Altın nereye koşuyor, neyi fiyatlıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan balaban75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Herşey bu akşam 23:00 - 02:00 arasında kendini ciddi şekilde belli edicek

Ben 3-5 aldırdım hanıma bu sabah. Altın her Zaman altındır. Uzun vadede birikim için çok düşünmeye gerek yok

Ben 3-5 aldırdım hanıma bu sabah. Altın her Zaman altındır. Uzun vadede birikim için çok düşünmeye gerek yok
bugün son saatlerde açık iki kuyumcuya gittim elimde kalmadı dediler hiç mi yok dedim hiç yok dedi raflar falan hep boştu 😳

ilk defa şahit oluyorum

bugün son saatlerde açık iki kuyumcuya gittim elimde kalmadı dediler hiç mi yok dedim hiç yok dedi raflar falan hep boştu 😳

ilk defa şahit oluyorum
Benim gibi altıncılar için güzel fırsattı.

Bilerek satmıyorlar diyenler oldu ama bilmiyorum. Bizim burda kuyumcular çarşısında herkes alıp çıkıyordu en son sonra ne oldu bilmiyorum

Altındaki fiyatlama küresel piyasanın etkisi altında. Altın sağlam liman bakış açısı olduğu için halk ve büyük kurumlar, merkez bankaları ve devlet tarafından kaos ortamında altın alır. Son birkaç yıldaki fiyat artışlarının sebebi de budur. Herhangi bir sorun olması durumunda elimizdeki altın değerli, bozar kullanırız mantığıyla. Ek olarak Euro, dolar gibi para birimlerinin değer kaybı(merkez bankalarının faiz düşürmesi) gibi etkenlerde altının değerini arttırır. Fakat İran-İsrail(Abd) savaşındaki durum enerji kaynağı krizi oluşturacağı ve bununla birlikte enflasyon artışını tetikleyeceği için altında ters tepki meydana getiriyor. Merkez bankaları ve devletler altın satıyor çünkü enerji depolamak için para gerekiyor, öncelik sırası değişiyor. Ben manipülasyon ihtimalini de değerlendiriyorum. Çünkü Abd başkanı etrafına manipülatif işlem yaptırmayı seviyor. Uzun lafın kısası savaşın sakinleşmesi altının güvenli liman olarak kalmasını sağlar ve fiyatlar dengelenebilir. Elinde altın olan ve acil borcu olmayan birisiyseniz aceleyle alış-satış yapmayın derim. ytd.

Geri