▫️Kışlık Lastik [ 225 45 17” ] Tavsiye ve Yorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kışlık Lastik [ 225 45 17” ] Tavsiye ve Yorum

• Continental WinterContact TS 870

Kullanılan: 30 56.6%
  • Bridgestone Blizzak LM005

Kullanılan: 11 20.8%
  • Michelin Alpin 5 ZP

Kullanılan: 12 22.6%
  • Sava Eskimo HP 2 94V XL

Kullanılan: 0 0.0%
  • Semperit Speed-Grip 5 91H

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    53
blizzak lm005 i eski aracımda 195 65 r15 te tecrübe ettim. sulu kar şartlarında asfaltta ani frende 5cm bile kaymadı inanılmaz şaşırtmıştı beni. Yeni aracımda eski sahibinden kalma 3 yaşında goodyear var bakalım o nasıl olacak.

İzmir Manisa çevresi için sizce kışlık lastiğe gerek var mı? Kar hiç yağmaz. En son yerlerde tutan kar 2017 de yağdı. Şehirlerarası çok yol yapmam kışın. Üzerinde nexen yazlık lastikler var fabrikasyon gelen

İzmir Manisa çevresi için sizce kışlık lastiğe gerek var mı? Kar hiç yağmaz. En son yerlerde tutan kar 2017 de yağdı. Şehirlerarası çok yol yapmam kışın. Üzerinde nexen yazlık lastikler var fabrikasyon gelen

Kar yoksa gerek yok sizin oralar sıcak…

@metinkar
Üretici VW kış lastiği olarak 17” ebatta 205/50 R17 önerir,

205/50 R17 bunun size avantajı nedir..?
-Yağmur, kar ve buzlu zeminde yol tutuşu artar,

-yanaklar daha kalın olduğu için konfor artar,

Yaz lastiklerinde taban genişliği arttıkça yol tutuşu artar, kış lastiklerinde ise bunun tam tersi olarak durum işler, kaygan zeminde lastiğin temas ettiği alan ne kadar az ise yol tutuşu artar,

Rally araçları (kar-buz ve toprak) gibi kaygan zeminlerde yarışırken tabanı incecik lastikler kullanılır.

Oyumu tabii ki de Continental olarak kullandım ama Semperit de on numara lastiktir. Continental çatısı altında üretiliyor bütçesel olarak baktığımızda alternatifi olarak düşünülebilir.

Oyumu tabii ki de Continental olarak kullandım ama Semperit de on numara lastiktir. Continental çatısı altında üretiliyor bütçesel olarak baktığımızda alternatifi olarak düşünülebilir.

Bana yakın adres yatın bir bakayım rakamlar nedir…

IMG_2519.jpeg
IMG_2515.jpeg

Bana yakın adres yatın bir bakayım rakamlar nedir…

IMG_2519.jpeg
IMG_2515.jpeg
Hocam, HerLastik bünyesi altında bulunan lastikçilerde bulunuyor. Hepsinin deposu aynı yerde büyük ihtimalle istanbulda da vardır. Lastikçi yakın arkadaşım olduğu için geliş fiyatını söylemişti. 3600TL demişti diye hatırlıyorum yalnız bu dediğim 16 jant fiyatı.

Kıssadan hisse Petlas kış lastikleri ile aynı paraydı Petlas almak yerine Semperit çok mantıklı bir yol.

Kendimde Hankook Ventus Prime 3 var. Hankook markasını da tavsiye ederim hocam. Fiyat performans gözümde.

16” harici takma…

Momo yu geçen görmüştüm ama ilk kez duydum bilemedim…
Lakin yıllar yıllar önce AstraH aracım vardı ona Momo jant almıştım orjinal eğer marka aynı marka ise çok kaliteli lastik çıkma ihtimali yüksek olabilir…
Sonuçta İtalyanların malı kaliteli…

Bazı lastiklerde içten yarılma oluyor bizim 16” eski iş yeri araçları pirelli ve goodyear dı mesela dışarıdan bir şey anlamazdık hava kaçırırdı lastikci bir sökerdi içten gitmiş ondan mesela bu iki lastiğe yanaşmam hayatta…

https://www.momotires.it/en/tire-design.asp?idd=21

IMG_2503.jpeg

Şubat gibi göreve başlarken Golfe 16 jant alıp kışlık set yapacağım artık.

Bugün momolar geldi,
2025 33. Hafta üretim yeri "Serbia"

Ekli dosyalar

• 20251022_113954.jpg
    20251022_113954.jpg
    144 KB · Görüntüleme: 10

Geri