Turbo kısmında yağ ?

ikibinley

Üye
İsim
Ceyhun
Araç
Leon
IMG_4227.jpegIMG_4228.jpeg
Merhaba , 1.2 tsi aracım yağ eksiltiyor mavi duman hiç görmedim sert kullanımda 1000kmde 1 litre dikkat ederek kullanırsam 1000km de yarım litre eksiltiyor . turbo üzeri bu şekilde ayrıca ilk fotoğrafda alt tarafta belli olucağı uzre hava hortumunun turboya bağlandığı yeri ellediğimde balçık gibi bir kıvam var .bilgisi olan , başına gelen vs. varsa deneyimlerini aktarırsa sevinirim

Motorun üstü bu şekilde , götürmüştüm bi ustaya yağ doldururken dökülmüştür dedi ikna olmayınca başka ama aynı motor bi araçla yağ dolum kapaklarını değiştirdi yine böyle oldu bilgisi olan varmıdır ?

Motorun üstü bu şekilde , götürmüştüm bi ustaya yağ doldururken dökülmüştür dedi ikna olmayınca başka ama aynı motor bi araçla yağ dolum kapaklarını değiştirdi yine böyle oldu bilgisi olan varmıdır ?
2022 Opel Astrada da bu kadar olmasa da hafiften terleme oluyordu.
Garanti biterken servisten talep ettim, garantiye girmez falan dediler.
Ertesi gün garanti bitti, yine de dayanamadım Opel Türkiye'ye durumu ilettim "belki contası vardı bakımda düşürdülerse, belki yetkili serviste kapağı yanlış taktılar, nasıl garantiye girmez, garanti böyle basit birşeyde işe yaramıyorsa servislerinizde nedeb garanti uzatma teklif ediliyor" falan diye aklıma ne geldiyse yazdım, haftaya çağırdılar kapağınız geldi diye, gittim taktırdım.
6 aydır sorun yok.
İnşallah yine olmaz.
Bu kapak niye var yağı içerde tutsun diye var değil mi ? Ustanın taktığı kapak sonuçta başka araçtan tamam ama belki o da sorunlu.
Aracınız garantideyse ısrar edin değişimi için, değilse cepten verip alınacak bir orjinal kapak çaresiz.

Genellikle bu durum turbo palinin yerinden oynamasıyla ya da yağ kanallarının çatlamasıyla meydana gelir. Sizde görünen çok kötü değil daha yeni yeni başlıyor gibi görünüyor, bilgilerden konuşuyorum işin ehli bir ustanın yorumlaması daha doğru olur ancak muhtemel durum bu forumdan bir arkadaşımızın da başına gelmişti ve onun durumu daha kötüydü. Konuyu aşağıya ekleyeyim, orada detaylı anlatmıştım. Şimdiden geçmiş olsun, keyifli sürüşler.

Yağ dolum kapağının contası sertleşip yağ kaçırmaya başlıyor ben içinin contasını değiştirdim yine kaçırdı contaları üst üste koydum şimdi kaçırmıyor yani conta ince geliyor bir conta daha al ya da değişim yaptıysan eski kapağın contasını da tak o zaman kesiliyor yağ kaçağı.
Turbo borusundan kaçan yağı da içinin oringini değiştirerek çözdüm yağ ve ısıdan etkilenmeyen yeşil bir contaydı üç adet conta almalısın takım olarak değiştir
Özellikle turbo içine giren conta çok ısındığını için en çabuk o sertleşip bozuluyor

bende de resimdeki sekildi ama turbo borusunda terleme yoktu sende boruda da terleme var aşağıda da boru oringlerini değiştim balata spreyi sıktım 1000km den fazla oldu şuan temiz oring kaçırdığı için turbo yağ basıyor diye düşündüm hatta boğaz kelebeginin dışında da terleme vardı benim

resimde ki yerde yoğunluk var benimde öyleydi sanki ordan geliyor gibi yağ bana kapaktan da kaçırabilir diyenler vardı senin kapakta da yağ var

Ekli dosyalar

• 3612.jpg
    3612.jpg
    133.6 KB · Görüntüleme: 8

Geri