Ön Sol Farda Buğulanma Problemi

şimdi araçtan geldim, tüm camlar buğu olmuş, ön cam sağ taraftan donmuş, ona rağmen farlarda buğu yoktu

Bende de 2 farda yapıyor. Özellikle yağmur sonrası havalarda far açılınca o alt kısmında 2 farda da buhar oluyor. Servise götürsem baştan savacaklar biliyorum. Kimisi normal diyor kimisi anormal ben anlamadım valla napmaliyiz

Buğu olayı far içindeki nemli havadan kaynaklıdır. Normalde far ampulleri yalıtımlı olarak yerine oturmaz, atmosferden hava girişi mümkün. Dışarısı soğuyunca da, tıpkı buzdolabından alınan şişenin dışının terlemesi gibi farın da nemli hava ile temas eden iç kısmı terler. Normalde farın yanması ile veya güneş altında, ısı ile bu nem etkisini kaybeder, dışarı atılır. Ama zaten ortam nemli ise yine içeride nemli hava kalacağından soğuk havada yine buğulanma olacaktır. Belki ampul sökülerek kuru ve biraz sıcak hava tutulduktan hemen sonra ampul takılarak içerisi kuru hale getirilebilir.
Yeni tip ampuller halojen ampuller gibi yeterince ısı yaymıyorsa da bu durum oluşuyor olabilir. Oluşan ısı içerideki nemi uzaklaştırmaya yetmiyordur.

Eğer buğulanma geçtikten sonra içerde leke-iz bırakmıyor ise,

Veya farlar mercekli ise mercek üzerinde leke bırakmıyor ise hiç bir problem yoktur,

Hukuki süreç vs.. boşuna zaman ve vakit kaybı olur.

Buğu birkaç saatte geçmiyorsa,
farın içinde damla damla su oluşuyorsa,
tek bir far sürekli buğu yapıyorsa,
camın alt kısmında iz bırakıyorsa,
ya da LED çizgilerin arkasında buğu birikiyorsa
bu iş normal değil, sorun var.

Bunların dışında kalan hafif buğulanmalara servis normal deyip işlem yapmıyor.
Hocam dediklerinizin hiçbiri olmadı. Servis normal dedi. Bir işlem yapmadılar.

Bende de 2 farda yapıyor. Özellikle yağmur sonrası havalarda far açılınca o alt kısmında 2 farda da buhar oluyor. Servise götürsem baştan savacaklar biliyorum. Kimisi normal diyor kimisi anormal ben anlamadım valla napmaliyiz
Servis benim soruna normal diyor hocam :)

li havadan kaynaklıdır. Normalde far ampulleri yalıtımlı olarak yerine oturmaz, atmosferden hava girişi mümkün. Dışarısı soğuyunca da, tıpkı buzdolabından alınan şişenin dışının terlemesi gibi farın da nemli hava ile temas eden iç kısmı terler. Normal
Zannedersem, dediğiniz gibi. Anlaşılan normal süreçten geçiyoruz. Teşekkür ederim hocam.

Eğer buğulanma geçtikten sonra içerde leke-iz bırakmıyor ise,

Veya farlar mercekli ise mercek üzerinde leke bırakmıyor ise hiç bir problem yoktur,

Hukuki süreç vs.. boşuna zaman ve vakit kaybı olur.
Hocam hiçbir şekilde lekelenme vs. yok. Sadece buhulanma oluyor. O da akşama doğru sıcak soğuk dengesinden sanırım.

Hocam hiçbir şekilde lekelenme vs. yok. Sadece buhulanma oluyor. O da akşama doğru sıcak soğuk dengesinden sanırım.
Ara ara kontrol ediniz.,

Buğulanma geçtikten sonra farlar (kapalıyken ve açıkken) yaptığınız kontrollerde eğer leke-iz vs.. yoksa hiç bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Geri