Altın nereye koşuyor, neyi fiyatlıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan balaban75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyler altın 5.280 olmuş inanılmaz ucuz şuan Putinin Ukraynaya yapacaklarına bağlı değişecek demedi demeyin yatırım tavsiyesi değildi.
İnanılmaz ucuz değil 1 hafta önceye göre ucuz sadece. Kısa vade için konuşuyorum şuan altın yatırımı pek mantıklı değil. Yılbaşında 3000 tl idi altın. Şuan 5300 tl. Bu fiyatlardan alıp uzun süre bekleme ihtimaliniz yüksek. ONS/Dolar grafiği üzerinden konuşmak gerekirse ONS 3700$ seviyelerine kadar çekileceğini yorumluyorum. ONS 3500-3700$ arası alım için çok daha makul seviye.

Tabii ki bunlar benim kendi düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

İnanılmaz ucuz değil 1 hafta önceye göre ucuz sadece. Kısa vade için konuşuyorum şuan altın yatırımı pek mantıklı değil. Yılbaşında 3000 tl idi altın. Şuan 5300 tl. Bu fiyatlardan alıp uzun süre bekleme ihtimaliniz yüksek. ONS/Dolar grafiği üzerinden konuşmak gerekirse ONS 3700$ seviyelerine kadar çekileceğini yorumluyorum. ONS 3500-3700$ arası alım için çok daha makul seviye.

Tabii ki bunlar benim kendi düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
hocam bir anda 800 tl geri atılması ileri atılacağının kanıtıdır bence,5500 gibi olması bekliyorum bu hafta,tabiki seneye göre ucuz değil ama ekrem imamoğlu tutuklandıktan sonra fırladı ve fırlamadan sonraki en güçlü iniş bu her inişin bir çıkışı vardır diye boşuna dememişler kasım gibi güzel kazandırabilir yatırım tavsiyesi değildir.

hocam bir anda 800 tl geri atılması ileri atılacağının kanıtıdır bence,5500 gibi olması bekliyorum bu hafta,tabiki seneye göre ucuz değil ama ekrem imamoğlu tutuklandıktan sonra fırladı ve fırlamadan sonraki en güçlü iniş bu her inişin bir çıkışı vardır diye boşuna dememişler kasım gibi güzel kazandırabilir yatırım tavsiyesi değildir.
Her inişin çıkışı var da, çıkışın da inişi var. Çıktı hayvan gibi şimdi iniyor işte

Her inişin çıkışı var da, çıkışın da inişi var. Çıktı hayvan gibi şimdi iniyor işte
nereye kadar inecek onu bilsek çıkacağı yeride bileceğiz ama sağı solu belli değil,bende diyorumki dibi ha gördü ha görecek dipten sonra fırlayacak yine ama benim aklımda 5500 var oraya çıkıp birkaç hafta öyle kalmasını bekliyorum.

Altının fırlamasının ekrem imamoğlu ile alakası yok. Altın TL Fiyatı = 1 ONS Fiyatı / 31.10 * (Dolar kuru).
1 ONS, 31.10 gram altına eşittir.

Altın global bir emtiadır senin ülkendeki olay globali etkilemiyorsa fiyatı da oynatmaz.
Altının oynamasındaki sebep global piyasadaki amerikan dolarına olan güvensizlikten kaynaklıdır.

Altının fırlamasının ekrem imamoğlu ile alakası yok. Altın TL Fiyatı = 1 ONS Fiyatı / 31.10 * (Dolar kuru).
1 ONS, 31.10 gram altına eşittir.

Altın global bir emtiadır senin ülkendeki olay globali etkilemiyorsa fiyatı da oynatmaz.
Altının oynamasındaki sebep global piyasadaki amerikan dolarına olan güvensizlikten kaynaklıdır.
sebep dış yatırımcının çekilmesi değil mi ? ülkeye güvenmiyor oda yatırım yapmıyor,siyasetçiler tutuklanıyor vs vs.,türkiye ekonomisi kürdandan farksız üflesen yere yapışacak dış yatırımcı yoksa parada yok,yanlışsam söyle hocam.

Son düzenleme:
sebep dış yatırımcının çekilmesi değil mi ? ülkeye güvenmiyor oda yatırım yapmıyor,siyasetçiler tutuklanıyor vs vs.,türkiye ekonomisi kürdandan farksız üflesen yere yapışacak dış yatırımcı yoksa parada yok.
Altın sadece Türkiye de artmıyor. Tüm dünyada altın değerleniyor. 5. Dünya ülkelerinde bile insanlar kuyumcuların önünde kuyruk oldu. Senin bahsettiğin durum DOLAR/TL paritesini etkiler. Yabancı yatırımcı ülkeye döviz getirmezse senin paran değer kaybeder. Yabancı yatırım ise güvenilir ortama para getirir. Hukuk'un noksan olduğu yere para getirmez. Anlayacağın ülkene döviz gelmediği için borçlarını ve piyasayı para basarak çeviriyorsun bu da enflasyona neden oluyor. ve bir paradan ne kadar çok var ise o kadar değersizdir ama altın sadece Türk Lirası karşısında değerlenmiyor. Tüm Dünyada değerleniyor.

Geri