100 105 km hız arası uğuldama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Golfcu02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Abdullah
Araç
Golf
Herkese selamlar. 100 105 km arası uğultu sesi var araçtq. Motor sesini bastırıyor kabinde uğuldama gibi durum oluyor. 105 geçince bu ses kesiliyor, motor sesi duyulmaya devam ediyor. 4. Ve 5. Viteste aynı hızlarda bu durum mevcut. Porya kaynaklı mı şanzıman kaynaklı mı acaba? Şanzıman yağı değiştirdim 2 3 ay önce tedirgin oldum şanzıman diye. Ayağımı gazdan çekince de bu ses var.

Yolun farklı yerlerinde de test ettim ses gelme durumunu. Lastiklerim 4, 5 aylık.

Vitesi boşa atınca bahsettiğim hız aralığında uğuldama durumu devam ediyor o yüzden şanzıman değil diye düşünmüştüm. Rot balansçıya gittim, elektrikli dönen cihazlarla test ettik iki farklı zamanda. İkisinde de poryalar sağlam dedi. Bu sesin kaynağı nedir acaba, şanzıman işinden korkmaya başladım.

Upvote 0

Vitesi boşa atınca bahsettiğim hız aralığında uğuldama durumu devam ediyor o yüzden şanzıman değil diye düşünmüştüm. Rot balansçıya gittim, elektrikli dönen cihazlarla test ettik iki farklı zamanda. İkisinde de poryalar sağlam dedi. Bu sesin kaynağı nedir acaba, şanzıman işinden korkmaya başladım.
Hocam basit şekilde anlatayım ;boşa atınca tekerdeki hareket yüzünden şanzıman çevriliyor içeride ve yağlama da devam ediyor haliyle. Poryadan sıkıntı olmadığına eminseniz şanzımancıya da gösterin. Zaten şanzıman ustası sorun olup olmadığını hemen anlar. Şanzımanda da bir şey yoksa alternatiflere yönelirsiniz.

Upvote 0
Merhabalar,

Bu tarz sesler genellikle rulman kaynaklıdır Türkiye'de sanayide bu parçalar bilya olarak isimlendirilir. Tekerlek göbeği yani poryalardaki rulmanlar sağlamsa ve akslarda da problem yoksa, şanzıman dahil aracın hareketi esnasında dönen rulmanlardan biri işlevini yitirmiş olabilir.

Prizdirek bilyası olarak isimlendirilen rulmana kadar olan yürür aksamda ses olduğundan emin olunabiliyorsa (kulakla tespiti bariz bozukluk gerektirir) işçiliği görece daha kolay bir rulman bozulmuş demektir.

Şanzıman içerisinde de konik ve düz rulmanlar vardır, dişlilerin olduğu millerin geçtiği bu rulmanlardan biri de aşınmış olabilir.

Bence bu sesi ertelemeyin güvendiğiniz bir ustayla ya da yetkili servisle iletişime geçin. Sorun şanzıman içerisindeki bir rulmandan kaynaklıysa bence yine de korkmanıza gerek yok, bu şanzımanları tanıyan ustaların kolaylıkla söküp takabileceği şeyler bunlar.

Son düzenleme:
Upvote 0
Hocam basit şekilde anlatayım ;boşa atınca tekerdeki hareket yüzünden şanzıman çevriliyor içeride ve yağlama da devam ediyor haliyle. Poryadan sıkıntı olmadığına eminseniz şanzımancıya da gösterin. Zaten şanzıman ustası sorun olup olmadığını hemen anlar. Şanzımanda da bir şey yoksa alternatiflere yönelirsiniz.
Poryada sorun yok diye rot balansçı söyledi hocam o yüzden benim düşüncem yine şanzıman olayına kaydı. Bugün yine bir uzun yol yaptım, 4. Viteste de 5. Viteste de 105 km hızlarda benzer sesi yapıyor. 120'ye çıktım diyeyim vitesi boşa atıyorum, bahsettiğim hıza gelince yine uğuldama hissediliyor.Dediğiniz gibi şanzımancıya da gitmek mantıklı olacak. Bir de onlar baksın teşekkür ederim bu arada

Son düzenleme:
Upvote 0
Merhabalar,

Bu tarz sesler genellikle rulman kaynaklıdır Türkiye'de sanayide bu parçalar bilya olarak isimlendirilir. Tekerlek göbeği yani poryalardaki rulmanlar sağlamsa ve akslarda da problem yoksa, şanzıman dahil aracın hareketi esnasında dönen rulmanlardan biri işlevini yitirmiş olabilir.

Prizdirek bilyası olarak isimlendirilen rulmana kadar olan yürür aksamda ses olduğundan emin olunabiliyorsa (kulakla tespiti bariz bozukluk gerektirir) işçiliği görece daha kolay bir rulman bozulmuş demektir.

Şanzıman içerisinde de konik ve düz rulmanlar vardır, dişlilerin olduğu millerin geçtiği bu rulmanlardan biri de aşınmış olabilir.

Bence bu sesi ertelemeyin güvendiğiniz bir ustayla ya da yetkili servisle iletişime geçin. Sorun şanzıman içerisindeki bir rulmandan kaynaklıysa bence yine de korkmanıza gerek yok, bu şanzımanları tanıyan ustaların kolaylıkla söküp takabileceği şeyler bunlar.
Rot balansçı elektronik dönen cihazla 4 lastiği de çevirdi sorun yok dedi hocam bunu da bşr ay aralıkla yaptık. Aklıma diğer bir durum olan şanzıman geldi. Bugün yine bir uzun yol yaptım, 4. Viteste de 5. Viteste de 105 km hızlarda benzer sesi yapıyor. 120'ye çıktım diyeyim vitesi boşa atıyorum, bahsettiğim hıza gelince yine uğuldama hissediliyor. Şanzıman ustasına da göstereyim diyorum aracı. İnşallah ciddi durum yoktur. Teşekkür ederim bu arada

Upvote 0

Geri