Bosch fren diski ve balatası kalitesi nasıl ?

İsim
whomse
Araç
Golf 8.5
Selamlar ,8000 km aracımın 120 km süratlerde frene basınca titreme yaptığı , frene basılmadığı zaman hiç titreme olmadığı için , disk ve balata değişimi yapacağım, çünkü diskler sıcak üzerine ani soğuk yediği için eğrilmiş . Servis kullanıcı hatası diyor. Garantiden değiştirmedi.
Ayrıca balatalardan ,10 frenlemede 2 kere falan çok ince bir ses çıkıyor. O yüzden değişimlerini yapacağım. Boschun fiyatı bazı markalara göre yarı yarı yarıya . Neden ucuz ?Kalitesi nasıldır ? Deneyimlerinizi merak ediyorum

Aleykum selam usta bosch disk kullanmadım fakat ilk arabamda fren balatasını kullanmıştım 2.000 km dayanamadım çıkarıp attım ses yapıyordu çok sert bir balata benim şahsi fikrim burda ki bosch markasının adı var sadece fren işi bosch un işi değil bu işin nirvanası ate sattığım golf 6 da balatalarını kullandım çok kaliteli ancak bütçe meselesi pahalı bir marka bir akrabama caddy için textar aldım ate pahalı geldi takan usta da akrabam da çok memnundu. Sonuç olarak bütçe müsaitse Ate değilse textar, hella pagid tavsiye ederim.

Selamlar ,8000 km aracımın 120 km süratlerde frene basınca titreme yaptığı , frene basılmadığı zaman hiç titreme olmadığı için , disk ve balata değişimi yapacağım, çünkü diskler sıcak üzerine ani soğuk yediği için eğrilmiş . Servis kullanıcı hatası diyor. Garantiden değiştirmedi.
Ayrıca balatalardan ,10 frenlemede 2 kere falan çok ince bir ses çıkıyor. O yüzden değişimlerini yapacağım. Boschun fiyatı bazı markalara göre yarı yarı yarıya . Neden ucuz ?Kalitesi nasıldır ? Deneyimlerinizi merak ediyorum
Bosch üretimini Çin’e kaydırdı diye birçok haber dolaşıyor sitelerde. Bundan dolayı fiyatı ucuz diye tahmin ediyorum. Maalesef isim olarak bosch ama kalite sıfır. Kullanan arkadaşlar bilir çok sesli çalışıyor. Araç golf ise Golfe yakışan tek fren ATE dir bence. Onu değerlendirmek daha mantıklı olabilir hocam.

araç sıcakken su tutuysanız lastiklere sıcak soğuk etkisi ile yamulmalar olabilir.

Ate, Hella Pagid, Textar bakın derim.

Bosch başka parçalarda tercih edilmeli diye düşünüyorum mesela sensörler.

Tek ilacınız budur 🤌

Ekli dosyalar

• Instagram — Mozilla Firefox 18.10.2025 10_08_31.png
    Instagram — Mozilla Firefox 18.10.2025 10_08_31.png
    650.6 KB · Görüntüleme: 27
  • Instagram — Mozilla Firefox 18.10.2025 10_08_39.png
    Instagram — Mozilla Firefox 18.10.2025 10_08_39.png
    1.4 MB · Görüntüleme: 28

balatalardan belli belirsiz arasıra ötme sesi geliyor. Ne yapayım balataları da değiştireyim mi ? Sıcak soğuk çarpmasından disklerin kurtuluşu yok ama daha 8 bin km de arac

Geri