DQ200 Mekatronik yazılım güncellemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DSG beyni hıza bağlı olarak vites yükselttiği gibi aynı zamanda motora binen yüke de bağlı. Yani dik bir yokuş yukarı birle kalkınca düz yoldaki gibi 1000 devirde ikiye aymaz. Çok daha yüksek devirlerde ikiye atar.
Evet kesinlikle. Tork eğrisine göre hareket ediyor.

Az önceki mesajımda ustaların, ceplerini doldurma ustası olduklarını yazmıştım! Üstelik bu işlere yatkın bir mühendissiniz. 1500 TL olan iş nasıl 4500 TL'ye çıkıyor. Neden itiraz etmediniz? Başta böyle bir risk olup olmadığını ifade etmiş miydi?
Taviz tavizi doğurur! 1500 önce 4500'e sonra 80 bine sonrası ise muamma!:-o

DSG sürüş karakterinize göre davranır. Bir süre takip edin. Olmadı resetleme yönergesini uygulayın. Birçok yerde nasıl yapılacağını bulabilirsiniz.
Haklısınız itiraz ettim. Adamla birbirimize girecektik. lanet olsun diyip çıkmıştım. Dsg ustası yok olanda zaten nadir bana denk gelmedi. eline cihazı alan ustayım diyor. Zaten bu tarz forumların olması bu açıdan iyi herkes yaşadığını yazsa bu tarz firmalara taviz vermeyecek kimse.

Gaz pedalı ile resetleme çalışıyor ama daha kötü oluyor temel ayarın ne olduğunu bilmiyorum ama muhtemelen benim aracımda yapıldıktan sonra tamamen düzelecek. oda bir sonraki kavrama değişimde olacaktır.

Bilgisayara bağlanmadan resetlenmesi mümkün değil, bilgisayara bağladıklarında yapılan işleme adaptasyon deniliyor. Şu youtubedeki kontağı aç kapat, pedallara bas gibi kombinasyonlar hurafeden ibaret.

İkinci vitese geç geçirme yazılımları ise tamamen zarar. DSG gaza hafif basarsan erken 2 ye atar biraz orta şekerli basarsan zamanında atar. Yazılım ile 2. vites geçiş aralığını arttırıyorlar. Bu doğru bir işlem değil. 1. vites dişlisine yük biniyor. İleride çok daha fazla masraf açacak haberleri yok. Ayrıca hıza göre vites diye bir kavram yoktur. Şanzıman oranlarına göre ideal devirde vites atmak vardır. 1. vitesin oranı kısa olduğu için erken vites atması normaldir. İsterseniz aracınızı manuele alıp 1. viteste seyahat edin gaza bas bırak yaptığınızda nasıl kafa sallıyor görürsünüz.
dediğiniz çok doğru benim aracımda optimizasyon vardı araba 1. viteste devri çok yükseltiyordu 18 km hıza kadar sonra araba 2 ye atıyordu 2. vistesin 1000 deviri o yolda 10km hıza ayarlanmış mesela araba yavaşlıyor sonra aniden devri arttırıyordu acayip bir silkeleme yapıyordu yani saçma sapan davranıyordu.

Kime güveneceğimizi ben de bilmiyorum!
Koca servis tabelası altında diye sorduğumuz kişiler/teknisyenler teknik konularda eğitim alsalar da ne kadarını almışlar, ne kadar ilgili ve bilgi sahibidirler emin değilim.
Özel de olsa bu işin gerçekten ustasını bulup danışmakta fayda var.

Geri