Hocam kumanda beyni saklıysa (kaputu açınca akünün orada nal gibi belli olmuyorsa)Arkadaşlar merhaba golf 7 aracımda her iki tarafta da çift çıkışlı egzos var aldığımda böyleydi abartı çok değil kumandası da var sorun olur mu ne yapmalıyım
Hocam çok teşekkür ederim güzel açıklama olmuş ama ben anlamadımHocam kumanda beyni saklıysa (kaputu açınca akünün orada nal gibi belli olmuyorsa)
Takılan varex sona takıldıysa(T varex) son susturucu görünümündeyse ve kapattığınızda stock halindeki sesi veriyorsa baş ağrıtmaz.
Ama takılan varex ortadaysa motoru belli oluyorsa, arkada son susturucu yoksa, çift çıkışı t veya y şeklinde boruyla yaptılarsa (yani son iptal orta varex şeklindeyse) ceza yersiniz
Bana sorarsanız kısık ses için 9k ceza+söktak+çekici ödeme riski almak gereksiz. Ya sesi arttırmak adına sistemde iptal yapın ya da sökün derim![]()
Hocam çok teşekkür ederim güzel açıklama olmuş ama ben anlamadım![]()
@Furuxa hocam tıpkı anlattığım gibi yapılmış.Ama takılan varex ortadaysa, arkada son susturucu yoksa, çift çıkışı t veya y şeklinde boruyla yaptılarsa (yani son iptal orta varex şeklindeyse) ceza yersiniz
Araç benzinli hocam bu işlemleri kime yaptırmam gerekiyor bir de çok maliyetli olur mu@Furuxa hocam tıpkı anlattığım gibi yapılmış.
Varex/cutout ne takıldıysa orta kısımda. Bana sorarsanız muhtemelen ortada varex var(kumandadan açtığınızda ses orta kısımdan geliyorsa cutouttur)
Son susturucunuz iptal edilmiş, yerine Y/T pipe yapmışlar
Sizin son susturucu üstünde olmadığı için varex olmasa bile ceza yersiniz şu an.
Ben egzozu sökmek de istemiyorum ceza da yemek istemiyorum derseniz, sona spor susturucu taktırın ve varexin kumanda beynini ve kablolarını elektrikçide saklatın.
He bu bana sorun çıkarıcak söktüreyim derseniz de araç benzinliyse ortaya ve son susturucuları takın.
Dizelde tek bir tane susturucu var diye biliyorum eğer araç dizelse son susturucu takılıp, ortadaki kumandalı sistem iptal edilecek bu şekilde orijinale dönmüş olursunuz
Eğer elinizde her iki susturucu varsa arkadaki egzoz uçlarının dirseklerle montajı 4-5 ü bulur. Ortaya susturucu takılacak sondaki boru T sökülecek susturucuyu takacak egzoz uçlarını ona aktaracak derken hemen hemen öyle bir fiyat çıkar.Araç benzinli hocam bu işlemleri kime yaptırmam gerekiyor bir de çok maliyetli olur mu
Teşekkür ederim hocam her halükarda çözülmesi gereken bir durum yaniEğer elinizde her iki susturucu varsa arkadaki egzoz uçlarının dirseklerle montajı 4-5 ü bulur. Ortaya susturucu takılacak sondaki boru T sökülecek susturucuyu takacak egzoz uçlarını ona aktaracak derken hemen hemen öyle bir fiyat çıkar.
Spor susturucu güncel fiyatlarını bilmiyorum eğer söktürmeyeceğim devam edeceğim derseniz 8-10 civarı saklatmasıyla yine uçların aktarımıyla bulur.
Elinizde orijinal susturucular yoksa ilk söylediğim 4-5 in üstüne bir de susturucuları ekleyin.
He eğer ki aracı alırken komple tek parça halinde araçtan çıkan orijinal sistem size verildiyse, 3e komple sök-tak yaparlar. Boru tek parça halindeyse katalizörün oradan kelepçeyle sökülüp takılması var bir de uçların ayarlanması işte
Ceza yedirir hocam bu haliyle net bilgi. Hiçbir şey olmasa bile çift çıkışın uygulama şekli bile direk men diye bağırıyor. O yüzden düzelttirmenizi tavsiye ederimTeşekkür ederim hocam her halükarda çözülmesi gereken bir durum yani