Kışlık Lastik [ 225 45 17” ] Tavsiye ve Yorum

Kışlık Lastik [ 225 45 17” ] Tavsiye ve Yorum

• Continental WinterContact TS 870

Kullanılan: 17 51.5%
  • Bridgestone Blizzak LM005

Kullanılan: 6 18.2%
  • Michelin Alpin 5 ZP

Kullanılan: 10 30.3%
  • Sava Eskimo HP 2 94V XL

Kullanılan: 0 0.0%
  • Semperit Speed-Grip 5 91H

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    33

metinkar

Efsane Üye

İsim
MetinK.
Araç
Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Style DSG 2025 Beyaz
Arkadaşlar merhaba;
Kışlık lastik alacağım bu üç lastik arasında tavsiyeniz hangisi olur…

Ortalama rakamlar…

• Continental WinterContact TS 870 (C-B / 7.800₺)
  • Bridgestone Blizzak LM005 96H XL (C-A / 5.500₺) (LM006 C-B / 5.200₺)
  • Michelin Alpin 7 (C-B / 6.800₺)
  • Sava Eskimo HP 2 94V XL (D-C / 3.500₺)
  • Semperit Speed-Grip 5 91H (D-B / 4.000₺)

Son düzenleme:

Ts870 kullanmaya başladım geçen sene 225 45 17de. Memnundum. 2. Kışında nasıl verim gösterecek bakalım. Kışlık lastikler geçen vakti daha çok hissettiriyor, vakit geçtikçe performansının düştüğünü yazlık lastiğe göre daha fazla belli ediyor.

Ts870 kullanmaya başladım geçen sene 225 45 17de. Memnundum. 2. Kışında nasıl verim gösterecek bakalım. Kışlık lastikler geçen vakti daha çok hissettiriyor, vakit geçtikçe performansının düştüğünü yazlık lastiğe göre daha fazla belli ediyor.

L005 yumuşak yağışta A değeri var deniyor TS870 daha sert yağışta B değeri varmış.
Ben çok sert lastik sevmiyorum bilemedim…

IMG_2414.jpeg
IMG_2415.jpeg
IMG_2418.jpeg

IMG_2417.jpeg
IMG_2416.jpeg
https://tr.tyrereviews.com/Tyre/Continental/WinterContact-TS-870-P.htm
IMG_2419.jpeg

• Beğen
Tepkiler: SCC
ChatGPT Cevabı:)

Kriterlerimizi Belirleyelim

Kış lastiği seçiminde özellikle önemlidir:

1. Kar / buz performansı (çekiş, frenleme)
  2. Islak zeminde yol tutuş & su tahliyesi
  3. Kuru zeminde davranışı — çünkü her zaman kar olmaz, lastiğin “dengesi” önemli
  4. Aşınma / ömür — ekonomik bakımdan önemli
  5. Yakıt verimliliği / yuvarlanma direnci
  6. Kullanacağın bölge iklimi / yol koşulları
Senin lastik ölçün 225/45 R17 olduğu için bu ölçüdeki test sonuçları ve genel değerlendirmeler önemli olacak.

Her Bir Modelin Güçlü ve Zayıf Yanları

Aşağıda her modelin literatürdeki testlere göre öne çıkan yönleri:

Continental WinterContact TS 870
  • ADAC ve benzeri testlerde ıslak zemin performansında çok yüksek puan almış, genel değerlendirmelerde çok dengeli sonuçlar vermiştir.
  • “Cool Chili™” gibi teknolojilerle ıslak zeminde fren performansını artırmayı hedefler.
  • Diğer testlerde: düşük yuvarlanma direnci / yakıt verimliliği açısından da avantajlı olduğu yönünde yorumlar var.
  • Dezavantaj olarak bazı testçiler, ıslak fren performansında “en üst düzey değil ama iyi” yorumları yapmışlar.
Bridgestone Blizzak LM005
  • Suya karşı performansı ve ıslak zemindeki davranışı övgü alıyor.
  • Testlerde “wet braking / wet handling” gibi ıslak kriterlerde oldukça güçlü çıkıyor.
  • Ancak, kar üzerinde en iyisi diyemeyen yorumlar da var; bazı testlerde kar performansı Michelin’e kıyasla azıcık geride gösterilmiş.
  • Aşınma / ömür konusu kullanıcı yorumlarında tartışmalı. Bazı kullanıcılar LM005’in yakında aşındığını söylemişlerdir.
Michelin Alpin 5
  • Tyre Reviews gibi test kaynaklarında çok dengeli sonuçlarla öne çıkmış; kuru zemin frenlemede, karda performansta güçlü bulunmuş.
  • LM005 ile karşılaştırıldığında kuru fren mesafesinde genellikle daha iyi olduğu vurgulanmış.
  • Aşınma direnci açısından da Michelin lehine yorumlar var.
  • Ya da “kar uzmanı” olarak nitelendirilen bir yapı değil — yani çok derin kar / buz ortamlarında ekstrem avantaj beklemek fazla iyimser olabilir, ama çoğu kış koşulunda çok iyi dengeli bir seçenek.
Hangisi Sana Daha Uygun?

Seçim büyük ölçüde senin bölgendeki kış koşulları ve kullandığın yolların durumu ile bağlantılı:
  • Eğer bulunduğun şehirde kar / buz çok sık / yoğun değil, daha çok soğuk + ıslak zemin koşulları yaşanıyorsa: Continental TS 870 ve Bridgestone LM005’in ıslak performans avantajları önemli olabilir.
  • Eğer karlı / buzlu yollar çok yaygın ve bunlar seni çok ilgilendiriyorsa: Michelin Alpin 5, kar performansında güçlü yorumlarla dikkat çekiyor.
  • Eğer uzun ömür, yakıt verimliliği gibi ekonomik faktörler senin için önemliyse: Continental’in düşük yuvarlanma direnci avantajı + Michelin’in aşınma direnci olumlu yorumları göz önünde tutulmalı.
Benim kanaatim, senin lastik ölçüsünde ve Türkiye’nin ortalama kış koşullarını düşünerek ideal seçenek şöyle olabilir:

Michelin Alpin 5, dengeli performansı, özellikle kuru + kar performansı yönündeki güçlü yönleri ve aşınma avantajları ile en “güvenli orta yol” tercihi olabilir.

Ama Continental TS 870 de çok güçlü bir alternatif. Eğer ıslak zeminde çok araç kullanıyorsan, TS 870’nin ıslak performansı seni tatmin edebilir. LM005 ise daha “ıslak odaklı” avantajlar sunsa da aşınma ve kar koşularındaki sınırları göz önünde tutulmalı.

Hangi Lastik Daha Uygun for İstanbul Koşulları?

İstanbul gibi koşullarda (ılımlı kış + ara sıra buz/karlı yol):
  • Islak yüzeylerde performans çok önemli — yağmur, karla karışık yağış ve buzlanma dönemlerinde ıslak zemin hakim olabilir.
  • Kuru asfalt performansı da gözardı edilemez; çünkü karlı günler sınırlı olacak.
  • Denge + ekonomik yönler önemli: aşınma direnci, yakıt tüketimi vs.

Bu durumda, listendeki 3 lastikten ben İstanbul koşulları için şöyle bir öncelik sırası öneririm:
  1. Continental WinterContact TS 870
    Dengeli bir kış lastiği, özellikle ıslak zeminde güçlü performansı ile dikkat çekiyor. İstanbul’da ıslak yollar ve karla karışık yağışlar sık görüleceği için, bu lastik senin için iyi bir denge kurabilir.
  2. Michelin Alpin 5
    Kar performansı ve genel kış dayanımı açısından iyi bir seçenek. Ancak ıslak yüzeyde Continental kadar avantajlı olmayabilir bazı testlerde. Yine de dengeli bir tercih olur.
  3. Bridgestone Blizzak LM005
    Islak performansta güçlü olduğu yorumlanıyor, ama İstanbul’da sürekli kar koşullarının olmaması ve aşınma vs. konular olumsuz yanlarına etki edebilir.

Sonuç ve Tavsiyem

İstanbul için en ideal seçim Continental WinterContact TS 870 olur diye düşünüyorum.

Yedek olarak (ve kaliten iyiyse) Michelin Alpin 5 da tercih edebileceğin ikinci seçenek.

ChatGPT Cevabı:)

Kriterlerimizi Belirleyelim

Kış lastiği seçiminde özellikle önemlidir:

1. Kar / buz performansı (çekiş, frenleme)
  2. Islak zeminde yol tutuş & su tahliyesi
  3. Kuru zeminde davranışı — çünkü her zaman kar olmaz, lastiğin “dengesi” önemli
  4. Aşınma / ömür — ekonomik bakımdan önemli
  5. Yakıt verimliliği / yuvarlanma direnci
  6. Kullanacağın bölge iklimi / yol koşulları
Senin lastik ölçün 225/45 R17 olduğu için bu ölçüdeki test sonuçları ve genel değerlendirmeler önemli olacak.

Her Bir Modelin Güçlü ve Zayıf Yanları

Aşağıda her modelin literatürdeki testlere göre öne çıkan yönleri:

Continental WinterContact TS 870
  • ADAC ve benzeri testlerde ıslak zemin performansında çok yüksek puan almış, genel değerlendirmelerde çok dengeli sonuçlar vermiştir.
  • “Cool Chili™” gibi teknolojilerle ıslak zeminde fren performansını artırmayı hedefler.
  • Diğer testlerde: düşük yuvarlanma direnci / yakıt verimliliği açısından da avantajlı olduğu yönünde yorumlar var.
  • Dezavantaj olarak bazı testçiler, ıslak fren performansında “en üst düzey değil ama iyi” yorumları yapmışlar.
Bridgestone Blizzak LM005
  • Suya karşı performansı ve ıslak zemindeki davranışı övgü alıyor.
  • Testlerde “wet braking / wet handling” gibi ıslak kriterlerde oldukça güçlü çıkıyor.
  • Ancak, kar üzerinde en iyisi diyemeyen yorumlar da var; bazı testlerde kar performansı Michelin’e kıyasla azıcık geride gösterilmiş.
  • Aşınma / ömür konusu kullanıcı yorumlarında tartışmalı. Bazı kullanıcılar LM005’in yakında aşındığını söylemişlerdir.
Michelin Alpin 5
  • Tyre Reviews gibi test kaynaklarında çok dengeli sonuçlarla öne çıkmış; kuru zemin frenlemede, karda performansta güçlü bulunmuş.
  • LM005 ile karşılaştırıldığında kuru fren mesafesinde genellikle daha iyi olduğu vurgulanmış.
  • Aşınma direnci açısından da Michelin lehine yorumlar var.
  • Ya da “kar uzmanı” olarak nitelendirilen bir yapı değil — yani çok derin kar / buz ortamlarında ekstrem avantaj beklemek fazla iyimser olabilir, ama çoğu kış koşulunda çok iyi dengeli bir seçenek.
Hangisi Sana Daha Uygun?

Seçim büyük ölçüde senin bölgendeki kış koşulları ve kullandığın yolların durumu ile bağlantılı:
  • Eğer bulunduğun şehirde kar / buz çok sık / yoğun değil, daha çok soğuk + ıslak zemin koşulları yaşanıyorsa: Continental TS 870 ve Bridgestone LM005’in ıslak performans avantajları önemli olabilir.
  • Eğer karlı / buzlu yollar çok yaygın ve bunlar seni çok ilgilendiriyorsa: Michelin Alpin 5, kar performansında güçlü yorumlarla dikkat çekiyor.
  • Eğer uzun ömür, yakıt verimliliği gibi ekonomik faktörler senin için önemliyse: Continental’in düşük yuvarlanma direnci avantajı + Michelin’in aşınma direnci olumlu yorumları göz önünde tutulmalı.
Benim kanaatim, senin lastik ölçüsünde ve Türkiye’nin ortalama kış koşullarını düşünerek ideal seçenek şöyle olabilir:

Michelin Alpin 5, dengeli performansı, özellikle kuru + kar performansı yönündeki güçlü yönleri ve aşınma avantajları ile en “güvenli orta yol” tercihi olabilir.

Ama Continental TS 870 de çok güçlü bir alternatif. Eğer ıslak zeminde çok araç kullanıyorsan, TS 870’nin ıslak performansı seni tatmin edebilir. LM005 ise daha “ıslak odaklı” avantajlar sunsa da aşınma ve kar koşularındaki sınırları göz önünde tutulmalı.

Hangi Lastik Daha Uygun for İstanbul Koşulları?

İstanbul gibi koşullarda (ılımlı kış + ara sıra buz/karlı yol):
  • Islak yüzeylerde performans çok önemli — yağmur, karla karışık yağış ve buzlanma dönemlerinde ıslak zemin hakim olabilir.
  • Kuru asfalt performansı da gözardı edilemez; çünkü karlı günler sınırlı olacak.
  • Denge + ekonomik yönler önemli: aşınma direnci, yakıt tüketimi vs.

Bu durumda, listendeki 3 lastikten ben İstanbul koşulları için şöyle bir öncelik sırası öneririm:
  1. Continental WinterContact TS 870
    Dengeli bir kış lastiği, özellikle ıslak zeminde güçlü performansı ile dikkat çekiyor. İstanbul’da ıslak yollar ve karla karışık yağışlar sık görüleceği için, bu lastik senin için iyi bir denge kurabilir.
  2. Michelin Alpin 5
    Kar performansı ve genel kış dayanımı açısından iyi bir seçenek. Ancak ıslak yüzeyde Continental kadar avantajlı olmayabilir bazı testlerde. Yine de dengeli bir tercih olur.
  3. Bridgestone Blizzak LM005
    Islak performansta güçlü olduğu yorumlanıyor, ama İstanbul’da sürekli kar koşullarının olmaması ve aşınma vs. konular olumsuz yanlarına etki edebilir.

Sonuç ve Tavsiyem

İstanbul için en ideal seçim Continental WinterContact TS 870 olur diye düşünüyorum.

Yedek olarak (ve kaliten iyiyse) Michelin Alpin 5 da tercih edebileceğin ikinci seçenek.
Metin hocam bu konularda ChatGPT verimli olmuyor. Biraz bı yerinden sıkıyor. Açıkçası çok ciddiye almayın bence. Başka konularda iyi ama ürün karşılaştırmada değil

Metin hocam bu konularda ChatGPT verimli olmuyor. Biraz bı yerinden sıkıyor. Açıkçası çok ciddiye almayın bence. Başka konularda iyi ama ürün karşılaştırmada değil

Tmm dır…

Zaten forumlardaki genel yorumlara bakınca hem fiyat hem değerler hem de yumuşaklık olarak Bridgestone Blizzak LM005 yada LM006 alacağım gibi…

Şimdi indirimli ürün alacağım bayileri araştırmam gerekiyor…

https://ty.gl/5sv2k9et9eb1w

Son düzenleme:
  • Beğen
bridgestone lastiklerin ömrü konusun da benimde olumsuz görüşüm var. Yumuşaklık mı yoksa malzeme yapısı mı bilmiyorum ancak çok çabuk aşınıp ömrünü tüketiyor. Dişlerinde kopmalar, yırtılmalar oluyor vs. örneğin bir michelin lastikle neredeyse 2kat daha fazla kilometre yapabileceğinizi düşünüyorum.

L005 yumuşak yağışta A değeri var deniyor TS870 daha sert yağışta B değeri varmış.
Ben çok sert lastik sevmiyorum bilemedim…

IMG_2414.jpeg
IMG_2415.jpeg
IMG_2418.jpeg

IMG_2417.jpeg
IMG_2416.jpeg
https://tr.tyrereviews.com/Tyre/Continental/WinterContact-TS-870-P.htm
IMG_2419.jpeg
Metin abi alpinin çok eski serisini kullanmıştım, o zamanlar epey sesli idi. Youtubeda vs olan testlerde ts870 genel olarak tüm senaryolarda ilk 2 3 te olması sebebiyle tercih etmiştim. Fiyat olarak da alpin ile diğerleri arasında kalınca mantıklı gelmişti

Tmm dır…

Zaten forumlardaki genel yorumlara bakınca hem fiyat hem değerler hem de yumuşaklık olarak Bridgestone Blizzak LM005 yada LM006 alacağım gibi…

Şimdi indirimli ürün alacağım bayileri araştırmam gerekiyor…

https://ty.gl/5sv2k9et9eb1w
Kendi aracıma kastik alacak olsaydım ;
Premium A marka lastik 100 lira
Permium X marka lastik 90 lira
Fiyat/Performans lastiğü 70 lira olsun

Bridgestone 80 lira ama lastikçi arkadaş: abicim ben senin muhabbetini çok sevdim sana %60 iskonto yapıyorum bu lastik için deseydi yine de Bridgestone almazdım,

Bridgestone ‘dan uzak durmanızı öneririm, super sport bir araba olsaydı o zaman ultra yüksek performans pist lastikleri listeye girebilir,

B ve C segmenti gibi araçların standart bir lastik ölçüsü olan lastikleri için Türkiye’de üretim yapan, Ama E ve F segmenti gibi lüks segment araçların lastiklerini Avrupa üreten bu manteliteye sahip bir markadan bırak lastik almayı, lastik sibobu bile alınmaz, benim tercih edeceğim son marka bile değildir.

Kendi aracıma kastik alacak olsaydım ;
Premium A marka lastik 100 lira
Permium X marka lastik 90 lira
Fiyat/Performans lastiğü 70 lira olsun

Bridgestone 80 lira ama lastikçi arkadaş: abicim ben senin muhabbetini çok sevdim sana %60 iskonto yapıyorum bu lastik için deseydi yine de Bridgestone almazdım,

Bridgestone ‘dan uzak durmanızı öneririm, super sport bir araba olsaydı o zaman ultra yüksek performans pist lastikleri listeye girebilir,

B ve C segmenti gibi araçların standart bir lastik ölçüsü olan lastikleri için Türkiye’de üretim yapan, Ama E ve F segmenti gibi lüks segment araçların lastiklerini Avrupa üreten bu manteliteye sahip bir markadan bırak lastik almayı, lastik sibobu bile alınmaz, benim tercih edeceğim son marka bile değildir.

Tavsiyen ne olur çünkü bu sene ciddi anlamda ihtiyacım var iki hastam var sürekli hastaneye ve memlekete (ünye) gidip geliyorum hem şehiriçi (başakşehir) kar ve buzlanmaya karşı hemde şehirler arasında gidip gelirken sorun yaşamayacağım lastik olmalı…

Continental WinterContact TS 870​

Metin hocam tek kelimeyle bu
Ben 2 aracımda da kullanıyorum inan pişmanlık duymasın

Tavsiyen ne olur çünkü bu sene ciddi anlamda ihtiyacım var iki hastam var sürekli hastaneye ve memlekete (ünye) gidip geliyorum hem şehiriçi (başakşehir) kar ve buzlanmaya karşı hemde şehirler arasında gidip gelirken sorun yaşamayacağım lastik olmalı…
Öncelikle hastalarınıza acil şifalar versin..,

Şimdi sizin olay biraz karışık, çünkü buzlanma tehlikesinden bahsediyorsunuz, başakşehir gibi semtler kış aylarında şehir merkezine göre sıcaklık farkı olduğu bir gerçek,

Başakşehir güzargahınızda rampa çıkma yokuş inme vs.. durunlar, Ünye gibi Karadeniz’in daha sert kış koşulları, Ünye’ye giderken Bolu gibi ağır kış koşullarının yaşandığı bölgeler gibi yağmur-kar-buz gibi çok değişken bir talebiniz var,

Örneğin buzlanmanın olduğu durumlarda en iyi kış lastiği bile yetersiz kalır, buzlanma tamamen farklı bir segmentte lastik ihtiyacı doğurur,

Conti TS 870
Michelin Alpin serisi
Bridgestone Blizzak LM005 veya Blizzak 6
Bu lastikler “standart kış lastiği” olarak geçer, Bu tip lastikler (yağmur-kar) ve soğuk kış koşullarında sorun yaşamazsınız, FAKAT buzlanmanın olduğu durumlarda performansları sınırlı olur, markadan bağımsız hepsinin buzlanmaya karşı kabiliyetleri sınırlıdır,

Kış lastikleri genel kullanım kış lastikleri ve ağır kış koşulları lastikleri ve çivili kış lastiği olmak üzere 3’e ayrılır,

Buzlanma gibi sert kış koşullarında Conti Viking Contact veya Michelin X Ice Snow gibi (ağır kış koşulları lastiği) ancak tutuş sağlayabilir, yabancılar bu tip lastiklere Nordic Winter Tyre diyorlar, fakat bu lastiklerin “kuru asfaltta” aşınmaya müsait lastiklerdir, ılıman kış koşullarını hiç sevmeyen bir lastik tipidir,

Sonuç olarak bilindik markaların (genel kullanıma hizmet eden) kış lastikleri işinizi görecektir ANCAK (buzlanmanın olduğu) durunlarda temkinli olmak ve sakin kullanmak şartıyla..!!

Sürekli karadeniz veya doğu anadolu’da olsaydınız o zaman Conti Viking Contact gibi ağır kış koşulları lastiği alın derdim.

• Beğen

Continental WinterContact TS 870 tercihim olurdu.

Geri