Yağ seviyesini kontrol edin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan theenes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
enes
Araç
golf 7 1.6 tdı
2013 model Golf 1.4 TSI araçta “yağ seviyesini kontrol edin” uyarısı geldi. Başına gelen var mı?

2013 model Golf 1.4 TSI araçta “yağ seviyesini kontrol edin” uyarısı geldi. Başına gelen var mı?
tsi motorlarda yağ eksiltmesi normal benim de dün başıma geldi. araba sogukken bi kontrol edin. ardından cubuktaki seviyesine gore yarım veya 1 litre ekleyin sonra araba sondurecektir uyarıyı

Uyarı zaten sarıydı. Hiç yağ eklemedim. Yağ çubuğunu çıkarttık taktım. Uyarı söndü.

Araç soğukken yağ seviyesi kontrol edilmelidir. Birde eksik ise eski yağ üzerine yeni yağ eklenmez. Komple yağ ve yağ filtresi değiştirin...

Araç soğukken yağ seviyesi kontrol edilmelidir. Birde eksik ise eski yağ üzerine yeni yağ eklenmez. Komple yağ ve yağ filtresi değiştirin...
yetkili bayi sahibiyiz dediğiniz gibi bi konu söz konusu değil. eski yağ üzerine yeni yağ eklemek hiçbir sorun yaratmaz

yetkili bayi sahibiyiz dediğiniz gibi bi konu söz konusu değil. eski yağ üzerine yeni yağ eklemek hiçbir sorun yaratmaz
Hangi yağ kullanılmalı? Eksiltmenin önüne geçilebilir mi? Azaltılabilir mi? Ya da motor temizletmek vs va faydalı olabilir mi?

Hangi yağ kullanılmalı? Eksiltmenin önüne geçilebilir mi? Azaltılabilir mi? Ya da motor temizletmek vs va faydalı olabilir mi?
1- önceki bakım faturanda hangi yağ kullanıldığını gorebilirsin veya direkt internetten arastırıp bulabilirsin benim 1.5 tsi 5-30 kullanıyorum 2- tsi motorlar düşük hacim yüksek güç üreten ve sıcak çalışan motorlar olması sebebiyle 2 bakımda bir yarım ile 1 litre yağ yakması normaldir. Ama tekrardan hatırlatıyorum arabanın sogukken yağını kontrol et ve yap seviyesine gore ekleme yaptıktan sonra takibini yap eğer baktım araban bahsettiğim sıklıktan daha hızlı yağ yakıyorsa işte o zaman bi sorun olabilir servise başvurursun

Hocam neden eklenmesin çoğu dizel araçlarda yağ eksiltme normaldir sizin dediğiniz gibi yaparsak vay halimize

1- önceki bakım faturanda hangi yağ kullanıldığını gorebilirsin veya direkt internetten arastırıp bulabilirsin benim 1.5 tsi 5-30 kullanıyorum 2- tsi motorlar düşük hacim yüksek güç üreten ve sıcak çalışan motorlar olması sebebiyle 2 bakımda bir yarım ile 1 litre yağ yakması normaldir. Ama tekrardan hatırlatıyorum arabanın sogukken yağını kontrol et ve yap seviyesine gore ekleme yaptıktan sonra takibini yap eğer baktım araban bahsettiğim sıklıktan daha hızlı yağ yakıyorsa işte o zaman bi sorun olabilir servise başvurursun
Castor 5 30 kullanılıyor. Liqui moly 5 30 öneriyorlar. Temizletme vs öneriyorlar siz ne diyorsunuz. Ya da liqui ile castor farkı ne

Castor 5 30 kullanılıyor. Liqui moly 5 30 öneriyorlar. Temizletme vs öneriyorlar siz ne diyorsunuz. Ya da liqui ile castor farkı ne
Yetkili servis castrol kullanıyor onu tercih ediyorum ben ama liqui moly tercih etseniz de bir sıkıntı olmaz. Eğer bakım vakti gelmediyse temizletince ne olucakmış onu anlamadım. Siz yağ seviyesine bakın ona gore ekleme yapın. AiSonra takip edin yap durumunu baktınız bidaha eksiltti kısa sürede o zaman aksiyon alırsınız dediğim gibi tsi motorlarda anormal bi durum değil bu.

başına gelen arkadaşlarda yorum yazabilir mi? Liqui moly iyi gelir diyorlar

Sürekli başıma geliyor 1000-2000 km arasında mutlaka yağ uyarısı alıyorum bakıyorum çubukta tırtıklı yerin dibine gelmis alıştım artık bakmadan bagajdan yağı çıkartıp 800ml ekliyorum castrol-mobil-motul bütün yağları komple değiştirip denedim hatta 5-40 a dönüp mos2 ekledim değişen birşey yok gel gör ki ne mavi duman var nede herhangi nir sıkıntı … aynı yağı eklediğin sürece problem yok

Geri