2024 Golf Impression - 12v hatası, motorda tuhaf sesler

İsim
Burak
Araç
Golf 8.5 1.5 Manuel
Merhabalar, yazılım güncelleme sonrası aracım anlık olarak 12 volt hatası vermeye başladı. Araç kırmızı ünlem veriyor, hata 12v besleme ile başlayan bir metin çıkıyor sonrasında hemen 2-3 saniye içinde kayboluyor. Sürüş esnasında başka başka hatalar da veriyor. Ekranda turuncu direksiyon simgeleri vs. Araç düz 1.5 tsi, etsi versiyonu değil.
1 ay kadar önce konuyla ilgili uzay otodan servis randevusu alıp başvurdum ve alternatör, akü kontrolü yaptıklarını herhangi bir problem görmediklerini belirttiler.
Servisten teslim aldıktan sonra araçla 2.300 km yol yaptım, yolculuk boyunca 12v hataları devam etti ve motordan anormal sesler gelmeye başladı.
Araç serviste bakalım gelişmeleri buradan bildireceğim, inşallah ciddi bir şey değildir.

Merhabalar, yazılım güncelleme sonrası aracım anlık olarak 12 volt hatası vermeye başladı. Araç kırmızı ünlem veriyor, hata 12v besleme ile başlayan bir metin çıkıyor sonrasında hemen 2-3 saniye içinde kayboluyor. Sürüş esnasında başka başka hatalar da veriyor. Ekranda turuncu direksiyon simgeleri vs. Araç düz 1.5 tsi, etsi versiyonu değil.
1 ay kadar önce konuyla ilgili uzay otodan servis randevusu alıp başvurdum ve alternatör, akü kontrolü yaptıklarını herhangi bir problem görmediklerini belirttiler.
Servisten teslim aldıktan sonra araçla 2.300 km yol yaptım, yolculuk boyunca 12v hataları devam etti ve motordan anormal sesler gelmeye başladı.
Araç serviste bakalım gelişmeleri buradan bildireceğim, inşallah ciddi bir şey değildir.
İkinci video ezan sesinden anlaşılmıyor. Yazılım düşünüyordum ben de siz böyle anlatınca acaba dedim şimdi

İkinci video ezan sesinden anlaşılmıyor. Yazılım düşünüyordum ben de siz böyle anlatınca acaba dedim şimdi
Yazılımla çok alakalı mı bilemiyorum ama yerinizde olsam yazılım için biraz daha beklerdim, pişman oldum açıkcası. 2. videoda bir kayış sesi var, vık vık vık ötüyor. Yoğun trafikten çıkmıştım.

Dişi ağrımayan majezik , parol , apranax içmesin !!!!

Bu kadar......

@Brk34 Dostum senden ufak bir ricam olacak. Uzay oto ile servisi görüşme halindeyiz. Servisin iddiası şu; bu sesin araçta hep olduğu, benim yeni farkettiğim yönünde fakat durum öyle değil.
Acaba senin aracında 30-40 dk. kullanım sonrası motor sıcakken, araç durduğu yerde devir düşerken benzer bir ses yapıyor mu ?

Hocam gaz vermenizden sonra gelen ses benim aracimda yok ikinci videoda ise v kayisindan bir ses geliyor gibi geldi

Hocam gaz vermenizden sonra gelen ses benim aracimda yok ikinci videoda ise v kayisindan bir ses geliyor gibi geldi
Aynen öyle hocam. Aracınız 1.5 tsi 116 lik değil mi ? Şu seslere rağmen araçta bir sorun olmadığı iddia ediyor servis.

Aynen öyle hocam. Aracınız 1.5 tsi 116 lik değil mi ? Şu seslere rağmen araçta bir sorun olmadığı iddia ediyor servis.
8.5 impression evet ama ikinci videoda yag seviyesi dusuk uyarsida var belki yag takviyesinden sonra gaz verdikten sonraki ses gidebilir ama videoda kayis seside var gibi ezan sesinden net secemedim benim aracimda 1 2 gun once yag seviyesi dusuk uyarisi verdi ertesi gun bakima goturdum yazilim guncellemeside yaptirmadim yazilim guncellemelerine guvenmiyorum daha kotu yapabiliyor bazen hatta tabela okuma sistemi hatasini bile kapattirmadim

belki yag takviyesinden sonra gaz verdikten sonraki ses gidebilir ama videoda kayis seside var gibi ezan sesinden net secemedim benim aracimda 1 2 gun once yag seviyesi dusuk uyarisi verdi ertesi gun bakima goturdum yazilim guncellemeside yaptirmadim yazilim guncellemelerine guvenmiyorum daha kotu yapabiliyor bazen
Hocam ikinci videoda servisten yeni teslim almıştım aracı, yağ seviyesi düşük ekranını özellikle çektim. Sonrasında yağ eklendi, ses devam ediyor. Valla en doğrusunu yapıyorsunuz, aracınızda major bir problem yoksa servise ne kadar az sokarsanız o kadar iyi.

@Brk34 Dostum senden ufak bir ricam olacak. Uzay oto ile servisi görüşme halindeyiz. Servisin iddiası şu; bu sesin araçta hep olduğu, benim yeni farkettiğim yönünde fakat durum öyle değil.
Acaba senin aracında 30-40 dk. kullanım sonrası motor sıcakken, araç durduğu yerde devir düşerken benzer bir ses yapıyor mu ?
Adaş ben hiç böyle bir ses hatırlamıyorum. Unutmazsam arabaya bindiğimde tekrar deneyeceğim. Cok ilginç bi ses

Geri