Jantı sürttüm sizce ne yapmalıyım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Excalibur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Umut
Araç
B8,5 Passat Mk7,5 Golf
Sabah dikkatsizlik sonucu sol arka jantı 20km/h hızla kaldırıma vurdum. Araç sekti. Basınç kaybı vs. yok ama tedirginim biraz. Tecrübelerinize ihtiyacım var ne önerirsiniz.

Ekli dosyalar

• 1000130022.jpg
    1000130022.jpg
    80.7 KB · Görüntüleme: 87
  • 1000130023.jpg
    1000130023.jpg
    100.2 KB · Görüntüleme: 87

Sabah dikkatsizlik sonucu sol arka jantı 20km/h hızla kaldırıma vurdum. Araç sekti. Basınç kaybı vs. yok ama tedirginim biraz. Tecrübelerinize ihtiyacım var ne önerirsiniz.
Geçmiş olsun hocam. Eğer lastik balon yapmadıysa veya tel kırmadıysa kullanmaya devam edebilirsiniz. Jantınızda da kozmetik harici bir hasar gözükmüyor.

Geçmiş olsun.
Lastiği söktürüp baktırmadan bir şey belli olmaz…

Geçmiş olsun. Sadece dış görünüşü üzerinden yorum yapılamaz jant eğriliği yaşanabiliyor bu gibi durumlarda. Öncelikle lastik durumuna bakın sonra jantın durumuna bakın. Yüksek süratlerde titreme yaşanırsa kesinlikle bir lastikçinize başvurun lastikçiniz yoksa jant tamiri yapan yerler de olabilir.

Araç sekti dediğiniz için diyorum biraz temkinli olmakta fayda olur bu tarz jant konusunda. Size konfor açısından şu anki senaryoya göre eksi yazabilir.

Titreme yok ise jant sağlam.

Lastik yanağı zedelenmiş. Yüksek hıza çıkmamanız lazım. Lastikçi görmeli.

Geçmiş olsun!
Stepneyi takın,hasarlı jantı lastikten ayırın,bu sayede jantı ve lastiği iyice gözlemlemiş olursunuz,sonra jant onarım yerlerinden birinde jantın hasarını onarın,oldu bitti.

Geri