vidayı gevşettim fakat silecek kolu hiç oynamıyor yerinden . Biraz zorladım kırılmasın diye daha fazla uğraşmadım. Nasıl söküleceği konusunda bilgim yok. Vidayı sökmeme rağmen çok sıkı duruyorAltaki vidayı gevşek silecegi ayarla ve tekrar sık vidayı
İnternetten bı video izleyip yapabilirsiniz. Çok basit bi işlem aslında. Videoyu izleyin sadece YouTube danvidayı gevşettim fakat silecek kolu hiç oynamıyor yerinden . Biraz zorladım kırılmasın diye daha fazla uğraşmadım. Nasıl söküleceği konusunda bilgim yok. Vidayı sökmeme rağmen çok sıkı duruyor
Malesef öyle değil,silecek kolunun geçtiği yerde diş var,vidayı gevşeterek asla çeviremezsiniz!Kol yerinden çıkarılp birkaç diş geri alarak oturtulmalı.Benimkide vuruyordu,mekanikçi olduğum için atolyede mink özel çektirme yaptım,çektirdim ve ayarlayarak taktım.Ama sonra şerit takipli cam değişimine gittiğimde camcı hiç çektirmeye gerek duymadan çıkardı,ama onların eli alışık,sallayıp yukarı doğru sert çekince çıkarmıştı,ama ben şahsen cesaret edemem.Altaki vidayı gevşek silecegi ayarla ve tekrar sık vidayı
Evet kolay çıkacak gibi değil. Peki söktükten sonra iki diş geri alıp takarken herhangi bir zorluk yaşadınız mı . Çektirme bende yapabilirim . Benimde küçük bir atölyem var. Yada eski kulanmadığım küçük işkenceler var . Birini o şekilde kullanabileceğim şekle çevirip kullanabilirimn. Tekrar geri takarken zorluk olurmu acaba dedim .Malesef öyle değil,silecek kolunun geçtiği yerde diş var,vidayı gevşeterek asla çeviremezsiniz!Kol yerinden çıkarılp birkaç diş geri alarak oturtulmalı.Benimkide vuruyordu,mekanikçi olduğum için atolyede mink özel çektirme yaptım,çektirdim ve ayarlayarak taktım.Ama sonra şerit takipli cam değişimine gittiğimde camcı hiç çektirmeye gerek duymadan çıkardı,ama onların eli alışık,sallayıp yukarı doğru sert çekince çıkarmıştı,ama ben şahsen cesaret edemem.
Özetle,ya küçük bir çektirme ayarlayıp kol çekilecek,yada bir camcıya uğrayıp yardım istenecek.
Evet kolay çıkacak gibi değil. Peki söktükten sonra iki diş geri alıp takarken herhangi bir zorluk yaşadınız mı . Çektirme bende yapabilirim . Benimde küçük bir atölyem var. Yada eski kulanmadığım küçük işkenceler var . Birini o şekilde kullanabileceğim şekle çevirip kullanabilirimn. Tekrar geri takarken zorluk olurmu acaba dedim .

Bende aynısını demek istemiştim ama anlatım yanlış olmuş hocam duzelttıgın için TesekurlerMalesef öyle değil,silecek kolunun geçtiği yerde diş var,vidayı gevşeterek asla çeviremezsiniz!Kol yerinden çıkarılp birkaç diş geri alarak oturtulmalı.Benimkide vuruyordu,mekanikçi olduğum için atolyede mink özel çektirme yaptım,çektirdim ve ayarlayarak taktım.Ama sonra şerit takipli cam değişimine gittiğimde camcı hiç çektirmeye gerek duymadan çıkardı,ama onların eli alışık,sallayıp yukarı doğru sert çekince çıkarmıştı,ama ben şahsen cesaret edemem.
Özetle,ya küçük bir çektirme ayarlayıp kol çekilecek,yada bir camcıya uğrayıp yardım istenecek.
Geri takarken hiç zorluk yok,elinle itebildiğin kadar itiyorsun,kol konik oturuyor yani %95'i elle oturuyor,geri kalan %5'lik kısmı vidayı sıkarak tamamlıyorsun.Fazla sıkmana gerek yok.Evet kolay çıkacak gibi değil. Peki söktükten sonra iki diş geri alıp takarken herhangi bir zorluk yaşadınız mı . Çektirme bende yapabilirim . Benimde küçük bir atölyem var. Yada eski kulanmadığım küçük işkenceler var . Birini o şekilde kullanabileceğim şekle çevirip kullanabilirimn. Tekrar geri takarken zorluk olurmu acaba dedim .
Çok teşekkür ederim . Gayet açıklayıcı olduOrası konik biçimde. Yani hem dişli hem de konik. Geri takarken vidasını sıktıkça geri yerine oturacaktır. Bu yüzden aşırı da sıkmayınız. Çıkartmak için rot başı çıkartma aleti benzeri bir şey kullanulur normalde. Ancak çok sıkı değilse sağ sol çekerek de çıkartıla bilir fakst bu şekilde bir kayma durumunda bir yere zarar verme olasılığı oluşabilir.
![]()