CAXA 1.4TSİ yağ kapasitesi

İsim
Volkan
Araç
Golf 6
Arkadaşlar çok araştırdım yabancı sitelerin hepsinde CAXA motor için filtre dahil 3.6L yağ konulması gerek yazıyor. Lakin 3.6 koydum koyarken bekledim baktım yağ çubuğu full neyse arabayı çalıştırdım 1dk yağ donsun diye bıraktım sabah bir çektim yağ çubuğunu yarıda, sonra nasıl olur tam koydum diye dükkana gittim yağı tamamlamak çubuğu bir çektim full. Kafam karıştı arabayı tekrar çalıştırdım ve geri bıraktım 2 saat sonra çektim yarım. Kafayı yedirecek bana nasıl oluyor.

Kapasite doğru. Yağ seviyesine bakmak için aracın düz bir zeminde bir süre beklemiş olması ve motorunda biraz ılık olması lazım.

Yani aracı kullandıktan sonra düz bir zeminde 15-20dk bekletin ve sonra ölçüm yapın ve çıkan sonucu dikkate alın.

Ayrıca çizgilerin arasında bir değer olduğu sürece inmiş/çıkmış çok kafaya takmayın.

Upvote 0

2000 km ye kadar 1 lt yağ tüketmesi de normal diye araya sokuşturmuşlar hemen.

Upvote 0
Kapasite doğru. Yağ seviyesine bakmak için aracın düz bir zeminde bir süre beklemiş olması ve motorunda biraz ılık olması lazım.

Yani aracı kullandıktan sonra düz bir zeminde 15-20dk bekletin ve sonra ölçüm yapın ve çıkan sonucu dikkate alın.

Ayrıca çizgilerin arasında bir değer olduğu sürece inmiş/çıkmış çok kafaya takmayın.
Normalde bazen tam tırtıklı bolgede bazen işte yarıda değişmesi kafamı karıştırdı. Önceden hiç böyle bir şey yaşamadım.

Upvote 0
Normalde bazen tam tırtıklı bolgede bazen işte yarıda değişmesi kafamı karıştırdı. Önceden hiç böyle bir şey yaşamadım.
Hocam fotoğraf atar mısın yarı konumda iken ? Normalde çubuğun tam ortasında olması lazım. Yağ basıncı arttığı zaman seviye yükselebiliyor. Bu normal bir durum. Araç soğukken çubuğun son çizgisine kadar doldurmak doğru değil.

Upvote 0
Hocam fotoğraf atar mısın yarı konumda iken ? Normalde çubuğun tam ortasında olması lazım. Yağ basıncı arttığı zaman seviye yükselebiliyor. Bu normal bir durum. Araç soğukken çubuğun son çizgisine kadar doldurmak doğru değil.
Hocam çubuğun tam ortasında ama bu aracı yeni çözdüm her yerde 3.6 diyor eğer motor sıcak değilse anladığım kadarı ile yani çalıştır kapatta hemen filtre vakfını açmıyor filtre 500ml yakın aldığı için çubukta yarım görünüyor ama araç ile biraz gezip 90 derecedeyken stop edersen sabah bakınca çubuk full görünüyor önemli olan arada filtre ile 3.6 litre koymak kimi yer de 3.8 diyor

Upvote 0
Hocam çubuğun tam ortasında ama bu aracı yeni çözdüm her yerde 3.6 diyor eğer motor sıcak değilse anladığım kadarı ile yani çalıştır kapatta hemen filtre vakfını açmıyor filtre 500ml yakın aldığı için çubukta yarım görünüyor ama araç ile biraz gezip 90 derecedeyken stop edersen sabah bakınca çubuk full görünüyor önemli olan arada filtre ile 3.6 litre koymak kimi yer de 3.8 diyor
Aracim golf 6 1.4 tsi yag ile ilgili başka konularda paylaşım yapmıştım resimler vardi. Dogus maslakta yapıyorum bakımları 3.6 litre yag forma yazılan. Doğru olcum şekli olarak 90 derece yag motor sıcaklığına ulaştıktan sonra kapatip düz zeminde 5 dk bekledikten sonra olcum söylendi. 18 saat yatan araca gore sıcak genleşme hali seviyesi daha yuksek. 5 gün yatınca seviye daha da artıyor. 18 saate göre bulamazsanız resimleri buradan tekrar gonderirim

Upvote 0

Geri