2015 1.4 TSI Golf 7 125 HP alınır mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 75beratt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2023 şubat ayından beri 1.2 comfortline golf 7 ye biniyorum 10bin bakımı haricinde sanayiye gitmedim yakıt yönüyle olsun konfor yönüyle olsun kesinlikle tatmin ediyor (113 bin de aldım şuan 138 bin manuel araç)

Merhaba;

2014 model 143000km`de1.4 TSI Golf 7 125 HP`nin ilk sahibiyim. İlk günden beri servis bakımlı. 120000km'ye kadar mekanik hiç bir sorun çıkmadı. 120000 km de bütün aks rulmanlarından ses geldi ve değişti. 130000`de de termostat ve devri daim değişti. Debriyaj halen orjinal. Bütün bunlar çözülebilir normal mekanik aşınmalar zaten. Ancak bu motorlarda herkesin bildiği yağ eksiltme sorunu ben de başladı. Herhangi bir çekiş azalması yok ama biraz can sıkıcı. Bu duruma hazırlıklı olmalısınız. Fabrika verisi bu motorlar için 260000km. Karasör olarak çok sağlam araba. Pas sorunu yok. Sadece bagaja su alma sorunu oluyor bunu da çözüyorlar. Yürür aksam çok sağlam.​

Golf 7 çok güzel ve ekonomik bir araba. Yeterli bakımlı ve iyi kullanılmış olsun.

Sizin motor birönceki nesil,onda ufaktan yağ yakma olur,konu sahibi arkadaşın bahsettiği 2015 125hp yeni nesil motor,onda kolay kolay yağ yakma olmaz,geliştirilmiş motor çünkü.

vw araçların ömrü 150 bin km dir. Alınmaz bence,sanayiden çıkmaz o araba. Ben sıfır aldıklarım 120 binden sonra ağaca çıkardı beni,aman uzak durun. Şimdiki atacım 120
Bin bakımına 100 bin tl,ödedim,şimdi de,kavrama,mekatronik ve hava kaçağı arızası var,bir daha vw almam. 0 alıp 100 binden sınra satarsan alınır derim.
Bu kadar cüretkar ifadeler için insanın canının yanması lazım ki sizde de o olmuş hocam ama bu genellemeler çok talihsiz olmuş bence yanlış yönledirme yapıyorsunuz. Geçmiş olsun

Profilinde reno symbol yazan arkadaş Golf forumunda Golf yerine Astra öneriyor,çok enteresan bir muhabbet doğrusu,ama benim mideme kramp girdi kaçıyorum :)
Kramp girerse Arveles iç iyi gelir😁arkadaş golf dışında ne alınır demişti yanlış değilsem,bende göz doktoruma görüneyim o zaman :) (art niyet ile söylemiyorum şuanda )ben yardımcı olayım demiştim:) symbolü küçümsemeyin ha kalkışta kaç tane 1.0 Golf,1.0 polo yedim tahmin edemezsin :D

Son düzenleme:
hahaha Sabah sabah beni güldürdünüz ya rabbim de sizi bir ömür boyu güldürsün. Güzel tespit olmuş hocam.

Mehmet forumdaki iyi arkadaşlarımızdan bir tanesidir, kendisi insanlara yardımcı olmayı seven birisi gördüğüm kadarıyla. Üzmeyelim birbirimizi
🙏

Hocam dediğiniz fiyatlara hatasız boyasız varsa hemen alalım valla 2-3 aydır araç bakıyorum o fiyatlara hiç denk gelmedim 1.2 ve 1.6 da baktım fakat o fiyatlara 2015 altı yok maalesef

Merhaba hocalarım 2015 1.4 tsi 125 HP manuel golf 7 aracı düşünüyorum araç 150 bin km de ve alır almaz uzun yol yapmak zorundayım sizce bu araç alınır mı ve alırken en dikkat etmem noktalar nedir ilk kez benzinli bir araç alıcağım
2014 modeli vardı 1.4 tsi manuel highline 95 binde almıştım 148 binde sattım 6 sene kullandım normal bakım harici bir masrafım olmadı fiyatı uygunsa alın bence masraf çıkaracak dsg yok zaten ağır bakım olarak triger değişir baskı balata o kadar

Birkere konu sorusu çok yanlış,sanki buraya Golf'u provoke etmeye gelmişsiniz gibi,üstelik 1.4tsi 125hp 2015 en çok tercih edilenlerden biriyken,yani Euro6 motor,yani sorunsuz yağ yakmayan az yakan çok kaçan motor,bilmem anlatabildimmi?
Alınırmıymış,sanki Tr'den çekilmiş Chevrolet Aveo soruyor.Biride çamur attıkça atıyor,kendisinin Vw'genle kötü tecrube yaşamış olması herkesin aynı sorunları yaşayacak diye birşey yok,arabadan anlamadan alırsan değil Golf ,Bmw Mercedes'te alsan başına az çok neler gelir herkes biliyor.
Golf alırken en çok dikkat edilmesi gereken 2 nokta var,biri sunrouf diğeri Dsg,bunlarsız aldığın zaman zaten problemsiz bir araba alıyorsun,bunlarla alırsan dikkatli olman gerek.
Temizini manuelde olsa,sanrıufta okmasa 1 milyondan aşağı bulman imkansız gibi,bulursan kaçırma.
Hocam biraz kendimi yanlış ifade etmişim kusuruma bakmayın 3 aydan uzun süredir araç bakıyorum ilk 1.2 bakıyordum herkes yağ yakıyor piyasası vs yok diyince bende 1.6 tdi yöneldim onada enjektörleri problem denildi şimdi 1.4 bakıyorum ama ilk kez bir benzinli araç alacağım için nedir ne değildir inanın hiç bir bilgim yok araca gelirsekte 150k km ağır bakınlar yapılmış 1 kapı saçı değişen motor kazasından 3 çamurluk boya comfırtline paket hız sabitleyici oto far ve yağmur sensörü park sensörü opsiyonlu konuştuğumu fiyat şuanlık 950 bin ne dersin bu işe

Kramp girerse Arveles iç iyi gelir😁arkadaş golf dışında ne alınır demişti yanlış değilsem,bende göz doktoruma görüneyim o zaman :) (art niyet ile söylemiyorum şuanda )ben yardımcı olayım demiştim:) symbolü küçümsemeyin ha kalkışta kaç tane 1.0 Golf,1.0 polo yedim tahmin edemez
Niyetinizin kötü olmadığını anlıyorum,yani tamamen saf duygularla yazılmış bir şey,e hadi cevap vereyim bari.
Birincisi Golf kendi sınıfında herzaman referans araba olmuştur piyasada,yani alınırmı demek tabiri caizse yumuşatılmış söyleyeyim mantıksız!E hadi birşey önerdin diyelim,A3,Leon,Oktavia felan desen anlarım,Astra ne arkadaş?
Şimdi şöyle düşün,Golf 7 var sende 2015 1.4 tsi 125'lik,satıp aynı paraya önerdiğin Astra'yı alırmısın?Almazsın değilmi?Alırım dersen Golf kullanmamışsın demek!Ben 2010 yılından beri çeşitli hachback'ler aldım kullandım,hiçbiri Golf kadar keyifli değildinitekim en üzün süre Golf'te kaldım,çok bir sürpriz olmazsa benle daha uzun süreler kalacak.Birini sağlam diye alıyorsun motoru hantal çıkıyor,diğerini seri diye alıyorsun malzeme kalitesi vasat çıkıyor vs vs,burada DSG!ye çamur atanlar birde Power shift'le tanışsın derim!Golf'ün nadir kronik sıkıntılarından biri sunrouf,ben sunroufsuz alarak o derdi baştan eledim,ama onunda aslında bizim ülkemizin yollarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum zira yurt dışında neredeyse hiç şikayet yok,bizde dakka başı kasisten geçtiğimiz için kasa sürekli esnemeye maruz kalıyor,buda zamanla kasa çatlamasına vs vesile oluyor.
Özetle,Astra'ya bir alerjimiz yok,bir zamanlar sevdiğim arabaydı,ama asla bir Golf'le kıyaslanamaz aynı kefeye konamaz!

Niyetinizin kötü olmadığını anlıyorum,yani tamamen saf duygularla yazılmış bir şey,e hadi cevap vereyim bari.
Birincisi Golf kendi sınıfında herzaman referans araba olmuştur piyasada,yani alınırmı demek tabiri caizse yumuşatılmış söyleyeyim mantıksız!E hadi birşey önerdin diyelim,A3,Leon,Oktavia felan desen anlarım,Astra ne arkadaş?
Şimdi şöyle düşün,Golf 7 var sende 2015 1.4 tsi 125'lik,satıp aynı paraya önerdiğin Astra'yı alırmısın?Almazsın değilmi?Alırım dersen Golf kullanmamışsın demek!Ben 2010 yılından beri çeşitli hachback'ler aldım kullandım,hiçbiri Golf kadar keyifli değildinitekim en üzün süre Golf'te kaldım,çok bir sürpriz olmazsa benle daha uzun süreler kalacak.Birini sağlam diye alıyorsun motoru hantal çıkıyor,diğerini seri diye alıyorsun malzeme kalitesi vasat çıkıyor vs vs,burada DSG!ye çamur atanlar birde Power shift'le tanışsın derim!Golf'ün nadir kronik sıkıntılarından biri sunrouf,ben sunroufsuz alarak o derdi baştan eledim,ama onunda aslında bizim ülkemizin yollarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum zira yurt dışında neredeyse hiç şikayet yok,bizde dakka başı kasisten geçtiğimiz için kasa sürekli esnemeye maruz kalıyor,buda zamanla kasa çatlamasına vs vesile oluyor.
Özetle,Astra'ya bir alerjimiz yok,bir zamanlar sevdiğim arabaydı,ama asla bir Golf'le kıyaslanamaz aynı kefeye konamaz!
Hocam kullandığın araç 1.4 müydü

Yüksek km dediğin otomobillerden alırsın ancak,daha sonra çok masraf edip araçtan soğursun :( 2. El vw grubu alınacak araçların km max 50 bini geçmemelidir,şimdi araçların parça fiyatları da oldukça yüksek. Kronik sorunları olan araçları almak risklidir. 950 verip sürekli masraflarla bu rakamın 1200 olma ihtimali yüksek. Yeni olsun hyundai Bayon olsun😊
Hocam sen çok yüksek dedin km yi, bence tüm vw araçlar 5 bin km den sonra alınmaz hepsinin press yapılıp geri dönüşüme gitmesi lazım, 50 bin km ne demek kaç defa dünya turu atmış araba alınır mı hiç, ekmeği yenmiş artık onun😂😂

Yüksek km dediğin otomobillerden alırsın ancak,daha sonra çok masraf edip araçtan soğursun :( 2. El vw grubu alınacak araçların km max 50 bini geçmemelidir,şimdi araçların parça fiyatları da oldukça yüksek. Kronik sorunları olan araçları almak risklidir. 950 verip sürekli masraflarla bu rakamın 1200 olma ihtimali yüksek. Yeni olsun hyundai Bayon olsun😊
Vah vah vah Max 50 binmiş öyle olmadı fazla oldu jelatini üstünde olmasa almayalım,bırak bu işleri Golf varken Hyundai nereden çıktı hangi vw araçtan 350 bin masraf yaptınız bende alıp kullanmasam hak verecem lakin yok böyle masraf,1.4 motor 2015 sonrası kronik değil öncesi kâfi ama sonrası sorunsuz bende 1.2 kullandım DSG hiçbir sorun çıkmadı 220 bin km kullandım servis bakımlıda değil sanayide yaptırdım bakımlarını benzinini koy bin git mantığı var bu araçlarda.

Golf 7 gerçekten efsane oldu ona göre de fiyatlandı dün 2017 Bmw 1'e baktım ön konsol da kapı eşiklerinde kullanılan malzeme kesinlikle Golf 7 den kötü yine de kullanmak istediğim bir araç olduğu için alacak gibiyim ama en fazla bir kaç yıl kullanır tekrar Golf'e döner gibiyim :)

3 yıldır bahsi konu arabanın otomatik vitesli olanını kullanıyorum 65binde aldım şuanda 106binde birlikte 40bin km yapmışız beni üzmedi, dsg olanların tek sorunu baskı balata manuellerde o da cok sorun değil araç temizse fiyatı senin için uygunsa alınır hocam...

@Turhan DSG kullandım 10 yıl kadar baskı dahi değişmedim belki benim kullanıcı profilimden dolayı yıpranmamış olabilir,quickshift (Clio 3 te)kullanmış birisi olarak DSG çoğu şanzımandan daha üstün,Astra Golf kadar olmasada yabana atılacak kadar kalitesiz bir araba değil gel gelelim 1.6 CDTI 136 lık motor çok güzel yürütüyor k kasada ama otomatik şanzımanı olarak bir bilgim yok.

Geri