100 105 km hız arası uğuldama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Golfcu02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Golfcu02

Üye
İsim
Abdullah
Araç
Golf
Herkese selamlar. 100 105 km arası uğultu sesi var araçtq. Motor sesini bastırıyor kabinde uğuldama gibi durum oluyor. 105 geçince bu ses kesiliyor, motor sesi duyulmaya devam ediyor. 4. Ve 5. Viteste aynı hızlarda bu durum mevcut. Porya kaynaklı mı şanzıman kaynaklı mı acaba? Şanzıman yağı değiştirdim 2 3 ay önce tedirgin oldum şanzıman diye. Ayağımı gazdan çekince de bu ses var.

Yolun farklı yerlerinde de test ettim ses gelme durumunu. Lastiklerim 4, 5 aylık.

Uğultu olan hızlarda boşa alınca ve motor rölanti devrine düştüğünde de uğultu devam ediyorsa porya bilyasındandır. Geçen gün bende 95-105 km/saat hızlada uğultu vardı. Porya bilyası perçinliymiş komple değişince ses kesildi.
Hocam ayıptır sorması nerde kaça yaptırdınız

Upvote 0

Vitesi boşa alınca da devam ediyor hocam. Ben birkaç kez rot balansçıya götürdüm serviste de inceleme yaptırdım sorun görmediler iyice artsın bakalım dediler. Tam olarak hangi tekerde sorun var bulunamayınca boşa masraf yapma denildi. Şimdilerde 60-70li hızlarda da uğultu hissetmeye başladım lastik uğultusuna benzer şekilde. İlgisi var mıdır poryayla sizce? 100 105 bandında daha farklı uğultu oluyor kabinde
Tespit etmeden değişim yapmak doğru olmaz. Çünkü çıkan poryayı kontrol ettim, herhangi bir boşluk yoktu. Ama değişim sonrası uğultu kesildi.

Upvote 0
Tespiti nasıl yaptılar hocam peki?
Dediğim hızlardaki uğultudan. Zaten gitmeden araştırmış, aynı teşhisi koymuştum. Usta ile sürüşe çıkınca ben söylemeden o da aynı teşhisi koyunca güvenip değiştirdim. Sonuçta sorun çözüldü. Tabi çözülmeseydi ne olurdu bilemem!:rolleyes:

Upvote 0
Dediğim hızlardaki uğultudan. Zaten gitmeden araştırmış, aynı teşhisi koymuştum. Usta ile sürüşe çıkınca ben söylemeden o da aynı teşhisi koyunca güvenip değiştirdim. Sonuçta sorun çözüldü. Tabi çözülmeseydi ne olurdu bilemem!:rolleyes:
Bizimkiler tekeri bulacak da işlem yapacaklar🤣 geçmiş olsun diyeyim hocam

Upvote 0

Geri