pek km yapamadım daha.

Teşekkür ederim.

Tedbirli olmak güzel.
Yetkili servisten temin edilebilir.

Sevgili forum üyeleri,

Servisten de alabilirsiniz tabii ama fiyat pahalı gelirse TL 744 değerlerini karşılayan Motul g12 evo var hocam. Kullanışlılık ve fiyat olarak güzel marka tavsiyesi olarak tavsiye ederim. Direkt su derdiniz olmadan koyabilirsiniz motora kullanıma hazır.

Servisten de alabilirsiniz tabii ama fiyat pahalı gelirse TL 744 değerlerini karşılayan Motul g12 evo var hocam. Kullanışlılık ve fiyat olarak güzel marka tavsiyesi olarak tavsiye ederim. Direkt su derdiniz olmadan koyabilirsiniz motora kullanıma hazır.
Maddi olarak çok dert olmaz ama servisin vereceği de aynı şekildir umarım. Direkt kapağı aç koy olsun istiyorum. O yüzden sordum.

Teşekkürler. Yazdım kenara.

@barabellum
Aracınıza uyumlu olan antifiriz tipi G12 EVO tip antifrizdir,

Antifrizlerin saf halde (concentrate) ve kullanıma hazır (ready to use) olmak üzere 2 çeşidi olur,

Saf halde (concentrate) olanlar saf su ile %50-50 sulandırılarak/seyreltilerek kullanılır,

Kullanıma hazır (ready to use) olanlar seyreltilmeden kullanılır,

Soğutma sıvısı yani antifriz eksiltme yaparsa, ki bu durum nadir yaşanan ve yaşandığında da tehlike yaratan bir durumdur, bu gibi durumlarda eksiltme yaşanırsa ve o an için yanınızda uyumlu antifriz yoksa kesinlikle çeşme suyu, içme suyu veya market suyu kullanılmamalıdır, Yalnızca saf su kullanılmalıdır,

ANCAK saf su temin edilemeyecek bir esnada yaşanmışsa elbette motor hararet yapmasını engellemek için mecburiyetten çeşme suyu veya içme suyu koyulabilir, Fakat böyle bir durum yaşandığında aracın neden su eksilttiği tespit edilip, sistemin içine çeşme suyu girdiği için mümkün olan en kısa sürede sistemin komple boşaltılıp yeni antifriz almanız, ve %50-50 antifriz-saf su karışımı ile sistemin doldurulması gerekir, ve sistemin içindeki havanın geleneksel yöntemlerle veya araca bağlanacak bilgisayar yardımı ile sistemdeki havanın alınması gerekir,

Aşşağıdaki antifrizler aracınıza uyumlu değildir..!!
G11
G12
G12 +
G12 ++
G13

Geri