Vw CC Vagcom kodlama yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Steel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ayrıca Auto Hold Kemer takmadan aktif olmuyor sanırım golf 7 lerin bir kısmıda bu şekildeymiş kodlama ile kemer takmadan da aktif edebilir miyiz ?

Arabayı kandırmak kolay da, trafik canavarını kandırmak imkansız!
Hocam normalda her zaman emniyet kemerini takıyoruz fakat bazen aracın park yerini degiştiriken veya az ileri geri yaparken can sıkıcı oluyor

PQ35 platform için VCP şart. MQB için VCDS ile kodlanır, modül destekliyorsa.

Kendi aracımda hem amerikan park hem de gündüz farları ile arka parkların etkinleştirmesini vcp ile yeni kodlayabildim.
Merhabalar,
Forumdaki VCDS ile ilgili olan yazılarınızı okudum. Passat b6 aracım var internetten araştırdığım kadarıyla PQ46 (genişletilmiş PQ35) platformunu kullanıyor. Kodlama hakkında yeniyim hangisini önerirsiniz ve elinizdeki VCDS ile araç hakkında detaylı bilgi okuyabiliyor musunuz(DPF doluluk, Enjektör sapmaları vs.)?
Şimdiden teşekkür ederim.

@AliE, PQ46 platform dediğiniz gibi, PQ25/PQ35 gibi VAG'ın daha eski kullandığı platformlardan. Yeni, daha güncel modellerde MQB, MQBAB gibi platformlar kullanıyor.
Bendeki vcds kablo 17.x sürüm, yani 2017 modele kadar olan arabalarda kodlamaya imkan veriyor. Hatta 16.8 sürüm yazılım kullanıyorum. 17.x sürüm yazılımla gelmişti ve o yazılımla kodlamayı kaydetmiyordu. Aracım 2011 model olunca, 16.8 sürüm benim için sorun olmadı.
Yakın zamanda satın aldığım VCP ile de 2016 modele kadar olan araçlara kodlama yapılıyor diye biliyorum. Sonuçta o da işimi gördü. Yıllardır gündüz farları ile arka parkları ilişkilendirmeyi yapamamıştım, VCP ile o işi de hallettim. Hatta Amerikan parkları da yüzde 20 seviyesinde açtım. Maalesef muayenede kapatmak gerekiyor.

Siz neler yapmak istiyorsunuz? Aracınızın modeli nedir?

@AliE, PQ46 platform dediğiniz gibi, PQ25/PQ35 gibi VAG'ın daha eski kullandığı platformlardan. Yeni, daha güncel modellerde MQB, MQBAB gibi platformlar kullanıyor.
Bendeki vcds kablo 17.x sürüm, yani 2017 modele kadar olan arabalarda kodlamaya imkan veriyor. Hatta 16.8 sürüm yazılım kullanıyorum. 17.x sürüm yazılımla gelmişti ve o yazılımla kodlamayı kaydetmiyordu. Aracım 2011 model olunca, 16.8 sürüm benim için sorun olmadı.
Yakın zamanda satın aldığım VCP ile de 2016 modele kadar olan araçlara kodlama yapılıyor diye biliyorum. Sonuçta o da işimi gördü. Yıllardır gündüz farları ile arka parkları ilişkilendirmeyi yapamamıştım, VCP ile o işi de hallettim. Hatta Amerikan parkları da yüzde 20 seviyesinde açtım. Maalesef muayenede kapatmak gerekiyor.

Siz neler yapmak istiyorsunuz? Aracınızın modeli nedir?
Aracım 2007 model ve esas amacım, araç bilgilerini daha detaylı okumak; olası arıza durumlarını daha doğru tespit edebilmek. Elimde ELM327 v1.5 var fakat birçok bilgiyi okumakta yetersiz kalıyor. Bu yüzden VCDS kablosu almayı ve ufak ufak kodlamaya başlamayı düşünüyorum (örneğin gösterge selamlama, otomatik elektrikli koltuk konumlandırması vs.).

Piyasada çok fazla klon ürün olduğu için kafam karıştı. PQ46 platform için hangi ürünün tercih edilmesi gerektiğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini net olarak bulamadım. Sizin kullandığınız ürün piyasada sıkça bulunanlardan daha farklı duruyor. STM32 işlemcili bu ürünü tavsiye eder misiniz? (https://www.aliexpress.com/item/100...040332757962!ct!CZ!6926476264!!1!0#nav-review)

Bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim, ayrıca deneyimli kullanıcılar yorum yapabilirse aydınlanmış olurum.:)

Ekli dosyalar

• 1766523016246.png
    1766523016246.png
    584.9 KB · Görüntüleme: 3
Atmel/ATMEGA çipli olanların gayrı resmi de olsa güncellenmeleri mümkün. Diğer çiplileri bilmiyorum. Bendeki vcds atmel değil. Vcp çipi atmel. Çipe göre hangisi tercih edilmeli sorusunu bu şekilde biliyorum.

Elm27 ile de birşeyler yapılabiliyor, Car Scanner Pro'nun ücretli sürümünü araştırın.
Bir de yeni model araçlarda sfd (araç teşhis koruması) kilit olayı var. Çin işi kabloların buna bir çözümü var mı bilmiyorum.

Ayrıca Ümraniye taraflara yolunuz düşerse ve zaman olursa, bendeki kablolarla yardımcı olabilirim.

Atmel/ATMEGA çipli olanların gayrı resmi de olsa güncellenmeleri mümkün. Diğer çiplileri bilmiyorum. Bendeki vcds atmel değil. Vcp çipi atmel. Çipe göre hangisi tercih edilmeli sorusunu bu şekilde biliyorum.

Elm27 ile de birşeyler yapılabiliyor, Car Scanner Pro'nun ücretli sürümünü araştırın.
Bir de yeni model araçlarda sfd (araç teşhis koruması) kilit olayı var. Çin işi kabloların buna bir çözümü var mı bilmiyorum.

Ayrıca Ümraniye taraflara yolunuz düşerse ve zaman olursa, bendeki kablolarla yardımcı olabilirim.
Car Scanner’ın normal sürümünü biraz araştırdım ancak aracıma tam uyumlu olacak şekilde net bir araç seçimi yapamadım.(2.0Tdi bkp PQ46, UDS'siz) Diğer seçenekleri tek tek deneme fırsatım da henüz olmadı. Belirttiğiniz ücretli sürümüne hem gizli özellik hemde veri okuması için bir farkı olacak mı diye bakacağım, teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 1766577460473.png
    1766577460473.png
    287 KB · Görüntüleme: 1

Geri