1.5 tsi kullananların tecrübeleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ayhan5353
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1.5 tsi Tiguan 122 binde,mekatronik arızası verdi 2-4-6 vitesler var kronik. Bir kaç sensör ve hortum değişti. Söför cam açma düğmesi,depo kapağı killitlenmiyor,sunroof yarım açıkken sesler,motor suyu kaçağı,klima motoru bilyesi,arka disk baata ses (gaatiden) su kaçağı garantiden. 120 bin bakımı ve diğer işlerle beraber 200 bin tl ödedim. Stop edince de ses var sebebi volant imiş. Aracı sıfır almıştım, 5 yıldır kullanıyorum normaldır da,herşey çok pahalı. Akü da yeni değişti :)
120 bin bakımı zaten 100 bin tutuyor,her şeyi değişiyor,kayışlar,diskler balatalar,bujiler,bobinler. Paradan bir sıfır daha atılması lazım, 200 bin 20 bin olur ve çok makul fiyatlar gibi görünüyor😄 kurum temizliği işe yaradı,aracın performansı düşmüştü,ok gibi fırlıyor,topspeed 236 km ⚡️ bayır aşağı,normal düzlük 226 km
Cam tavan yarım açık iken aynı sesler bende de vardı silikon sprey ile yağladım perde ve ray hattınız kenarlarını düzeldi çıtırdama tarzı sesler kesildi 2-3 aydır duymuyorum. Bahsettiğiniz gibi düzde 225 bandında hızlara kolay ulaşıyor daha üzerine hız denemesi yapmadım golf 1.5 tsi aracım. 110 bin km bandında aracım periyodik bakım için neler ödediniz yazabilir misiniz liste halinde ve kullanılan parçalar orjinal mi ?

Cam tavan yarım açık iken aynı sesler bende de vardı silikon sprey ile yağladım perde ve ray hattınız kenarlarını düzeldi çıtırdama tarzı sesler kesildi 2-3 aydır duymuyorum. Bahsettiğiniz gibi düzde 225 bandında hızlara kolay ulaşıyor daha üzerine hız denemesi yapmadım golf 1.5 tsi aracım. 110 bin km bandında aracım periyodik bakım için neler ödediniz yazabilir misiniz liste halinde ve kullanılan parçalar orjinal mi ?
14-30-45-60-75-90-105 bin km bu bakımların hepsini serviste yaptırdım,son 120 bin km bakımını özel serviste yaptırdım,daha sonra başka bir arızadan dolayı tekrar servise gittim ve özel ile yetkili servis atasında fiyat farkı yok,parçalar özel servislerde belli markalar var,yetkili servislerde j kotlu ekonomik parçalar kullanılıyor. 120 bin nakımında bakım harici işlemler de yapıldı. 105 bin km sonrası yapılanlar; Triger seti, comtinental marka 5.250₺ . V gergi rulmanı 700₺ V kayışı 1200₺ antifiriz 1100₺ salıncak ön burc 1000₺ arka burc 1200₺ 4 adet buji ngk 4200₺ 4 bobin 10,000₺ i. Ön ve arkadisk balata takımı, Hella bagid 19,000₺. Şanzıman yağı ve filtresi, 7,500₺. Filtreler,yağm0-20 be sikecekmtakımı 7,500₺. İşçilik 25 bin.
Mekatronik kart ve başka bir parça 60 bin. Ükü varta 5 bin.
Kurum temizliği,map sensörü,turbo borus contası 16 bin tl. Bir hortum daha vardı onda değişti 11 bin tl. Aklımda olanlar bunlar, kart almanyadan geecek,beklemedeyiz,yetkili servis. Klima kompresör bilyesi 6 bin tl. Ataç stop edince sıngırtı var,bu mekatronik kart ile düzelmzse,volant filan 50-100 daha yer 🙂 Yazım hataları olabilir kusura bakmayın. Servisten fiyat alıp balkıma öyle giidn. Ha birde carbon clean mı nedir onu da yaptırdım 6 bin tl :))

Geri