Marş basmıyor

Çok şanlısınız Varta denk gelmiş, Ml7.5 kasaşarda normalde fabrika Varta koymuyordu, zaten bu kadar uzun süre dayaması da Varta olmasından,

Servise gittiğinizde servis danışmanına (eko seri akü istemediğinizi) ve yeni akünün diagnoz cihazına (bilgisayara) bağlanarak kodlamasının yapılmasını söyleyiniz, Akü üzerindeki (kare kod’un) orada yazan rakam ve harflerden oluşan kodu bilgisayar ile tanıtacaklar, Bu sayede aracın kontrol modülü yeni akü tanıtıldığını anlayacak ve şarj döngüsünü yeni aküye göre ayarlayacaktır, kodlamanın yapılmasını istediğini özellikle üstüne basa basa 3-4 kez söyleyiniz, Zaten montaj ve kodlama ücretini sizden alacaklar, bunun karşığında eksik hizmet vermesinler,

Not: akünün üretim tarihini eksi (-) kutup başı üzerinden (hafta / yıl) olarak yazar ve kare kodun orada da (ay / yıl) olarak yazar, bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Not 2: akünün eko seri olup-olmadığını, eko seri akünün parça kodu JZW ile başlar, faturada da parça kodu JZW ile başladığını görürsünüz, akü üzerinde Economy battery ibaresi bulunur.
Anladım hocam çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirme için yol yardımı aradığımda bana aküyü her yerde değiştirebilirsiniz ama kodlama için servise gitmeniz gerekiyor yoksa şarj döngüsü başlamaz ve aküyü verimli kullanamazsınız demişti.

Ben eko seri istemiyorum dediğim halde vermezler sanırım ve umarım ellerinde vardır Varta marka akü.

Üretim tarihi ideal ne olmalı?

Anladım hocam çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirme için yol yardımı aradığımda bana aküyü her yerde değiştirebilirsiniz ama kodlama için servise gitmeniz gerekiyor yoksa şarj döngüsü başlamaz ve aküyü verimli kullanamazsınız demişti.

Ben eko seri istemiyorum dediğim halde vermezler sanırım ve umarım ellerinde vardır Varta marka akü.

Üretim tarihi ideal ne olmalı?
Hayır hayır öyle bir dala-vere yapmaz riskini alamazlar, Böyle birşey yapmaya kalksa faturada usülsüzlüğe kadar gider iş, Zaten 2 dk. anlaşılacak bişey, ben sadece aradaki farkı anlayın, eko mu değil mi nasıl anlayabilirsiniz diye anlattım,

Sadece bazen servisler şuan elimizde sadece Eko seri var, diyebiliyor, nadir de olsa iş bilmez bir danışman böyle cümleler kurabiliyor, Çözümü çok basit sipariş geçilir merkezden gelmesi en fazla 2 gün sürer.

Eko seri istemiyorum dediğinide olay biter,

Üretim tarihi serviste eski tarihli pek bulunmaz çünkü sürekli sirkülasyon vardır, 4-5 aydan daha eski tarihli olmasın yeter, zaten üretim tarihini nasıl öğrenebilirsiniz önceki mesajda yazdım,

Araç çalışıyorsa direkt servise gidin, değştirsenler ve kodlamasını yapsınlar, marş basmıyor ise yol yardım aküyü getirir ardından servise gidersiniz kodlaması yapılır, faturanızı alırsınız.

Hayır hayır öyle bir dala-vere yapmaz riskini alamazlar, Böyle birşey yapmaya kalksa faturada usülsüzlüğe kadar gider iş, Zaten 2 dk. anlaşılacak bişey, ben sadece aradaki farkı anlayın, eko mu değil mi nasıl anlayabilirsiniz diye anlattım,

Sadece bazen servisler şuan elimizde sadece Eko seri var, diyebiliyor, nadir de olsa iş bilmez bir danışman böyle cümleler kurabiliyor, Çözümü çok basit sipariş geçilir merkezden gelmesi en fazla 2 gün sürer.

Eko seri istemiyorum dediğinide olay biter,

Üretim tarihi serviste eski tarihli pek bulunmaz çünkü sürekli sirkülasyon vardır, 4-5 aydan daha eski tarihli olmasın yeter, zaten üretim tarihini nasıl öğrenebilirsiniz önceki mesajda yazdım,

Araç çalışıyorsa direkt servise gidin, değştirsenler ve kodlamasını yapsınlar, marş basmıyor ise yol yardım aküyü getirir ardından servise gidersiniz kodlaması yapılır, faturanızı alırsınız.
Tamamdır önceki mesajdaki konulara dikkat edeceğim eko istemeyeceğim. Aldıktan sonra da tarihine bakarım. Marş bastım çalışmıştı ama çalışmasında tuhaflık olduğu için amatörlük yaptım kontağı kapattım tekrar bastım çalışmadı yarın tekrar deneyeceğim şansımı eğer olmazsa marş almazsa yol yardımı çağırıp direk servise götüreceğim

Tamamdır önceki mesajdaki konulara dikkat edeceğim eko istemeyeceğim. Aldıktan sonra da tarihine bakarım. Marş bastım çalışmıştı ama çalışmasında tuhaflık olduğu için amatörlük yaptım kontağı kapattım tekrar bastım çalışmadı yarın tekrar deneyeceğim şansımı eğer olmazsa marş almazsa yol yardımı çağırıp direk servise götüreceğim
Yol yardımın yanımda zaten genellikle acil durumlarda marş basmak için power bank oluyor, gelir aracı çalıştırlar,, gidersiniz serviste değiştirirler, hatta gitmeden servisin (yedek parça bölümü) ile görüşüp stokta orjinal akü olup-olmadığını sorabilirsiniz, muhtemelen vardır ama yoksa bile sipariş geçilir, en geç 2 gün sonra gelir, Önceden sormanız oraya gittiğinizde aaa yokmuş gibi senaryoların önüne geçmiş olursunuz, tekrar git-gel gibi zaman kaybının önüne geçmiş olursunuz, siz sadece servise gittiğinizde önceki mesajlarımda yazdığım hususları uygulayın. :)

Faturayı da kontol ediniz hem yedek parçada hemde işçilikte %25 iskonto yapıcaklar.

Yol yardımın yanımda zaten genellikle acil durumlarda marş basmak için power bank oluyor, gelir aracı çalıştırlar,, gidersiniz serviste değiştirirler, hatta gitmeden servisin (yedek parça bölümü) ile görüşüp stokta orjinal akü olup-olmadığını sorabilirsiniz, muhtemelen vardır ama yoksa bile sipariş geçilir, en geç 2 gün sonra gelir, Önceden sormanız oraya gittiğinizde aaa yokmuş gibi senaryoların önüne geçmiş olursunuz, tekrar git-gel gibi zaman kaybının önüne geçmiş olursunuz, siz sadece servise gittiğinizde önceki mesajlarımda yazdığım hususları uygulayın. :)

Faturayı da kontol ediniz hem yedek parçada hemde işçilikte %25 iskonto yapıcaklar.
Evet çok mantıklı ben randevu almıştım öğleden sonra olarak değiştireceğim onu çünkü çok sıkışacak hem yedek parçadan teklif almış olurum hem tek atımlık kurşun hakkım olan marş basmayı denerim. Çok çok teşekkür ederim bilgilendirmeler için

Fabrika aküsünü 9. Senede değiştirdim varta akuydu. Araç manuel golf 6. 2021 de serviste degisti . Yeni takilanda marka yazmiyordu vw etiketli .Akü degisimi yapinca aküyü hurdacı ya satabilirsiniz kg başı fiyatlamasi var .

forzaGilles in belirttiği üzere ekonomi seriside var yine belirttiği üzere ekonomi istemediğimi defalarca söylemiştim. Yine belirttiği gibi kodlaması 000915....:)

Ekli dosyalar

• 1000168105.jpg
    1000168105.jpg
    63.8 KB · Görüntüleme: 7
Varta yazan eski volkswagen group yazan yeni

Ekli dosyalar

• 20200511_195007 (1).jpg
    20200511_195007 (1).jpg
    154.5 KB · Görüntüleme: 8
  • 20210731_160215.jpg
    20210731_160215.jpg
    171.2 KB · Görüntüleme: 8
Fabrika aküsünü 9. Senede değiştirdim varta akuydu. Araç manuel golf 6. 2021 de serviste degisti . Yeni takilanda marka yazmiyordu vw etiketli .Akü degisimi yapinca aküyü hurdacı ya satabilirsiniz kg başı fiyatlamasi var .
Evet bende alıp satmayı düşünüyorum. Peki akünün markasının varta olup olmadığını nasıl anladın hocam?

Evet bende alıp satmayı düşünüyorum. Peki akünün markasının varta olup olmadığını nasıl anladın hocam?
Yeni takılanın ne olduğunu servisteki de bilmiyordu vw akü diye geçiyor demisti. Hafızam yanıltmiyorsa üzerindeki kodlarla baktığımda birsey çıkmamıştı. Eski olan varta yenisinin ureticisini bilmiyorum

Yeni takılanın ne olduğunu servisteki de bilmiyordu vw akü diye geçiyor demisti. Hafızam yanıltmiyorsa üzerindeki kodlarla baktığımda birsey çıkmamıştı. Eski olan varta yenisinin ureticisini bilmiyorum
Ben kendimi de paralasam Varta olmaz o zaman vw marka takarlar

Son takılan banner olabilir baştaki koda göre. Siz servisle konuşursunuz ekonomi almamanizi tavsiye ederim. Kullanım sekilinize göre değişir ömrü ama her yeni dönemde ne yazık ki kisalan bir durum var süreç gereği.

@Eldorado
@bordosiyah
akünün küçük bir yerinde küçük fontlar ile markası yazar, yazmasa bile resmini paylaşırsanız ben size söylerim markasını, Zaten VW akü üretmez, bir akü üreticisine üretiriyorlar,

Varta, Moll, Exide veya Banner hangisi denk gelir tamamen şans işi, Ancak sizin akü 70 Ah olduğu için yüksek ihtimal Varta olacaktır, diğer markalarda kötü marka değildir, Orjinal Ekipman kalitesinde üretim yapmak zorundalar,

Edit: eski aküyü servise bırakmayıp (depozito iadesi) için alacaksanız, dikkat edin sonuç olarak eski bir akü olduğundan görünöeyen bir yerinde çatlak vardır veya şişme falan yapmış olabilir veya sızıntı falan olabilir, oldukça asitli bir sıvı olduğundan temas etmesi ve solumak tehlikelidir, aracın içinde fazla bekletmeyin mümkün olan en kısa sürede iadesini yapınız.

Son düzenleme:
Varta yazan eski volkswagen group yazan yeni
Akü montajını yaptıktan sonra, akünün üzerinde (dikkat ve güvenlik tedbirleri) metin yazılarrı olan bir etiket yapıştırıyorlar, Ondan dolayı markanın üzeri kapanmış görünmüyor olabilir.

Geri