Kontak kapalıyken farlar yanmıyor bildiğim. Açık unutulup akü bitirme sorunundan muhtemelen. Araç hangi platform 1 kasa mı, 2 kasa mı? Bendeki 1 kasada (2011 model, PQ35) öyle bir seçenek görmedim. Bazı özellikler VCP, ODİS gibi cihazlarla yapılabiliyor bildiğim.
Işık sensörü olmayan araçlarda şöyle bir şey var; coming home (byte 12, bit2 işaretli) kodlanırsa aracı stop edip selektör yapılırsa kapıyı açınca, ya da bit0 işaretli değilse kontağı çıkarınca, sisler kilitleme sonunda bir süre yanar.
Vcp veya odis cihazı olan arkadaşların olabilirliği hakkında tecrübeleri olabilir.
Yine de araç kapalıyken açık olması, akü konusunda riskli!
Ben de bu ara bazı zorluklarla uğraşıyorum. Aracımda ışık ve yağmur sensörü olmadığından, Çin'den otomatik far anahtarı almıştım. Programlanabilen bir anahtar, gayet memnunum. Fakat sonradan fark ettim ki sisleri açmıyordu (daha önce konusu geçmişti), bugün ön ve arka sisler için 15 ohm birer dirençle çözülebileceğini, çıkan otomatik olmayan far anahtarı ile karşılaştırarak tespit ettim. Yarın anahtarı söküp dirençleri lehimleyip deniyeceğim.