Golf 7 Salıncak Burcu Değişimi

İsim
Onur Can
Araç
2015 Golf 1.4 TSI 122 BG
Herkese iyi günler foruma yeni katıldım 2015 Golf 7 aracımın salıncak burçlarında gıcırdama sesi mevcut geçen de rot balanscı da sol rotilde sıkıntı olduğu söylendi , İstanbul Arnavutköy de ikamet ediyorum ,forumları incelediğim zaman orjinal parça harici çokta verim alınamamış gibi görünüyor bu sebeple orjinal parça alıp taktırmak istiyorum avrupa yakasında önereceğiniz özel servis ve usta varsa desteklerinizi rica ederim .

Bilgilendirme için teşekkürler bana da salınca burcu ve rotil için 8312 TL malzeme fiyatı verdiler işçiliksiz açıkçası bende özel serviste taktırmayı düşünüyorum .

Bilgilendirme için teşekkürler bana da salınca burcu ve rotil için 8312 TL malzeme fiyatı verdiler işçiliksiz açıkçası bende özel serviste taktırmayı düşünüyorum .
hocam gıcırtı mı yapıyor farklı bir ses mi mevcut bazı durumlarda benim aracımda da oluyor, sorunu çözerseniz beni de bilgilendirin :)

Dün Kartal Doğuş'tan aldığım fiyat ek'te. Açıkçası parçaları oradan alıp, dışarıda bir ustaya yaptırmayı planlıyorum. Çünkü işçilik rakamları çok yüksek.
ssss.jpeg
dışarıda işçilik dahil 4-5 bin tl istedi kendi ustam. açıkcası fiyat uygun geldi burçları servisten alıp kendi ustamda taktırmayı planlıyorum. en son nisan ayında yağlatmıştım 1-2 ay oldu kasislerden geçerken garç gurç sinir bozuyor. golf gibi bir araçtan böyle bi ses gelmesi arabanın kendisine harakettir :D

dışarıda işçilik dahil 4-5 bin tl istedi kendi ustam. açıkcası fiyat uygun geldi burçları servisten alıp kendi ustamda taktırmayı planlıyorum. en son nisan ayında yağlatmıştım 1-2 ay oldu kasislerden geçerken garç gurç sinir bozuyor. golf gibi bir araçtan böyle bi ses gelmesi arabanın kendisine harakettir :D
Fiziki hasar var da o yüzden mi değişiyorsunuz yoksa sadece sesi kesmek amaçlı mı?

eski konulardan hatırladığım, değiştirenler belli bir süre sonra sesin yeniden gelmeye başladığını söylemişti.

Umarım siz değiştikten sonra ses uzun süre boyunca gelmez.

Tuna bey, yazın hız arttıkça artan uğultulu bir ses fark ettim durumu fark eder etmez ustaya gidip test sürüşü yaptık ancak yeni başladığı için hangi taraftan olduğunu tespit edemedik bende sol ve sağ porye bilyası (rulman) her iki çiftini de değiştirdim ve ses kesildi , ancak özellikle kışın artan kasislerden geçerken gacırtı sesi şeklinde olan ses 1 yıldır devam etmekte araç 10 yıllık , youtube da bir çok video var yağlayarak vb yöntemlerle ses bir süre kesiliyor , ayrıca orjinal harici parça taktıranlarda bir süre sonra ses tekrar başlıyor servisten malzemeyi alıp özel bir ustada yaptıracağım , geçen kışlık lastik değişiminde rot balanscı sol rotilin de ömrünü tamamladığı söyledi çift olarak onu da değiştireceğim umarım düzelir .

Fiziki hasar var da o yüzden mi değişiyorsunuz yoksa sadece sesi kesmek amaçlı mı?

eski konulardan hatırladığım, değiştirenler belli bir süre sonra sesin yeniden gelmeye başladığını söylemişti.

Hocam İstanbul ilk tayin yerim ilk geldiğim de kasisi fark edemeyip sert geçtim o günden sonra belirginleşti , değişenlerin büyük çoğunluğu orjinal hariç ürün taktıranlar yani mm lik pay bile kısa sürede sıkıntı yaratır, ayrıca malum ustalarımız eski usul gelişi güzel parça takıyor piyasada ki çoğu ustanın parça karç torkla sökülüp kaç torkla takılacağını bildiğini sanmıyorum ,araç 10 yaşında ister istemez malzeme özelliğini kaybediyor böyle ufak tefek hatalarda olunca da süre kısalıyor umarım düzelir sonucu burada paylaşırım .

Fiziki hasar var diye tahmin ediyorum çünkü eskiden sadece ses gelirken şimdi aracın içinde gıcırtıyı hissediyorum. 200 bine geldi araba bi değişsin ilerde ses yaparsa yağlarız en azından

Tuna bey, yazın hız arttıkça artan uğultulu bir ses fark ettim durumu fark eder etmez ustaya gidip test sürüşü yaptık ancak yeni başladığı için hangi taraftan olduğunu tespit edemedik bende sol ve sağ porye bilyası (rulman) her iki çiftini de değiştirdim ve ses kesildi , ancak özellikle kışın artan kasislerden geçerken gacırtı sesi şeklinde olan ses 1 yıldır devam etmekte araç 10 yıllık , youtube da bir çok video var yağlayarak vb yöntemlerle ses bir süre kesiliyor , ayrıca orjinal harici parça taktıranlarda bir süre sonra ses tekrar başlıyor servisten malzemeyi alıp özel bir ustada yaptıracağım , geçen kışlık lastik değişiminde rot balanscı sol rotilin de ömrünü tamamladığı söyledi çift olarak onu da değiştireceğim umarım düzelir

Tuna bey, yazın hız arttıkça artan uğultulu bir ses fark ettim durumu fark eder etmez ustaya gidip test sürüşü yaptık ancak yeni başladığı için hangi taraftan olduğunu tespit edemedik bende sol ve sağ porye bilyası (rulman) her iki çiftini de değiştirdim ve ses kesildi , ancak özellikle kışın artan kasislerden geçerken gacırtı sesi şeklinde olan ses 1 yıldır devam etmekte araç 10 yıllık , youtube da bir çok video var yağlayarak vb yöntemlerle ses bir süre kesiliyor , ayrıca orjinal harici parça taktıranlarda bir süre sonra ses tekrar başlıyor servisten malzemeyi alıp özel bir ustada yaptıracağım , geçen kışlık lastik değişiminde rot balanscı sol rotilin de ömrünü tamamladığı söyledi çift olarak onu da değiştireceğim umarım düzelir .
Cevap için teşekkürler hocam :)

Aynı sorundan bende muzdaribim. Özellikle kasislerden geçerken sol altımdan gelen gacırtı sesi sinir bozucu olmaya başladı. Sanki arabanın tüm iskeleti gıcırtıyor gibi insanda bir huzursuzluk hissi oluşturuyor. Benimde aracım 200 binde ancak Golf’e yakıştıramıyorum bu sesi. Bu sesi uzun süre kalıcı olarak kesecek bir yöntem bulabilirseniz bende paylaşımınızı merakla bekliyor olacağım…

Dışarda ustanıza değiştirmenin maliyeti düşürmek açısından bir avantajı yoktur,

Aracınız 7 yaş üstü olduğu için;
Yetkili serviste yapılan işlemlerde (tüm yedek parçalar ve işçiliklerde) geçerli %30 Zubizu imdirimi hakkınız mevcuttur, bu sayede dışarda yaptırmanın size bir getirisi olmayacaktır,

Burç ve rotiller için verdikleri 8.312 lira üzerinden %30 indirim uygulanır, işçilikte de %30 indirim uygulanır.

Geri