1.6 Tdi rölantide anlık tüketim

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline Dsg 1.6 TDİ
Herkese merhaba keyifli forumlar diliyorum.

Eskiden aracım rölantide sabit 0.5 anlık tüketim gösterirdi bu bi zaman sonra 0.5-0.6 sürekli değişken hale geldi şu anda 0.6- 0.7 arası gidip geliyor.

bi 10 bin km önce enjektörleri revize ettirdim o zaman 0.4 e düşmüştü şu an 0.6 0.7 arası çalışıyor bu bana pek normal gelmedi çözümü nedir acaba başına gelen var mı?

not: rölantide dalgalanma yok aracın çalışmasında sesinde hiç bir değişiklik veya problem yok.

1.0 etsi şuan böyle
Eski araçlarımda da 0.6 nın altını görmemiştim
1.2 tsi 1.0 tsi

Normal geldi bana

Ekli dosyalar

• 20251210_151310.jpg
    20251210_151310.jpg
    184.9 KB · Görüntüleme: 5
1.0 etsi şuan böyle
Eski araçlarımda da 0.6 nın altını görmemiştim
1.2 tsi 1.0 tsi

Normal geldi bana
aracı ilk 143 binde aldığımda hep 0.5 sabit çalışırdı bana biraz garip geldi doğrusu. arıza kodu vs de yok bilemedim doğrusu

Herkese merhaba keyifli forumlar diliyorum.

Eskiden aracım rölantide sabit 0.5 anlık tüketim gösterirdi bu bi zaman sonra 0.5-0.6 sürekli değişken hale geldi şu anda 0.6- 0.7 arası gidip geliyor.

bi 10 bin km önce enjektörleri revize ettirdim o zaman 0.4 e düşmüştü şu an 0.6 0.7 arası çalışıyor bu bana pek normal gelmedi çözümü nedir acaba başına gelen var mı?

not: rölantide dalgalanma yok aracın çalışmasında sesinde hiç bir değişiklik veya problem yok.
Kış koşulları. Rezistans vb. öyle güç çeken sitemler olmasın. Klima?

Normalde 0.4-0.6 arası

Hava soğukluğundan olduğunu düşünüyorum. Araç Uludağ’da olsa 1.0 yakacaktır muhtemelen.

Araca bindiğimde rölanti tüketimini yazarım(0.6 gözüküyor)Ayrıca haftasonu bakım yaptıracağım, sonrasında da güncellerim

Son düzenleme:
Adamın okuma yazması yok mu? Üretici kitapçığa hem yağın spesifikasyonunu hem de miktarını yazmış! :rolleyes:
söylesem benden iyi mi bileceksin yeğen havasına giriyor :D babamın 88 yılında reno 12 sini götürdüğü yer. bizim araçlarda periyodik bakım çok rahat olduğu için oraya götürüyorum. ustalık gerektiren işlerde servisi veya reset garaj gibi vw özel servislerini tercih ediyorum

Geri