- İsim
- Eray
- Araç
- GOLF 2019 MK7,5 1.6 TDI 115 PS HIGHLINE DSG / PURE WHITE
Anladım hocam çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirme için yol yardımı aradığımda bana aküyü her yerde değiştirebilirsiniz ama kodlama için servise gitmeniz gerekiyor yoksa şarj döngüsü başlamaz ve aküyü verimli kullanamazsınız demişti.Çok şanlısınız Varta denk gelmiş, Ml7.5 kasaşarda normalde fabrika Varta koymuyordu, zaten bu kadar uzun süre dayaması da Varta olmasından,
Servise gittiğinizde servis danışmanına (eko seri akü istemediğinizi) ve yeni akünün diagnoz cihazına (bilgisayara) bağlanarak kodlamasının yapılmasını söyleyiniz, Akü üzerindeki (kare kod’un) orada yazan rakam ve harflerden oluşan kodu bilgisayar ile tanıtacaklar, Bu sayede aracın kontrol modülü yeni akü tanıtıldığını anlayacak ve şarj döngüsünü yeni aküye göre ayarlayacaktır, kodlamanın yapılmasını istediğini özellikle üstüne basa basa 3-4 kez söyleyiniz, Zaten montaj ve kodlama ücretini sizden alacaklar, bunun karşığında eksik hizmet vermesinler,
Not: akünün üretim tarihini eksi (-) kutup başı üzerinden (hafta / yıl) olarak yazar ve kare kodun orada da (ay / yıl) olarak yazar, bu şekilde öğrenebilirsiniz.
Not 2: akünün eko seri olup-olmadığını, eko seri akünün parça kodu JZW ile başlar, faturada da parça kodu JZW ile başladığını görürsünüz, akü üzerinde Economy battery ibaresi bulunur.
Ben eko seri istemiyorum dediğim halde vermezler sanırım ve umarım ellerinde vardır Varta marka akü.
Üretim tarihi ideal ne olmalı?