tsi motorlarda yağ eksiltmesi normal benim de dün başıma geldi. araba sogukken bi kontrol edin. ardından cubuktaki seviyesine gore yarım veya 1 litre ekleyin sonra araba sondurecektir uyarıyı2013 model Golf 1.4 TSI araçta “yağ seviyesini kontrol edin” uyarısı geldi. Başına gelen var mı?
tsi motorlarda yağ eksiltmesi normal benim de dün başıma geldi. araba sogukken bi kontrol edin. ardından cubuktaki seviyesine gore yarım veya 1 litre ekleyin sonra araba sondurecektir.
yetkili bayi sahibiyiz dediğiniz gibi bi konu söz konusu değil. eski yağ üzerine yeni yağ eklemek hiçbir sorun yaratmazAraç soğukken yağ seviyesi kontrol edilmelidir. Birde eksik ise eski yağ üzerine yeni yağ eklenmez. Komple yağ ve yağ filtresi değiştirin...
Hangi yağ kullanılmalı? Eksiltmenin önüne geçilebilir mi? Azaltılabilir mi? Ya da motor temizletmek vs va faydalı olabilir mi?yetkili bayi sahibiyiz dediğiniz gibi bi konu söz konusu değil. eski yağ üzerine yeni yağ eklemek hiçbir sorun yaratmaz
1- önceki bakım faturanda hangi yağ kullanıldığını gorebilirsin veya direkt internetten arastırıp bulabilirsin benim 1.5 tsi 5-30 kullanıyorum 2- tsi motorlar düşük hacim yüksek güç üreten ve sıcak çalışan motorlar olması sebebiyle 2 bakımda bir yarım ile 1 litre yağ yakması normaldir. Ama tekrardan hatırlatıyorum arabanın sogukken yağını kontrol et ve yap seviyesine gore ekleme yaptıktan sonra takibini yap eğer baktım araban bahsettiğim sıklıktan daha hızlı yağ yakıyorsa işte o zaman bi sorun olabilir servise başvurursunHangi yağ kullanılmalı? Eksiltmenin önüne geçilebilir mi? Azaltılabilir mi? Ya da motor temizletmek vs va faydalı olabilir mi?
Hocam neden eklenmesin çoğu dizel araçlarda yağ eksiltme normaldir sizin dediğiniz gibi yaparsak vay halimizeAraç soğukken yağ seviyesi kontrol edilmelidir. Birde eksik ise eski yağ üzerine yeni yağ eklenmez. Komple yağ ve yağ filtresi değiştirin...
Castor 5 30 kullanılıyor. Liqui moly 5 30 öneriyorlar. Temizletme vs öneriyorlar siz ne diyorsunuz. Ya da liqui ile castor farkı ne1- önceki bakım faturanda hangi yağ kullanıldığını gorebilirsin veya direkt internetten arastırıp bulabilirsin benim 1.5 tsi 5-30 kullanıyorum 2- tsi motorlar düşük hacim yüksek güç üreten ve sıcak çalışan motorlar olması sebebiyle 2 bakımda bir yarım ile 1 litre yağ yakması normaldir. Ama tekrardan hatırlatıyorum arabanın sogukken yağını kontrol et ve yap seviyesine gore ekleme yaptıktan sonra takibini yap eğer baktım araban bahsettiğim sıklıktan daha hızlı yağ yakıyorsa işte o zaman bi sorun olabilir servise başvurursun
Yetkili servis castrol kullanıyor onu tercih ediyorum ben ama liqui moly tercih etseniz de bir sıkıntı olmaz. Eğer bakım vakti gelmediyse temizletince ne olucakmış onu anlamadım. Siz yağ seviyesine bakın ona gore ekleme yapın. AiSonra takip edin yap durumunu baktınız bidaha eksiltti kısa sürede o zaman aksiyon alırsınız dediğim gibi tsi motorlarda anormal bi durum değil bu.Castor 5 30 kullanılıyor. Liqui moly 5 30 öneriyorlar. Temizletme vs öneriyorlar siz ne diyorsunuz. Ya da liqui ile castor farkı ne
Hiç bir yağ iyi gelmez, sorunun tespit edilip onarımın yapılması lazım.başına gelen arkadaşlarda yorum yazabilir mi? Liqui moly iyi gelir diyorlar