Golf 8 2021 - Ön Yolcu Koltuk Isıtma Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adilu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Adil
Araç
Golf 8 1.0 eTSİ
Merhaba Arkadaşlar,

2021 model 1.0 e-tsi golf araca sahibim. Ön sağ yolcu koltuğu ısıtması kafasına göre çalışıyor açılıp kapanıyor kendi kendine bu durumu yaşayan ve çözüm bulan var mı ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Mevcutta bir güncellemesi yokmuş sensöre bakmaları gerekiyormuş fakat en az bir gün tespiti sürer dediler o yüzden şimdilik bırakmayacağım
büyük yalan bu arada 21 model aracta 50 tane güncelleme var. vw sorun yaşadığınızda önce unite güncelleyin çözülmezse aksiyon alın diyor. hangi servis bu

Upvote 0
Öyle yapacağım güncelleme çok vakit alan bir işlem mi Ömer bey daha önce yaptırdınız mı
daha önce baska unitelere güncelleme yaptırmıştım. süre olarak hata vermezse max 1 saat falan ama servisin boş olması lazım arabayı direkt atolyeye almazlar muhtemelen

Upvote 0
Merhabalar,

Bu problemi hala çözemedim internette yaptığım bir kaç araştırma ile sensörün altına ince sünger koyunca problemin çözüldüğünü söyleyenler var fakat koltuğun altını biraz inceledim tam olarak nereye sünger sıkıştırmam gerektiğini çözemedim :( anlayan arkadaşlar varsa tarif edebilri mi deneme yanılma yöntemi ile belki hep beraber çözebiliriz bu problemi benzer sorunu yaşayan arkadaşlar mevcut

Upvote 0
Merhabalar,

Bu problemi hala çözemedim internette yaptığım bir kaç araştırma ile sensörün altına ince sünger koyunca problemin çözüldüğünü söyleyenler var fakat koltuğun altını biraz inceledim tam olarak nereye sünger sıkıştırmam gerektiğini çözemedim :( anlayan arkadaşlar varsa tarif edebilri mi deneme yanılma yöntemi ile belki hep beraber çözebiliriz bu problemi benzer sorunu yaşayan arkadaşlar mevcut
Büyük ihtimalle akünüz zayıflamış. Golf8’ler diğer araçlar gibi değil, akü %50 lere indiğinde diğer araçların %20 seviyelerindeki hali gibi davranmaya başlıyor. Güncelleme şehir efsanesinden başka bir şey değil, bugüne kadar herhangi bir sorunun güncellemeyle çözülebildiğine şahit olmadım, boşuna aracı kurcalatmayın.

Upvote 0
Merhabalar,

Ben de geçen yıl araştırırken görmüştüm hatta hangi sensör hangi kablo fotoğrafı vardı vakit bulup deneyememiştim şimdi kış geldi sorunu tekrar yaşadıkça bakayım dedim ama bulamıyorum

Upvote 0
ChatGPT bi yol gösterdi bakalım artık işe yarar umarım
IMG_1023.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_1024.jpeg
    IMG_1024.jpeg
    144.4 KB · Görüntüleme: 1
Upvote 0
Merhabalar,

Koltuk takımını değiştirdikten sonra başıma geldi bu olay ufak bir keçe koyarak çözmüştüm sorunu.

Fotoğrafı mevcut işinizi görür

Ekli dosyalar

• 7DF48906-A97B-4C2F-9CBB-E593EBB5E37B.jpeg
    7DF48906-A97B-4C2F-9CBB-E593EBB5E37B.jpeg
    331.8 KB · Görüntüleme: 24
Upvote 0

@Terkene şöyle oldu

Gti takımının süngeri ile orijinal style süngeri arasında bir kalınlık farkı vardı birini gti,diğerini orj sünger kullandık(hangisi hatırlamıyorum) bir taraf sorunsuz çalıştı diğer taraf ara ara kesinti yapıyordu ve kemer ikazı vermiyordu. Daha sonra tekrardan söktürmekle uğraşmak istemdim aradaki mesafeyi keçeyle kapatınca sorun doğrudan çözüldü

Ama yanılmıyorsam sağ tarafta gti'ın süngerini kullanmıştık, şöför tarafında orijinal süngeri.

Upvote 0

Geri