1.6 Tdi rölantide anlık tüketim

@UBC53 demek ki adam eskide kalmış, kendini güncellememiş.;l
Belki üreticisine güvenmiyor, kendi deneyimleriyle amerikayı yeniden keşfetmiştir.:)
Adam en son bakımda antifrizi bile fazla koydu :D şırınga ile fazlasını çekmek zorunda kaldım

Bu aylarda normaldir bence hocam hele ki soğuk çalışan dizel motorda.. Bizim tsi lar 0.6-0.7-0.8 arası değişiyor her şey kapalıyken.

Bu arada 5 litre yağ bir tık fazla olmamış mı ? Yine koyulur sorun çıkarmaz da en uygun değer 4.8-4.7 arası olması daha sağlıklı oluyor. Tabii motorda bakımdan bakıma eksiltme yoksa.

Bu aylarda normaldir bence hocam hele ki soğuk çalışan dizel motorda.. Bizim tsi lar 0.6-0.7-0.8 arası değişiyor her şey kapalıyken.

Bu arada 5 litre yağ bir tık fazla olmamış mı ? Yine koyulur sorun çıkarmaz da en uygun değer 4.8-4.7 arası olması daha sağlıklı oluyor. Tabii motorda bakımdan bakıma eksiltme yoksa.
Eksiltme olmuyor hocam 10 bin dolmadan 9 binde bir değiştiriyorum yağı. bu gün kontrol ettim tam max seviyesinde duruyor motor hafif sıcaktı 10 dakika soğuması için bekledim

Kullanıcı kitabında yağ miktarı yazar, ben böyle koyuyorum derler.

Lastik hava basıncı yazar, çok değil mi ben şu kadar hava basıyorum derler.

Bizim kültürde kullanıcı talimatı el kitabı okumak çok az. Rakamları da dikkate almayız.

Kaçın o tamirhaneden :)

Eksiltme olmuyor hocam 10 bin dolmadan 9 binde bir değiştiriyorum yağı. bu gün kontrol ettim tam max seviyesinde duruyor motor hafif sıcaktı 10 dakika soğuması için bekledim
tabii sizin yağ çubuğu ile benzinlilerin yağ çubuğu farklı. Ben genellikle tam ortasında tutuyorum genelde yağ seviyesini. Bakım aralığınız 10 binde 1 mi hocam ?

tabii sizin yağ çubuğu ile benzinlilerin yağ çubuğu farklı. Ben genellikle tam ortasında tutuyorum genelde yağ seviyesini. Bakım aralığınız 10 binde 1 mi hocam ?
evet hocam 10 bin olmadan giriyorum bakıma. her bakımda mazot filitresi dahil değiştiriyorum senede 3-4 kez bakıma giriyor

Geri