2026 Tüvtürk araç muayene ücretleri belli oldu

AhmetCakmak

Yönetici

İsim
Ahmet Çakmak
Araç
Q2 1.0 TFSI
Resmi Gazete'de yayımlanan Yeniden Değerleme Oranı'nın yüzde 25,49 olmasıyla birlikte TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında geçerli muayene ücretlerine yapılacak zam tutarı da belli oldu.

Standart otomobiller için uygulanan 2620 TL'lik ücret, 2026 yılında 3288,84 TL olacak.

Egzos emisyon ölçümü ücretinin de %25,49 artış oranıyla 468 TL olması bekleniyor.

Araç Muayene Ücret tablosu:

Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet1.674,53 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork3.288,84 TL
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker4.445,60 TL

Teşekkür ederiz bilgilendirdiğiniz için.

E-tsi sahipleri ruhsatta hibrid yazdığı için egzoz muayenesinden muaf idi, hala devam ediyor mu bu uygulama ?

Son zamanlarda yaptıran varsa.

*hibrid yazmıyormuş

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251129_210335_Gallery.png
    Screenshot_20251129_210335_Gallery.png
    221.8 KB · Görüntüleme: 14

E-tsi sahipleri ruhsatta hibrid yazdığı için egzoz muayenesinden muaf idi, hala devam ediyor mu bu uygulama ?

*hibrid yazmıyormuş
Egzoz emisyondan muaf olunması için ruhsatta benzin-elektrik ibaresi olması yeterli hocam

Ruhsatta yazan muayene tarihi aracın fabrikadan çıktığı gün mü demek yoksa ülkeye girdiği gün mü?

Resmi Gazete'de yayımlanan Yeniden Değerleme Oranı'nın yüzde 25,49 olmasıyla birlikte TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında geçerli muayene ücretlerine yapılacak zam tutarı da belli oldu.

Standart otomobiller için uygulanan 2620 TL'lik ücret, 2026 yılında 3288,84 TL olacak.

Egzos emisyon ölçümü ücretinin de %25,49 artış oranıyla 468 TL olması bekleniyor.

Araç Muayene Ücret tablosu:

Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet1.674,53 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork3.288,84 TL
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker4.445,60 TL
5 dakikalık iş için aldıkları paraya bak. Bı de karta komisyon alıyorlar valla yazık halimize

Ruhsatta yazan muayene tarihi aracın fabrikadan çıktığı gün mü demek yoksa ülkeye girdiği gün mü?
Trafik tescil tarihi diye biliyorum. 0 araçların trafiğe kayıttan itibaren 3 yılı var

Ruhsatta yazan ilk muayene tarihinden 3 yıl geriye giderseniz aracın fabrikadaki üretim tarihini bulursunuz hocam yani bir nevi aracınızın doğum günü diyebiliriz.

Trafik tescil tarihi diye biliyorum. 0 araçların trafiğe kayıttan itibaren 3 yılı var
Daha önce sizin dediğiniz gibiydi hocam ilk muayene tarihi aracın ilk tescilinden 3 sene sonra oluyordu ama sonra bu durum değişti fabrika üretim tarihi dikkate alınmaya başlandı.

Daha önce sizin dediğiniz gibiydi hocam ilk muayene tarihi aracın ilk tescilinden 3 sene sonra oluyordu ama sonra bu durum değişti fabrika üretim tarihi dikkate alınmaya başlandı.
Bilmiyordum bilgilendirme için sağolun. Kendi arabaminkini de bı bakayım doğrulamak için

*hibrid yazmıyormuş
bunu da bilmiyordum, etsi bizi egzoz emisyondan kurtarıyormuş, 1.0 tsi aracımda egzoz'dan kalmıştım

Ben haziranda yaptırdım, egzoz muayenesini kesinlikle özelde yapın benim Kara Tren symbol bile geçti

@Diablocu egzoz özelde yapın hocam adamlar hiç bakmıyor bile direk parasını alıyor 2 sağ solunda geziyor arabanın geçti diyip gönderiyor

bunu da bilmiyordum, etsi bizi egzoz emisyondan kurtarıyormuş, 1.0 tsi aracımda egzoz'dan kalmıştım
Evet alternatör sorunu yaşatıp yaklaşık 250 katı masraf çıkardıktan sonra egzoz muayenesi masrafına sokmayan mucizevi motordur e-tsi

Geri