Marş basmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eldorado
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Eray
Araç
GOLF 2019 MK7,5 1.6 TDI 115 PS HIGHLINE DSG / PURE WHITE
Herkese merhaba,

Aracım marş basarken sanki elektrik kaçağı var gib tepki veriyor ve marş basmıyor. Ama kadranda uyarı yok. Sorunu ne olabilir?

(6 yıldır akü değişmedi)

Son düzenleme:

Normalde uyarı vermesi gerekmiyor mu?
Uyarı vermesi lazım ana vermiyor,
Aracınızıın polo, golf, passat veya başka bir marka mıdır,
-km bilgisi
-model yılı
-aracın halen ilk aküsü mü yoksa daha önce akü değiştimi yapılmış mı

TSI veya TDI hangi motor vs..

Herhangi bir problem ile ilgili bir konu açtığınızda bu bilgileri paylaşmanız lazım ki, konuya hakim olan insanlar yardımcı olsun, ve daha çabuk çözüme kavuşsun. :)

Araçta takılı akü 6 yıllık
Akü ölçümünü yaptır ve bak bence akü değişimi gerekli

Uyarı vermesi lazım ana vermiyor,
Aracınızıın polo, golf, passat veya başka bir marka mıdır,
-km bilgisi
-model yılı
-aracın halen ilk aküsü mü yoksa daha önce akü değiştimi yapılmış mı

TSI veya TDI hangi motor vs..

Herhangi bir problem ile ilgili bir konu açtığınızda bu bilgileri paylaşmanız lazım ki, konuya hakim olan insanlar yardımcı olsun, ve daha çabuk çözüme kavuşsun. :)
Haklısın hocam teşekkür ederim bundan sonraki süreçte dikkat ederim
Golf 7,5 mk TDI
~90.000
2019
akü hiç değişmedi

Araçta takılı akü 6 yıllık
Akü ölçümünü yaptır ve bak bence akü değişimi gerekli
Yol yardımı aradım, bakımların hepsini serviste yaptırdığım için ücretsiz gelip yardımcı oluyorlarmış, yarın gelip akü takviyesi yapacaklar sonra arabayı hiç stop ettirmeden servise götürmem lazımmış. Onlar %90 aküden yapıyor ama bakılması lazım kaçak vs var mı diye dediler

Golf 7,5 mk TDI
~90.000
2019
akü hiç değişmedi
6 yıl 90 bin km zaten çok iyi dayanmış, Zaten o zamanlar Mk7,5 kasalarda maliyeti kısmak için genelde orta-alt kalite akü koyuyorlardı,

Genelde araçlar Sebang marka (düşük kaliteli),

Moll veya Exide gibi orta-üst kalite aküler bazen denk geliyordu, Varta ise çok çok nadir denk geliyordu,

1.6 TDI için uyumlu akü 70 Ah EFB tip akülerdir,

Dışardan Varta EFB 70 Ah (N70 kodlu) ve servisten 70 Ah EFB (eko seri olmayan) akü için fiyat alınız, Eko seri akülerin ömrü kısa olur, Orjinal akünün fiyatını sorunuz, Orjinal akü Varta, Moll veya Exide marka olarak olur,

Yetkili serviste akü dahil (tüm yedek parçalarda ve işçiliklerde) %25 zubizu indirimi hakkınız vardır, Fiyatları karşılaştırp tercihinizi ona göre yapınız,

Not: dışardan alırsanız akünün üretim tarihini kontrol ediniz, 4-5 aydan daha eski tarihli olmasın.

6 yıl 90 bin km zaten çok iyi dayanmış, Zaten o zamanlar Mk7,5 kasalarda maliyeti kısmak için genelde orta-alt kalite akü koyuyorlardı,

Genelde araçlar Sebang marka (düşük kaliteli),

Moll veya Exide gibi orta-üst kalite aküler bazen denk geliyordu, Varta ise çok çok nadir denk geliyordu,

1.6 TDI için uyumlu akü 70 Ah EFB tip akülerdir,

Dışardan Varta EFB 70 Ah (N70 kodlu) ve servisten 70 Ah EFB (eko seri olmayan) akü için fiyat alınız, Eko seri akülerin ömrü kısa olur, Orjinal akünün fiyatını sorunuz, Orjinal akü Varta, Moll veya Exide marka olarak olur,

Yetkili serviste akü dahil (tüm yedek parçalarda ve işçiliklerde) %25 zubizu indirimi hakkınız vardır, Fiyatları karşılaştırp tercihinizi ona göre yapınız,

Not: dışardan alırsanız akünün üretim tarihini kontrol ediniz, 4-5 aydan daha eski tarihli olmasın.
çok teşekkür ederim bilgilendirme için akü görsellerini ekte paylaştım. Ben servise randevu aldım direk götüreceğim yarın

Ekli dosyalar

• IMG_0841.jpeg
    IMG_0841.jpeg
    417.3 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_0842.jpeg
    IMG_0842.jpeg
    305.3 KB · Görüntüleme: 20
çok teşekkür ederim bilgilendirme için akü görsellerini ekte paylaştım. Ben servise randevu aldım direk götüreceğim yarın
Çok şanlısınız Varta denk gelmiş, Ml7.5 kasaşarda normalde fabrika Varta koymuyordu, zaten bu kadar uzun süre dayaması da Varta olmasından,

Servise gittiğinizde servis danışmanına (eko seri akü istemediğinizi) ve yeni akünün diagnoz cihazına (bilgisayara) bağlanarak kodlamasının yapılmasını söyleyiniz, Akü üzerindeki (kare kod’un) orada yazan rakam ve harflerden oluşan kodu bilgisayar ile tanıtacaklar, Bu sayede aracın kontrol modülü yeni akü tanıtıldığını anlayacak ve şarj döngüsünü yeni aküye göre ayarlayacaktır, kodlamanın yapılmasını istediğini özellikle üstüne basa basa 3-4 kez söyleyiniz, Zaten montaj ve kodlama ücretini sizden alacaklar, bunun karşığında eksik hizmet vermesinler,

Not: akünün üretim tarihini eksi (-) kutup başı üzerinden (hafta / yıl) olarak yazar ve kare kodun orada da (ay / yıl) olarak yazar, bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Not 2: akünün eko seri olup-olmadığını, eko seri akünün parça kodu JZW ile başlar, faturada da parça kodu JZW ile başladığını görürsünüz, akü üzerinde Economy battery ibaresi bulunur.

@Eldorado
orjinal akü de se ise parça kodu 000915 ile başlar.

Geri