CAXA 1.4TSİ yağ kapasitesi

İsim
Volkan
Araç
Golf 6
Arkadaşlar çok araştırdım yabancı sitelerin hepsinde CAXA motor için filtre dahil 3.6L yağ konulması gerek yazıyor. Lakin 3.6 koydum koyarken bekledim baktım yağ çubuğu full neyse arabayı çalıştırdım 1dk yağ donsun diye bıraktım sabah bir çektim yağ çubuğunu yarıda, sonra nasıl olur tam koydum diye dükkana gittim yağı tamamlamak çubuğu bir çektim full. Kafam karıştı arabayı tekrar çalıştırdım ve geri bıraktım 2 saat sonra çektim yarım. Kafayı yedirecek bana nasıl oluyor.

Kapasite doğru. Yağ seviyesine bakmak için aracın düz bir zeminde bir süre beklemiş olması ve motorunda biraz ılık olması lazım.

Yani aracı kullandıktan sonra düz bir zeminde 15-20dk bekletin ve sonra ölçüm yapın ve çıkan sonucu dikkate alın.

Ayrıca çizgilerin arasında bir değer olduğu sürece inmiş/çıkmış çok kafaya takmayın.

Upvote 0
Kapasite doğru. Yağ seviyesine bakmak için aracın düz bir zeminde bir süre beklemiş olması ve motorunda biraz ılık olması lazım.

Yani aracı kullandıktan sonra düz bir zeminde 15-20dk bekletin ve sonra ölçüm yapın ve çıkan sonucu dikkate alın.

Ayrıca çizgilerin arasında bir değer olduğu sürece inmiş/çıkmış çok kafaya takmayın.
Normalde bazen tam tırtıklı bolgede bazen işte yarıda değişmesi kafamı karıştırdı. Önceden hiç böyle bir şey yaşamadım.

Upvote 0
Normalde bazen tam tırtıklı bolgede bazen işte yarıda değişmesi kafamı karıştırdı. Önceden hiç böyle bir şey yaşamadım.
Hocam fotoğraf atar mısın yarı konumda iken ? Normalde çubuğun tam ortasında olması lazım. Yağ basıncı arttığı zaman seviye yükselebiliyor. Bu normal bir durum. Araç soğukken çubuğun son çizgisine kadar doldurmak doğru değil.

Upvote 0

Geri