2015 1.4 TSI Golf 7 125 HP alınır mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 75beratt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhaba;

2014 model 143000km`de1.4 TSI Golf 7 125 HP`nin ilk sahibiyim. İlk günden beri servis bakımlı. 120000km'ye kadar mekanik hiç bir sorun çıkmadı. 120000 km de bütün aks rulmanlarından ses geldi ve değişti. 130000`de de termostat ve devri daim değişti. Debriyaj halen orjinal. Bütün bunlar çözülebilir normal mekanik aşınmalar zaten. Ancak bu motorlarda herkesin bildiği yağ eksiltme sorunu ben de başladı. Herhangi bir çekiş azalması yok ama biraz can sıkıcı. Bu duruma hazırlıklı olmalısınız. Fabrika verisi bu motorlar için 260000km. Karasör olarak çok sağlam araba. Pas sorunu yok. Sadece bagaja su alma sorunu oluyor bunu da çözüyorlar. Yürür aksam çok sağlam.​

Golf 7 çok güzel ve ekonomik bir araba. Yeterli bakımlı ve iyi kullanılmış olsun.

Hocam tavsiyen nedir sence alınır mı 1 kapı saçı değişen ve 2 lokal çamurluk 1 yüzeysel çanurluk boyası var

Hocam ben Türkiye piyasasına pek hakim değilim. Kapı biraz düşündürücü, çamurluklar sorun değil.

Bu motorlar gayet güzel, bakımsız bırakılmadığı müddetçe üzmezler. Bu yüzden aracın iyi bakıldığına ikna oluyorsanız ve fiyatı da içinize siniyorsa neden olmasın. Belki kapı nedeniyle biraz pazarlık yapılabilir.

Kapı sacı değişimi nasıl yapılıyor bilmiyorum. 7 kasalarda dış sac vidalı değil, kaynaklı. Yani benim aracım olsaydı yeni kapı alır takardım.

Neyse, ne kadar yardımcı olabildim bilmiyorum.

Hocam galiba sana bakımsız, hor kullanılmış bir apaçi aracı denk gelmiş sen o yüzden böyle sitemlisin.

Vag grubunda alınmayacak belli başlı istisnalar dışında ki bunlar da aracın geneli ile ilgili değil motoru ile ilgili olanlar ve bunların dışında 200bin KM vag grubundaki bir araç için hiç bir şey değil.

Ülkemizde araçların çoğunluğu genelde kapıda dursun diye alındığı için genel olarak kilometreleri çok düşük. Yatan araba hastalanır, gezen araba sağlıklı kalır. Bir de üstüne bir çok araç sahibi nasılsa fazla kullanmıyorum diye bakım aralıklarını çok açıyor hatta kimisi araç arıza vermedikçe sanayinin yolunu bilmiyor. Doğal olarak bazı araçlar malesef sahibine hayır getirmiyor, dert açıyor.

Bizim burada böyle 2014-2016 model 60-70bin de vag grubu araç bulmak, kumsalda gezerken altın sikke bulmak gibi bir şey. Ancak Golf R, RS3 vb. istinaslar bulunabilir onlarda zaten sadece hafta sonları yada tatllerde kullanıldığı için.
2. El vw hiç almadım. Bizde bir şansızlık var demekki. Mekatronik,kavrama,su kaçağı,balata sesi,hepsi beni buldu. 100 bin 200 bin masraf,ne oluyoruz diyor insan.
golf 7 şanzımanı kuru tip dediler,tiguan aldım,güya yarı ıslak çok iyi diye,aynı teneke çıktı bu da. 120 bin bakım için 105 bin ödedim, şimdi şanzıman uyarısı verdi,paket olarak vardır 150 bin. Servisemi gideyim yine,yoksa senin iyi bir ustan var mı? İst. Bir şeyi yanlış yapıyorum demekki☹️

Astra j yada Astra k 1.6 CDTI manuel de alınır bu paraya ağır bakımları yapılmışsa tabii,ağır bakım için bunların motoru iniyor
Profilinde reno symbol yazan arkadaş Golf forumunda Golf yerine Astra öneriyor,çok enteresan bir muhabbet doğrusu,ama benim mideme kramp girdi kaçıyorum :)

2. El vw hiç almadım. Bizde bir şansızlık var demekki. Mekatronik,kavrama,su kaçağı,balata sesi,hepsi beni buldu. 100 bin 200 bin masraf,ne oluyoruz diyor insan.
golf 7 şanzımanı kuru tip dediler,tiguan aldım,güya yarı ıslak çok iyi diye,aynı teneke çıktı bu da. 120 bin bakım için 105 bin ödedim, şimdi şanzıman uyarısı verdi,paket olarak vardır 150 bin. Servisemi gideyim yine,yoksa senin iyi bir ustan var mı? İst. Bir şeyi yanlış yapıyorum demekki☹️

Size denk gelmiş demek ki. Şahsen benim tercihim değil DSG, pek de bilgili değilim ama bildiğim Golf, Tiguan vs farketmeksizin 1.5 ve altı benzinliler aynı DSG şanzımanı kullanıyorlar. Dizeller ve 2.0 tsi olan araçların şanzımanları farklı. Yani ben böyle biliyorum.

Konuya dönecek olursak şuan bakıyorum Ağır hasarsız ve Değişensiz 1.4 tsi 2015 üstü ve 150.000km altı araçlar 900 bin den başlıyor.

Merhaba hocalarım 2015 1.4 tsi 125 HP manuel golf 7 aracı düşünüyorum araç 150 bin km de ve alır almaz uzun yol yapmak zorundayım sizce bu araç alınır mı ve alırken en dikkat etmem noktalar nedir ilk kez benzinli bir araç alıcağım
Alınır neden alınmasın. Uzun yolda ok gibi giden üzmez kesinlikle hem uzun yol yakıtı hem de performans açısından. Zaten manuel olduğu için şanzıman tarafında korkulacak bir şeyi yok (baskı balata için yine test eder bakarsın).

Motor içinse araç 2015 model olduğu için 2015 te iki farklı 1.4 tsi ile geldi araç. 122 lik mi yoksa 125 lik mi olduğu kontrol et. Eğer 125 likse ruhsatta 91 veya 92 kw yazması gerekiyor. 122 lik motorlarda kronik yağ eksiltmesi var o araçta da olabilir onu kontrolünü araç sahibi olmadığın için anlaması zor olacaktır tabii veya sahibinin sözünü senet olarak tutacaksın. 125 lik motorlarda ise kronik yağ eksiltmesi yok ancak her tsi motor kadar (10 bin kmde 200-400 ml gibi) yağ eksiltmesi olabilir bu gayet normal.

Öyle başka da motor mekanik açıdan dikkat etmeye değer bir şey olduğunu düşünmüyorum diğer türlü şeyleri halletmesi kolaydır da bu ülkede motor ve şanzımana girildiği zaman işin içinden çıkılmaz bir hal almış olunuyor.

Tabii aracın ekspertizi de önemli onlar da artık sizin bütçenize bağlı şeylerdir.

Merhaba hocalarım 2015 1.4 tsi 125 HP manuel golf 7 aracı düşünüyorum araç 150 bin km de ve alır almaz uzun yol yapmak zorundayım sizce bu araç alınır mı ve alırken en dikkat etmem noktalar nedir ilk kez benzinli bir araç alıcağım
Alınır, sene başı aldım ben de. Bence minimum alınması gereken donanım ışık ve sürüş paketli comfortline ama bütçenize göre bu paketleri olmayan 2016 model comfortline da alabilirsiniz. En azından bluetooth ve ön-arka park sensörü standart geliyor.
Kaynak: https://www.golftutkusu.com/topic/9...standart-donanim-listesine-yapilan-eklemeler/

Geri