Golf 7 1.2 TSI DSG Yakıt Tüketimi


Katılım
23 Ocak 2025
Mesajlar
89
Tepkime puanı
58
Konum
Ankara
İsim
Halil
Araç
Golf 7 2016 1.2 TSİ COMFORTLİNE DSG
Arkadaşlar hepinize öncelikle merhaba. 2016 Model 1.2 TSİ 110 HP DSG Golf 7 Comfortline paket araca sahibim ve bu sahiplik doğrultusunda daha önce bu aracı kullanmamış, araştıran, almak isteyen, merak eden arkadaşlar için tek 1 kişinin kullanım özelinde DSG ve 1.2 TSİ kombinasyonunun Golf üzerinde yakıt tüketiminin nasıl olduğu hakkında bilgilendirme konusu olarak açıyorum.

Öncelikle aracımı alalı yaklaşık 6-7 ay oldu ve bu süre zarfında 15 bin km den fazla yol yaptım. Daha önce 1.2 TSİ konusunda hem performans hem de yakıt anlamındaki durumundan çekingen davranan tiplerden olduğumdan dolayı benim gibi olan insanlar için genel bir bilgilendirme yapmak istedim. Bu arada yakıtı şu kadar yakmış bu kadar yakmış diye hesap kitap tutan birisi değilim bazen eğlenceli ve mücadeleci olduğundan dolayı yakıt konusunda takıntı yapılabiliyor.

Bu konuda sadece yakıt özelinden konuşmak istiyorum. Aracın yakıtından aşırı derecede memnunum. Önceki şahsi aracım 1.3 CDTİ Opel Astra J kasa idi. O dizel araçtan bu benzinli araca geçince yakıt konusunda kesinlikle aman aman bir farklılık ve hissiyat yaşamadım. Sadece benzinli ve biraz düşük hacimli motora sahip bir araç olduğundan dolayı 140 km/h sürati aştıktan sonra yakıttaki artışı gözle görülür şekilde hissediyorsunuz.

1-) ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ : Ankara'da ikamet etmekteyim ve son 1.5 yıl içinde artık dayanması güç bir trafik oluşmaya başladı. İş gereği sürekli İstanbul'da olduğumdan dolayı İstanbul trafiği ile artık kafa kafaya yarıştığını söylemek mümkün. Tabii iş giriş çıkış saatleri özelinde söylüyorum.

Mesai başlangıcı ve bitişinde Keçiören-Çankaya arası gidip geliyorum ve yol üzerinde dur kalk trafik ve yoğun trafikte yaklaşık 1.5 saat gidiş (35 km) 1.5 saat geliş (35 km) sürüyor ve gün içinde şehir içi şantiye gezilerimi de eklediğim zaman ortalama 6.4-7.4 litre arası değişkenlik gösteriyor. (1 numaralı resim)

Gün içinde hafif akan trafik ve normal şehir içi trafiğinde ise ortalama 4.2-5 litre arası yakıt tüketimi. (2 ve 3 numaralı resim)

Şehir içinde ortalama tek depo ile 700-800 km arası gidiyor.

2-) UZUN YOL YAKIT TÜKETİMİ : Aracı genellikle uzun yolda kullanıyorum şehir içinde pek fazla kullandığım bir araç değil kmsinin büyük çoğunluğu ben ve benden önceki sahibinde uzun yolda yapılmış aracımın motor ve mekaniği şanslı biraz bu konuda :)

Uzun yolda sakin kullanımda 90-100 km/h süratlerde kullanıldığı zaman çok çok az yakan dizel ekonomisinde bir araç. Bu süratlerde kullanıldığı vakit tek depo ile 1100 kmleri görebiliyorsunuz. (Uygun yol koşullarında ve bu hızlara dayanabilirseniz tabii)

Sabit 90 km/h süratle sadece uzun yol herhangi bir şehir içi trafiği yok 3.7-4 litre arası değerler yakalanabiliyor. (Yazlık Lastik) (4. resimde hem ortalama hem de yol tipi görülüyor)


Ankara-Gaziantep arası 730 km. Tüm yolu otoyol üzerinden gittim ve Ankara şehir içinde hafif akan trafik de dahil tüm otoyol hız üst limitlerini kullandım, Gaziantep'e gelmeden Nurdağı'nda tünel içinde 40 dk dan fazla bir süredir hareketsiz kaldım (sebebini bilmiyorum. Ankara-Niğde otoyolu sabit 150 km/h sürat ve ara ara yüksek sürate çıkma kaçamakları :) ve Niğde-Pozantı-Adana-Gaziantep arası sabit 140 km/h sürat. Ortalama yakıt ise yol bilgisayarında 6.4 litre görünüyor (5.resim) (KIŞLIK LASTİK)

Gaziantep-Ankara arası dönüş yoluna çıktım ve Adana'da şehir içinde yaklaşık 1 saat kadar arabayla dolaştım. Yine hız olarak otoban hızı üst limitlerinde geldim. Yaklaşık 810 km yol yaptım ve ortalamayı 6.8 litre gösteriyordu. (Bu süratlerde ve kullanımda tek depo ile en fazla 760 km gidiliyor.) (KIŞLIK LASTİK)

2 şeride sahip duble yollarda 110-120 km/h süratlerle ilerliyorum ve ortalama yakıt tüketimi 4.4- 4.8 litre arasında değişkenlik gösteriyor. (6.resim ve 7.resim) Tek depo ile 930-960 km arası gidiliyor.


3-) ŞEHİR İÇİ+UZUN YOL KARMA TÜKETİM : Ortalama olarak genellikle uzun yolda 110 km/h süratle gidiyorum ve şehir içinde normal dur kalk trafik ve akan trafikte seyahat ediyorum. Ortalama olarak yol bilgisayarına göre 5.3 ila 5.8 litre tüketime sahip. (8-9-10.resim) (Yazlık veya kışlık lastik). Tek depo ile 850-880 km arası gidiliyor.


Soruları ve merakı olan arkadaşlar varsa sorabilir.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    139.5 KB · Görüntüleme: 18
  • 10.jpg
    10.jpg
    64.2 KB · Görüntüleme: 17
  • 9.jpg
    9.jpg
    100.8 KB · Görüntüleme: 12
  • 8.jpg
    8.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 12
  • 7.jpg
    7.jpg
    115.2 KB · Görüntüleme: 13
  • 6.jpg
    6.jpg
    104.1 KB · Görüntüleme: 14
  • 5.jpg
    5.jpg
    39.6 KB · Görüntüleme: 19
  • 4.jpg
    4.jpg
    80.6 KB · Görüntüleme: 19
  • 3.jpg
    3.jpg
    125.4 KB · Görüntüleme: 20
  • 2.jpg
    2.jpg
    135 KB · Görüntüleme: 20

Merak edenler için güzel derleme olmuş 🤗
Teşekkür ederim hocam. 1.2 TSİ hakkında bilgi bulmak zor içerik sayısı yetersiz geldi. Ben almadan önceki kafamdaki soruları tecrübe ettikçe paylaşıyoruz işte yardımcı olma amaçlı.
 
Merhaba hocam. Değerler gayet güzel görünüyor.

Baktım ettim ama bulamadım. Eğer bir günde yapabilirseniz aracın kaçıncı viteste kaçıncı devirde giderken ki hızları gibi bir derlemede bekliyoruz sizden.

Örneğin 5.Vites te 1500devirde 70km, 2000 devirde 80km, 2500 devirde 90km vs vs. gibi.

Tabi diğer 4. 6, 7. vites değerleride olacak şekilde . 1.2.3 pek önemli değil.. :)
 
Tabi bu derleme sizin otomatik aracınızın derlemesi olacak. Manuel aracı olan arkadaşlarda paylaşımda bulunursa güzel olur..
 
Bilgiler için teşekkürler. Yaklaşık 6 aydır aynı araçtan bende de var. İşe git gel hanım kullanıyor, 8+8 toplam 16km civarı trafikli bir güzergâhta günlük yol yapıyor. Ortalama 7-8 litre aralığında yakıtımız. Bir depo ile 650km ancak görüyorum :)
 
Güzel konu olmuş.Bende de aynı model yıl Manuel’i bulunmakta.Yıllar geçtikçe modeller yenilensede bende arabamdan çok memnunum.
9 yılda 64… küsür km’ye geldim.
1,2 manuel yakıt konusunda arada paylaşım yapıyorum.Benim içinde yakıt sorunu yok sadece arabanın sınırı ne benim sabrım ne bunlar için mücadele yapıyorum bazen.Tek eksik arabada günümüz için led önceki dönemler için mercek far görüyorum.Gece aydınlatması çok kötü,uzun idare ederde kısalar berbat.
Benim uzun yol için rekor Samsun/Lüleburgaz 911 km +70 range.
Şehir içi kullanmıyorum hemen hemen hiç .
Geçenlerde Edirne’ye gitmiştim 75 km 80/90 km’yi hiç geçmeden .
 

Ekli dosyalar

  • IMG_2751.jpeg
    IMG_2751.jpeg
    253.1 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba hocam. Değerler gayet güzel görünüyor.

Baktım ettim ama bulamadım. Eğer bir günde yapabilirseniz aracın kaçıncı viteste kaçıncı devirde giderken ki hızları gibi bir derlemede bekliyoruz sizden.

Örneğin 5.Vites te 1500devirde 70km, 2000 devirde 80km, 2500 devirde 90km vs vs. gibi.

Tabi diğer 4. 6, 7. vites değerleride olacak şekilde . 1.2.3 pek önemli değil.. :)
Hocam yine ayrıyeten bir konu açıp yaparız sorun yok. Ama aklımda kalanları söyleyeyim ;


7.vites özelinde konuşayım :
-221-222 km/h 4600 devir (kışlık lastikten dolayı max bu kadar hıza çıkabildim ötesini bilemiyorum.)
-142-143 km/h tam 3000 devir
-124-125 km/h 2500 devir
-100 km/h 2050 devir
-96 km/h 2000 devir
-80 km/h 1700 devir

Devir aralığı güzel fena değil. Tabii bir 1.6 TDİ DSG Golf 7 gibi olmasını bekleyemeyiz. Dizelde tam 150 km/h ile giderken 2800 devire yakın bir şekilde devir çeviriyordu.
 
Bilgiler için teşekkürler. Yaklaşık 6 aydır aynı araçtan bende de var. İşe git gel hanım kullanıyor, 8+8 toplam 16km civarı trafikli bir güzergâhta günlük yol yapıyor. Ortalama 7-8 litre aralığında yakıtımız. Bir depo ile 650km ancak görüyorum :)
Hocam hanımlar ile bizim sürüşümüz arasında biraz farklılık oluyor. Bizimki de sağ olsun benim ortalama 7 litre yaktığım yolda 9 litreden aşağı yaktıramıyordu :)

Ama yoğun trafiğe sahip bir yolda 650 km fena bir değer değil. 1.2 Puretech Opel Corsa kullanıyorum şehir içinde. Ortalama dur kalk trafikte 7.5 ila 8.5 arasında değişiyor deposu da Golfe göre az hacme sahip olduğundan dolayı her 450-500 km de yakıt alıyorum.
 
Güzel konu olmuş.Bende de aynı model yıl Manuel’i bulunmakta.Yıllar geçtikçe modeller yenilensede bende arabamdan çok memnunum.
9 yılda 64… küsür km’ye geldim.
1,2 manuel yakıt konusunda arada paylaşım yapıyorum.Benim içinde yakıt sorunu yok sadece arabanın sınırı ne benim sabrım ne bunlar için mücadele yapıyorum bazen.Tek eksik arabada günümüz için led önceki dönemler için mercek far görüyorum.Gece aydınlatması çok kötü,uzun idare ederde kısalar berbat.
Benim uzun yol için rekor Samsun/Lüleburgaz 911 km +70 range.
Şehir içi kullanmıyorum hemen hemen hiç .
Geçenlerde Edirne’ye gitmiştim 75 km 80/90 km’yi hiç geçmeden .
Hocam DSG biraz kararsız çalışıyor bazen. Gaza dokunma şeklini değiştirmeden hafif bir rampada 7. vites aracın ivmelenmesine gayet yeterli iken bir anda 6. vitese çekiyor. Bu tarz ufak şeyler ortalama tüketimde 0.2-0.3 gibi ufak değerlerle fark ettiriyor. Eğer amaç yakıt kasmak ise DSG yi manuelde kullanmak daha hayırlı gibi.

Ama hocam çift kavrama olduğundan dolayı otomatiği manuele göre daha az yakıyor. Hemen hemen neredeyse boşa giden güç kaybı olmuyor.
 
Arkadaşlar yeri burası değil biliyorum ama kafama takılan bir şeyi belki bilgi sahibisinizdir diye sormak istedim.

Bende el altından araç araştırıyorum. 2015-2016 model km leri ortalama 100-120 bin civarı olan 1.4 tsi 125hp, 1.2 tsi 110hp ve 1.6 tdi 110hp model Golf7 kasa araçların ortalama 3 aşağı 5 yukarı fiyatları aynı birbirine yakın diyeyim.

7,5 kasa golf 1.0 yani 999 motor olan 110hp 2017-2018 model 100-120bin km de olan arabaların fiyatlarıda yukarda model ve motor bilgilerini verdiğim araç fiyatlarıyla aşağı yukarı aynı fiyatlara bulunabiliyor. Hatta aynı rakamlara bulunabilen araç sayısı 1.0 tsi motorda daha fazla bile..

2017-2018 1.0 tsi Golf 7,5 kasa fiyatları diğer belirttiğim modellere göre fiyatları neden düşük. Hem 1-2 yaş modeli yüksek hemde 1.0 daha yeni nesil motor olduğu halde.
 
Tabi bu yukarıda belirttiğim durum bütün araçları manuel vites olarak değerlendirin lütfen.
 
Mesela örnek olması adına sarı sitede 1.0 tsi motor 2017 model 118bin km deki bu aracın fiyatı 1.080 bin TL Araçta boya-değişen hata yok.
2017 model 118bin km 1.0 tsi
Yine 1.0 tsi motor 2018 model 65bin km araç fiyatı 1.120 nin TL araçta boya-değişen hata yok.
2018 model 65bin km 1.0 tsi

Aynı sitede 2015-2016 model araçları süzerseniz 1.4-1.2-1.6 ları 120bin km civarı bu ayarda boyasız-değişensiz olanların fiyatları bu örnek verdiğim ilandaki araçların fiyatlarından daha yüksek.

Bu 1.0 motorun fiyatının neden daha düşük olduğunu anlayamadım. Denilene göre yakıt yönünden daha ekonomik, performans bakımından aralarında bariz farkta yok deniyor.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar yeri burası değil biliyorum ama kafama takılan bir şeyi belki bilgi sahibisinizdir diye sormak istedim.

Bende el altından araç araştırıyorum. 2015-2016 model km leri ortalama 100-120 bin civarı olan 1.4 tsi 125hp, 1.2 tsi 110hp ve 1.6 tdi 110hp model Golf7 kasa araçların ortalama 3 aşağı 5 yukarı fiyatları aynı birbirine yakın diyeyim.

7,5 kasa golf 1.0 yani 999 motor olan 110hp 2017-2018 model 100-120bin km de olan arabaların fiyatlarıda yukarda model ve motor bilgilerini verdiğim araç fiyatlarıyla aşağı yukarı aynı fiyatlara bulunabiliyor. Hatta aynı rakamlara bulunabilen araç sayısı 1.0 tsi motorda daha fazla bile..

2017-2018 1.0 tsi Golf 7,5 kasa fiyatları diğer belirttiğim modellere göre fiyatları neden düşük. Hem 1-2 yaş modeli yüksek hemde 1.0 daha yeni nesil motor olduğu halde.
3 silindirin kahrı yüksek kmlerde çekilmiyor. Motorda kulakları değiştirseniz bile sallantılı çalışmalar, motordan aracın içine gelen gaza basıldığında uğultu sesi gibi gibi problemler 3 silindirli araçtan soğutuyor insanı. Bu dediğim çok yüksek kmler 250 bin km gibi.

1.0 TSİ performans olarak da güzel motor, 1.2 TSİ dan sadece biraz daha performansı düşük ama gayet de yeterli. (Bazıları 1.0 TSİ daha iyi gidiyor ama neye dayanarak söylüyor anlamıyorum).

Şu anki kullandığım aracı almadan evvel önümde 3 tane araba vardı.
1-) 2015 1.6 TDİ GRİ HİGHLİNE DSG 130 BİN KM HATASIZ 930 bin TL
2-)2016 1.4 TSİ 125 GRİ COMFORTLİNE DSG 110 BİN KM HATASIZ (Opsiyon yok) 940 bin TL
3-)2016 1.2 TSİ 110 TUNGSTEN GRİ COMFORTLİNE DSG 125 BİN KM HATASIZ (Tüm opsiyonlara sahip) 965 bin TL
4-)2016 1.2 TSİ 110 BEYAZ COMFORTLİNE DSG 110 BİN KM HATASIZ (Opsiyon yok) 940 bin TL

Aşağı yukarı hepsinin ortalama fiyatı aynı ben burada fiyatı fazla olmasına rağmen 3. seçeneği kullandım. 1. sebebi ise yaşadığım yerde olması. 2. sebep olarak da sahibinin dürüst birisi oluşu.

Burada tercih size kalmalı. Hangisi aklınıza ve bütçenize yatıyorsa tercih etmek daha mantıklı.
 

Anladım hocam. Etrafımdaki çoğu kişinin o araç 3 silindir alma pişman olursun demesine rağmen alıp memnun kaldığım Seat Cordoba 1.4 tdi 3 silindirli araç vardı. O aracım 3 silindirli olmasına rağmen zaten dizel olduğu için diğer yeni nesillere göre daha sarsıntılı çalışırdı ama benim için hiç bir zaman problem arz etmedi. Hatta biraz sesli dizel olduğu için seri atak kullanımda motorun çıkardığı ses daha çok hoşuma giderdi. 210bin km de iken aldım 305 bin km de satmıştım. ne yağ eksiltme nede motor yönünden bir arıza yapıpta beni bir gün için yolda bırakmadı. Yağ bakımını zamanında yapar en kaliteli yağlardan olan liqui moly top tec 4200 5w30 yağ kullanırdım. filtrelerinide orjinal mann marka kullandım hep.

Mesajınızda belirttiğiniz araç kombinasyonlarından (benim tercihim manuel vites olması) bende açıkcası net olarak bir seçimde bulunamıyorum.
1.6 tdi nin arıza açması (enjektör dpf vs. gibi) durumunda tamir masrafının yüksek olacağı yönünde görüş belirtenler var.
1.2 tsi nin motor (1.4 tsi göre) motor küçük performansı yetersiz gelir diyenler var tabi yakıtı daha ekonomik.
1.4 tsi ise diğer modellere göre yakıtının bir tık yüksek olduğu ama performansının iyi olduğu yönünde görüş belirtenler var.
Benim kullanımımın ortalama %70 i şehir içi kısa mesafe kullanım. % 30 da şehir dışı mesela git gel 100-150km gibi diyelim. Tabi izinlerde tatil-düğün gibi uzun mesafe yolculukları felan hesaba katmıyorum
1.4 tsi 125 hp alsam diğer modellere göre yakıt tüketimi yüksek olacak ama performansı tatmin edici. çoğunluk kullanım kısa mesafe olacağı için.
1.6 tdi alsam yakıt yönünden ekenomik ama yok dpf partiküldü, enjektördü tarzı tamir bakım masrafının yüksek olması durumunda astarının yüzünü geçmesi gibi durum ortaya çıkma ihtimali var.
1.2 tsi şehir içi kullanımda ideal gibi görünüyor yakıt ekonomisi anlamında ama uzun mesafe yolculuklarda dağlı rampalı yollarda performansı yetersiz geleceği gibi durumlar ortaya çıkma ihtimalide olabileceği yönünde görüşler var.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın kararsızlık çok kötü bir şey. :)

Benim gibi karasız olupta yaptığı araç tercihinden dolayı arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa en azından bir fikir verebilir.

Seçtiği araç model ve motor kombinasyonları ve artı eksi yönlerini belirtirlerse çok memnun olurum.

Kısacası bütün bileşenler bir araya getirildiğinde ve belirttiğim kullanım şekline göre en iyi optimizasyonu sağlayan araç benim için hangisi olabilir.

Benim gönlüm açıkcası 1.4 tsi 125hp model Golf 7 den yana ama bilemiyorum kararsızım.
 

Geri
Üst