Kışlık Lastik [ 225 45 17” ] Tavsiye ve Yorum

Kışlık Lastik [ 225 45 17” ] Tavsiye ve Yorum

• Continental WinterContact TS 870

Kullanılan: 17 51.5%
  • Bridgestone Blizzak LM005

Kullanılan: 6 18.2%
  • Michelin Alpin 5 ZP

Kullanılan: 10 30.3%
  • Sava Eskimo HP 2 94V XL

Kullanılan: 0 0.0%
  • Semperit Speed-Grip 5 91H

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    33
Öncelikle hastalarınıza acil şifalar versin..,

Şimdi sizin olay biraz karışık, çünkü buzlanma tehlikesinden bahsediyorsunuz, başakşehir gibi semtler kış aylarında şehir merkezine göre sıcaklık farkı olduğu bir gerçek,

Başakşehir güzargahınızda rampa çıkma yokuş inme vs.. durunlar, Ünye gibi Karadeniz’in daha sert kış koşulları, Ünye’ye giderken Bolu gibi ağır kış koşullarının yaşandığı bölgeler gibi yağmur-kar-buz gibi çok değişken bir talebiniz var,

Örneğin buzlanmanın olduğu durumlarda en iyi kış lastiği bile yetersiz kalır, buzlanma tamamen farklı bir segmentte lastik ihtiyacı doğurur,

Conti TS 870
Michelin Alpin serisi
Bridgestone Blizzak LM005 veya Blizzak 6
Bu lastikler “standart kış lastiği” olarak geçer, Bu tip lastikler (yağmur-kar) ve soğuk kış koşullarında sorun yaşamazsınız, FAKAT buzlanmanın olduğu durumlarda performansları sınırlı olur, markadan bağımsız hepsinin buzlanmaya karşı kabiliyetleri sınırlıdır,

Kış lastikleri genel kullanım kış lastikleri ve ağır kış koşulları lastikleri ve çivili kış lastiği olmak üzere 3’e ayrılır,

Buzlanma gibi sert kış koşullarında Conti Viking Contact veya Michelin X Ice Snow gibi (ağır kış koşulları lastiği) ancak tutuş sağlayabilir, yabancılar bu tip lastiklere Nordic Winter Tyre diyorlar, fakat bu lastiklerin “kuru asfaltta” aşınmaya müsait lastiklerdir, ılıman kış koşullarını hiç sevmeyen bir lastik tipidir,

Sonuç olarak bilindik markaların (genel kullanıma hizmet eden) kış lastikleri işinizi görecektir ANCAK (buzlanmanın olduğu) durunlarda temkinli olmak ve sakin kullanmak şartıyla..!!

Sürekli karadeniz veya doğu anadolu’da olsaydınız o zaman Conti Viking Contact gibi ağır kış koşulları lastiği alın derdim.

Buzlama riski ile hep karşı karşıya kalıyorum sabah erken çıkınca yada gece yarısından sonra, bu durumda zaten dikkat ediyorum, geçmişe dönünce bir kış petlas ve sürekli michelin alpin kullandım…
Gizli buzlanma yada buzlanma yüzdesi küçük olsa da var ama genel olarak kar ve sulu yoğun kar diyelim biz kafalar çok karışmasın…
Sert lastik sevmiyorum, bana bu lastik kış mevsiminde aylık 2.500-3.000km ve min 3 sene gitse yeterli olacak…
Aslında semperit - sava güçlenmiş yanak hep aklımda lakin hamurunu bilmediğim için soru işareti bende…

Tabiki yakıta etkisi az olan min C , ıslak zemin de ise A - B olmalı…

Son düzenleme:
Güncelin günceli tavsiye ayağına geldi Metin Abi :) Yaklaşık 2-3 hafta lastik karşılaştırma siteleri, karşılaştırma testleri, kullanıcı yorumları, Youtube videoları ve yorumları da izleyerek Bridgestone Blizzak 6 aldım. 235/60/16 - Tanesi 6650 TL (internette piyasası 8000 TL civarı).

Testlerde özellikle ıslakta ve karda yukarıda bahsedilen lastiklerin hep önündeydi.

Ben de ikna oldum ve zor da olsa bulup aldım. Bartın'daki lastikçi fabrikadan getirtti. Lastikler İspanya 2025 üretimiydi. Şehir içi inanılmaz yumuşak olduğunu ve ses yapmadığını gördüm.

İlk şehirlerarası yolu dün Bartın - Samsun arasında yağışlı havada ve yer yer 5-6 derece soğuklukta geldim. Limitlerini görmek için ıslak virajda nerede kayar gibi olacak diye çok zorladım fakat bana mısın demedi (aracın dört çeker olması da etkilidir tabii fakat aynı yolda yaz lastikleriyle biraz kaymıştım).

Kış ülkelerindeki kullanıcı yorumları zaten çok iyiydi ve karda daha da başarılı olacağına inanıyorum. Dünkü 500 kilometrelik yolda yumuşaklığı, sessizliği, yakıtın değişmemesi ve yola yapışması bana güven verdi. Tavsiye ederim.

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Bridgestone/Blizzak-6.htm

ADAC, Autobild vs test sonuçları: https://www.tyrereviews.com/Tyre/Bridgestone/Blizzak-6.htm/Test-Results

Geri