Fitil Gacırtıları

İsim
ilker
Araç
Passat Variant 1.5 Tsi Elegance
Herkese merhabalar,
B8.5 aracımın kapı üst fitilleri aracın esnediği durumlarda fazlasıyla gacırtı gucurtu yapıyor. Fitilleri temizleyip silikon sprey sıkıyorum ancak 1-2 hafta gidiyor gitmiyor tekrar başlıyor ve takıntı haline geldi çözmem lazım.

Yağmurlu havada ya da aracı yeni yıkadığım zaman ıslakken ses yok ancak kuruduğunda yine başlıyor fitiller temizkende yapıyor bunu.

Gördüğüm ve duyduğum kadarıyla 8-8.5 golflerde' de aynı durum mevcut, çözebilen oldu mu acaba bu durumu ?

Görselde işaretlediğim yerden geliyor tam olarak.

Fitil.jpg

yazin benimde esnerken epey gicirdiyordu 4 kapi

Sleepy islak mendille iyice temizledim nemli bezlede ustunden gectim gicirdamalar gecti

Eskiden wurt un spreyi kullanmistim 1 sene ses kesmisti wurt almadan denemek istedim su an spreysiz cozuldu gibi 2-3 aydir ses yok

Son düzenleme:
Bende yazın çok yapmıyor üstad ama kışın çok artıyor ses.

Neyle silersem sileyim ne sıkarsam sıkayım max. 2 hafta dayanıyor maalesef.

Bir de yollarımızın durumu malum İstanbulda araç sürekli esniyor kasılıyor sürekli gacırtı sesi duyuyorum çok sinirimi bozdu bu ses.

Fitil gıcırtısına elimizde güçlü bir çözüm var
Duymamak 😀

Müziğin sesini kısamıyorum bu yüzden.
Benim arabada da yapıyordu bı ara duymamak elde değil. Müzik açsan bile o ses orda olduğunu bilmek beni gıcık ediyor. Temizleyince mi geçti bilmiyorum ama şuan yok

Fitil gıcırtısına elimizde güçlü bir çözüm var
Duymamak 😀

Müziğin sesini kısamıyorum bu yüzden.
Valla arabada bebek var o yüzden sessiz sessiz ilerliyoruz mecbur ve her ses kulağa çok batıyor :) Bir de öyle pis bir huyum var ki o ses ordan geliyorsa arabanın içinde konser olsa o sesi duyarım öncelik :(

Kapı fitilinin araç şasesine denk gelen kısmına ppf çektirenler varmış bir de en son çare onu deniycem sanırım.

çözümü üst kısma bez bant çekme olarak demişlerdi. denemediğim ürün kalmadı nerdeyse araç pisken sesler artıyor temizken sorun yok.

çözümü üst kısma bez bant çekme olarak demişlerdi. denemediğim ürün kalmadı nerdeyse araç pisken sesler artıyor temizken sorun yok.
Hocam siyah araçta olurda beyaz gri araçlarda çok tofaş işi durmaz mı aklıma geldi de vazgeçtim sonra.

Hocam siyah araçta olurda beyaz gri araçlarda çok tofaş işi durmaz mı aklıma geldi de vazgeçtim sonra.
ppf çekilse de belki işe yarar belki fitil boyada oynaştıkça ses yapıyor işte

Bez bant gençler. Deneyin bir şey kaybetmezsiniz. Sonra bana dua edersiniz. Benim araç gri ve göze batacak seviyede değil. Tecrübe ile sabit…:)

Bez bant gençler. Deneyin bir şey kaybetmezsiniz. Sonra bana dua edersiniz. Benim araç gri ve göze batacak seviyede değil. Tecrübe ile sabit…:)
Görsel var mıdır acaba kafada canlandırınca çok kötü olacak gibi geliyor o yüzden uygulamıyorum benim araçta gri. Sizde görüp gaza gelebilirim belki :)

Geri