Golf8.5 Style Stepne Bas için Ön Hazırlık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metinkar

Efsane Üye

İsim
MetinK.
Araç
Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Style DSG 2025 Beyaz
merhabalar;

ses sisteminden anlayan kullanan vs arkadaşların desteğine ihtiyacım var…

stepne bas ve destekleyen bir amfi düşünüyorum…

yorumlarınız sadece bu yönde olmalı diğer fikirlere kapalıyım…

öncelikle parça numarası bana gerek servisten fiyat alacağım vw audi seat stepne basları hep aynımı yoksa her marka ayrı özelliklere sahip bir biri ile uyumlumu yani Mk8.5 aracıma audi stepne bas takabilirmiyim…

Bunları buldum, görüntü olarak bire bir aynı görünüyorlar.

Golf Subwoofer:

VW AG (PPS): 6C0035621A

VW Harman: 5H0035621

VW Dynaudio: 5G0035591

VW Fender: 5G0035621

Audi (Foster Electric): 83A035382

Audi (Bose) : 8U0035382A

Audi (PSS) : 8V0035382D

Son düzenleme:
Metin hocam bu konu biraz karışık,vag grubunda kullanılan subwoferler ikiye ayrılıyor,soketi 4 pin'li ve 2 pin'li olarak.Audi'de kullanılan 2 pinli sub'la Seat'ta kullanılan 2 pinli temelde bire bir aynı,bunların ortak özelliği amfiye gerek duymadan direkt teyp çıkışından beslenerek çalmaları(Her Mib ünitede o çıkış aktif edilemiyor,ya Seat'tan çevirme Discover media olacak,yada normal Vw Discover Pro media'ya subwoofer parametresi atılacak)
Vw'de gelen Dynaudio subwoofer'i 4 pinli,ve diğer markalarda gelen tüm 4 pinliler sadece araca orjinal(OEM)amfili sistem eklenerek kullanılabilir.Teyp çıkışından beslenerekte kullanılabilir ama diğer 2 pin'li kadar randımanlı çalmaz,çünkü daha fazla güce ihtiyaç duyar.
Senin araçta Oem olmayan bir aftermarket ses sistemi var,dolayısıyla senin işini 2 tipte görmez,2 pinli sönük kalır,4 pinli içinde mevcut sistemin yok.Senin işini aftermarket stepne içi subwoofer çözecektir yani OEM olmayan,sanırım benzerini @HONEY hocam taktırmıştı bir ara öyle hatırlıyorum.

Metin hocam bu konu biraz karışık,vag grubunda kullanılan subwoferler ikiye ayrılıyor,soketi 4 pin'li ve 2 pin'li olarak.Audi'de kullanılan 2 pinli sub'la Seat'ta kullanılan 2 pinli temelde bire bir aynı,bunların ortak özelliği amfiye gerek duymadan direkt teyp çıkışından beslenerek çalmaları(Her Mib ünitede o çıkış aktif edilemiyor,ya Seat'tan çevirme Discover media olacak,yada normal Vw Discover Pro media'ya subwoofer parametresi atılacak)
Vw'de gelen Dynaudio subwoofer'i 4 pinli,ve diğer markalarda gelen tüm 4 pinliler sadece araca orjinal(OEM)amfili sistem eklenerek kullanılabilir.Teyp çıkışından beslenerekte kullanılabilir ama diğer 2 pin'li kadar randımanlı çalmaz,çünkü daha fazla güce ihtiyaç duyar.
Senin araçta Oem olmayan bir aftermarket ses sistemi var,dolayısıyla senin işini 2 tipte görmez,2 pinli sönük kalır,4 pinli içinde mevcut sistemin yok.Senin işini aftermarket stepne içi subwoofer çözecektir yani OEM olmayan,sanırım benzerini @HONEY hocam taktırmıştı bir ara öyle hatırlıyorum.

Şimdi benim bu yeni aracın (mk8.5 style) da Orjinal stepne bas kullanamayacağım doğru anladım değil mi…

Metin hocam,en son bir amfi güncellemesi ve hoparlör iyileştirmesi yapmıştın Öztürk elektronikte,
Şimdi benim bu yeni aracın (mk8.5 style) da Orjinal stepne bas kullanamayacağım doğru anladım değil mi…
ondan sonra araç değiştirmediysen Evet🤣yani ben birşey kaçırmadıysam o arada.Discover Pro median vardı,yani onunla kullanabilirsin ama dediğim gibi teyp çıkışından beslenerek çalacak olan sub senin orjinalden daha güçlü çalan sistemin içinde sönük kslacaktır!

Metin hocam,en son bir amfi güncellemesi ve hoparlör iyileştirmesi yapmıştın Öztürk elektronikte,

ondan sonra araç değiştirmediysen Evet🤣yani ben birşey kaçırmadıysam o arada.Discover Pro median vardı,yani onunla kullanabilirsin ama dediğim gibi teyp çıkışından beslenerek çalacak olan sub senin orjinalden daha güçlü çalan sistemin içinde sönük kslacaktır!

Yok yok onu verdim sevgili @GolfTutkulu keyfini sürüyor🧿☺️

şimdi de yeni mk8.5 aldım ona göre o zaman yorumunu bekliyorum:)

Bunları buldum, görüntü olarak bire bir aynı görünüyorlar.

Golf Subwoofer: 6C0035621A

Golf Anfi: 5H0035456A

Audi Subwoofer: 83A035382

Sağolasın amfi olmaz muhtemelen harman kardon sisteme ait…

Valla modelini bilmiyorum discovery değil… lakin torpidoda ünite var diye biliyorum…
Orjinal stepne içi sub kullanabilmen için ya Discover Pro'ya geçmen gerek(Bu Discover/Discover pro mib 3'te nasıl bilmiyorum bu arada,sub çıkışı yaması destekleyiyormu vs hiç bilhim yok,araştırman gerek)yada işin ehli biryerde teybin arkasından normal kapı(arka kapı)ses çıkışlarından artı eksi alınarak arayada çok düşük rms değerli bir amfi girilerek orjinal 2 pinli sub kullanılabilir.

Valla modelini bilmiyorum discovery değil… lakin torpidoda ünite var diye biliyorum…
Ekleme:Teybin arkadından normal ses çıkışlarından +\- alanilmek için özel harnes'ler var(kablo demedi,direk uygulama için diğer adıyla plug&play)Wv için aratırsan bulabilirsin,ben link bulursan atarım,belki Öztürk elk'te vardır,Ne işe yarar:Hiç kablo kesmeden teyple orjinalmtesisatın arasına girerek sana sistemden +\- verir.

Orjinal stepne içi sub kullanabilmen için ya Discover Pro'ya geçmen gerek(Bu Discover/Discover pro mib 3'te nasıl bilmiyorum bu arada,sub çıkışı yaması destekleyiyormu vs hiç bilhim yok,araştırman gerek)yada işin ehli biryerde teybin arkasından normal kapı(arka kapı)ses çıkışlarından artı eksi alınarak arayada çok düşük rms değerli bir amfi girilerek orjinal 2 pinli sub kullanılabilir.

Bizim araçtaki cihazlar şimdi baktım 10.3” composition media plus bilgi ve eğlence sistemi diye geçiyor…

2K7035869a

IMG_2907.jpeg

Ekleme:Ben olsam ne yaparım:
Aftermarket için:
4 kapıya Focal,Morel,Hertz yani elit markalardan component takardım,araya 5 kanal bir amfi(Audison'nunkiler çok başatılı)stepne içi Oem değilde stepne içi aftermarket yani daha yüksek rms değerli birşey takardım.
Oem için:Paraya kıyar Dynaudio yapardım komple😎

Ekleme:Ben olsam ne yaparım:
Aftermarket için:
4 kapıya Focal,Morel,Hertz yani elit markalardan component takardım,araya 5 kanal bir amfi(Audison'nunkiler çok başatılı)stepne içi Oem değilde stepne içi aftermarket yani daha yüksek rms değerli birşey takardım.
Oem için:Paraya kıyar Dynaudio yapardım komple😎

Şuan değil…
Bana şuan sadece ya amfili bir bas yada amfi + stepne bas lazım…
Tercihimi minik bir amfi ve stepne bastan kullanacağım:)
Yada sadece amfisiz kullanacağım stepne bas…

Son düzenleme:

https://amzn.eu/d/fTAv7Zx
Bunu örnek olarak koyuyorum,zaten satışta mevcut değilmiş,içinde birde amfi çıkışı dönüştürücüsüde var,yani bir RCA kabloyla direk amfiye girersin.Dikkat etmen gereken amfinin mümkün olduğunca küçük rms deperi düşük bir cihaz olsun,ondan sonra oem 2 pinli Audi yada Seat sub'u rahatlıkla kullanabilirsin

Geri