farlar yanıyor muyduşimdi araçtan geldim, tüm camlar buğu olmuş, ön cam sağ taraftan donmuş, ona rağmen farlarda buğu yoktu
Hayır, ilk çalıştırmadan öncefarlar yanıyor muydu
Hocam dediklerinizin hiçbiri olmadı. Servis normal dedi. Bir işlem yapmadılar.Buğu birkaç saatte geçmiyorsa,
farın içinde damla damla su oluşuyorsa,
tek bir far sürekli buğu yapıyorsa,
camın alt kısmında iz bırakıyorsa,
ya da LED çizgilerin arkasında buğu birikiyorsa
bu iş normal değil, sorun var.
Bunların dışında kalan hafif buğulanmalara servis normal deyip işlem yapmıyor.
Servis benim soruna normal diyor hocamBende de 2 farda yapıyor. Özellikle yağmur sonrası havalarda far açılınca o alt kısmında 2 farda da buhar oluyor. Servise götürsem baştan savacaklar biliyorum. Kimisi normal diyor kimisi anormal ben anlamadım valla napmaliyiz
Zannedersem, dediğiniz gibi. Anlaşılan normal süreçten geçiyoruz. Teşekkür ederim hocam.li havadan kaynaklıdır. Normalde far ampulleri yalıtımlı olarak yerine oturmaz, atmosferden hava girişi mümkün. Dışarısı soğuyunca da, tıpkı buzdolabından alınan şişenin dışının terlemesi gibi farın da nemli hava ile temas eden iç kısmı terler. Normal
Hocam hiçbir şekilde lekelenme vs. yok. Sadece buhulanma oluyor. O da akşama doğru sıcak soğuk dengesinden sanırım.Eğer buğulanma geçtikten sonra içerde leke-iz bırakmıyor ise,
Veya farlar mercekli ise mercek üzerinde leke bırakmıyor ise hiç bir problem yoktur,
Hukuki süreç vs.. boşuna zaman ve vakit kaybı olur.
Ara ara kontrol ediniz.,Hocam hiçbir şekilde lekelenme vs. yok. Sadece buhulanma oluyor. O da akşama doğru sıcak soğuk dengesinden sanırım.